fbpx
A. Silvestri

A. Silvestri er en meget eksperimenterende forfatter og har siden debuten Køtere dør om vinteren i 2010 fået udgivet seksten selvstændige bøger, der blandt andet tæller zombieromanen Pandaemonium, der er skrevet som en B-film, billedromanen King, der fik seks hjerter i Politiken og er illustreret af Christoffer Gertz Bech, den realistiske roman Scener fra et parforhold, hvor hvert kapitel er en ny genre, kortfiktionssamarbejdet FebruaryFICTION med forfatteren A. Rune, der modtog prisen for Årets Bedste Bogarbejde i 2018, novellesamlingen Kærlighedsfrugt, der var nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse i 2015 og den anmelderroste roman Et satans arbejde, der udkom her på Brændpunkt i 2019. Siden 2008 har han medvirket i over tres antologier med noveller, essays, lyrik og andet, i enhver tænkelig genre, har vundet Niels Klim-prisen for science fiction fire gange og er oversat til engelsk, russisk og kinesisk.

Han er aktuel på Brændpunkt med novellesamlingen Næsten her. Fjorten noveller, der alle udspiller sig i verdener, der næsten er denne. Fortællinger, der vil appellere til læsere af realistisk såvel som fantastisk fiktion.

A.J. Sandahl

A.J. Sandahl, pseudonym, er en kvindelig dansk forfatter. Eftersmag er hendes debutroman.

EFTERSMAG er en roman, der udspiller sig før, under og efter finanskrisen i 2008. Den er skrevet med humor og varme og er samtidig tankevækkende, anderledes og yderst aktuel. Undervejs forvandles den til en nervepirrende historie om grådighed, valg, kærlighed og ikke mindst moral.

Udkom på Brændpunkt 24. december 2018.

Anna Rebecca Kledal

Anna Rebecca Kledal beskriver sig selv således:

Opvokset i Danmark og til dels New York, med en dansk far og amerikansk mor. Jeg har skrevet og forfattet, siden jeg kunne holde en blyant i hånden, og har tidligere udgivet en digtsamling, BZ-bevægelsen besætter TV-byen, Tiderne Skifter, udgivet faglitteratur, Da vi var børn og Den hvide kartoffel taler og taler, Københavns Bogforlag. Jeg har arbejdet som freelancejournalist (Dagbladet Information), samt medredaktør på tidsskrifterne Kvinder, Køn og Forskning og Udsyn. Den unge Khalils lidelser er min første skønlitterære roman.

Jeg er uddannet i historie og udviklingsstudier fra Roskilde Universitet, med en Ph.d.-grad i køn og orientalisme fra samme sted.

Jeg har i mange år arbejdet med udsatte borgere i Københavns Kommune, som censor på socialrådgiveruddannelsen, og har ikke mindst arbejdet og boet forskellige steder i Mellemøsten, Polen, Chile og New York.

Inspirationen til Khalils lidelser er naturligvis at finde i Goethe’s Den unge Werthers Lidelser fra 1774, dissident DDR litteratur, moderne arabisk og israelsk litteratur, Marvels tegneserie og film om The Black Panther, Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte og ikke mindst plottet fra den jamaicanske musik og kultfilm The Harder They Come fra 1973. Alt sammen, på forskellig vis, en del af mit kulturelle kludetæppe.

Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer (1947) beskriver sig selv således:

Arbejdede i halvfjerdserne med at hjælpe børn i 1. klasse over tærsklen til bøgernes fantastiske verden og var chokeret over, hvor kedsommelige tilbuddene til de nye læsere var. Besluttede at prøve, om jeg kunne skrive litteratur lix 5: en udfordring med mange ’benspænd’ og en helt særlig kunstform – efter min mening. Siden 1991, hvor min første bog udkom, er det blevet til 63 bøger, lix cirka 5. I 2004 fik jeg undervisningsministeriets pris, Skriverprisen, for en af dem. Bortset fra serien om Holger, der rummer magiske elementer, skriver jeg socialrealistiske historier om verdens små, modige helte.

Jeg har også skrevet for voksne, holdt foredrag og ikke mindst lavet masser af mundtlig litteratur i min egenskab af fortæller. Jeg fortæller for børn og voksne, unge og gamle; fortællinger med vidt forskelligt udgangspunkt: litteratur, eventyr, bibelhistorie, sagn, myter, skrøner osv.

Se evt. min hjemmeside: www.annamariehelfer.dk

Tidligere udgivelser:

63 letlæste bøger. Udgivet på forlaget Alrune, Gyldendal Uddannelse, Alinea, Dansk Psykologisk Forlag og Forlaget Cadeau.

For voksne: ”Lys i mørket – 24 fortællinger om julens kulturhistorie” – Forlaget Frydenlund. ”Vintergækker og påskeharer – vårens højtider og traditioner” – Forlaget Frydenlund. ”Fortællingen om den fjerde, vise mand” – Forlaget Alfa

Hva så, spasser (lix 16) udkom på Brændpunkt 2019

Læs julehøjt – for små og store, unge og gamle udkom på Brændpunkt 2020.

Anne Cathrine Bomann

anne-cathrineAnne Cathrine Bomann, f. 1983,  er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2011 og lagde i 2015 sin tilværelse om for at kunne skrive mere koncentreret.

”Da jeg var yngre, skrev jeg især digte, men poesien hører for mig sammen med et særligt følelsesrepertoire. Så for at få plads til at sige noget nyt var det nødvendigt at skifte form også, og de sidste år har jeg skrevet prosa i stedet.
En anmelder har engang sagt, at jeg kredser om temaerne nærhed og afstand i mine tekster, og selvom det aldrig har været bevidst, kan jeg se, at det stadig er sådan. Og så prøver jeg ellers at skrive mig frem mod et sprog, der er værd at læse.”

Tidligere udgivelser:  Digtsamlingen Hjemløs, Facet 1999 samt digtsamlingen Fald, Facet 2004, samt bidrag til tidsskriftet Øverste Kirurgiske nr. 48 i 2007 og nr. 51 i 2010 (digte).

Udkommet på Forlaget Brændpunkt: Romanen Agathe, 2017, Nu solgt til flere end 25 lande.

Anne Hjælmsø

Anne Hjælmsø har skrevet flere bøger, blandt andet romanen, ”Syvstjernen”, som blev en stor læsersucces og er udsolgt i 2. oplag. Hendes novellesamling, ”Det værste til sidst” er på vej i 2. oplag. Anne holder jævnligt foredrag om novellerne og var med i en kampagne i ”Det etiske Råd”. Novellerne bruges i danskundervisning mange steder og hendes foredrag støttes af Statens Kunst. Hun har også bidraget i mange antologier.

Anne Hjælmsø er cand. mag. i nordisk litteratur og har også en baggrund som bioanalytiker. Privat har hun en stor glad familie, dyrker sin økologiske have med kærlighed og er en habil langturssejler, har blandt andet krydset Atlanterhavet i egen sejlbåd. Hun brænder for litteratur, er formand for et landsbybibliotek og har gennem 15 år siddet i Styrelsen for ”De skønlitterære Forfattere” i Dansk Forfatterforening.

Udkom på Brændpunkt med romanen Næsten lykkelig i 2020.

Anne Sejrskild & Dennis Albrethsen

_DSC2851Dennis Albrethsen har i årtier arbejdet som stuntman og stuntkoordinator på en lang række af Danmarks største film- og tv-produktioner. Han er endvidere klinisk psykolog.

Anne Sejrskild er cand.mag. i dansk/kunsthistorie. Hun er desuden en ambitiøs saxofonist og har spillet i utallige musikalske sammenhænge fra glad garagejazz til professionelt niveau.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Forbrydelsens Kunst, 2016, efterfølgeren Forbrydelsens skygge 2017.

Udkommer med 3. bog i serien, Forbrydelsens eksistens, i 2021

Anne Zenon

Anne Zenon, født 1974, debuterer i 2019 med digtromanen Ikke noget at tale om. Opvokset i Albertslund og bor nu i København.

AKTUEL UDGIVELSE
Midt i en skilsmisse oplever Katrine et dobbeltliv, hvor hun pendler mellem moderskab og pludselig opstået ungdom i 9/5-ordning. Musik og sex konkurrerer med madpakker og lusekure, og digt for digt kommer vi tættere på en kvinde, der i zigzagkurs lukker en dysfunktionel opvækst ind. Digtene er rå og sårbare og trods den korte form, kommer vi under huden på et menneske, der lever af sin stemme, men som må sande, hvor svært det er at høre sig selv.

Anne Zenon var med til at grundlægge Novelleforlaget, der i en årrække udgav digitale noveller.

Fotograf: Louise Gram, 2019

Forfatterens hjemmeside: http://www.annezenon.dk

Forlaget Brændpunkt: Digtromanen Ikke noget at tale om, foråret 2019

Anita Albers

Anita Albers, 1974, er født og opvokset i Sønderjylland og uddannet cand.mag. i tysk og filosofi fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere udgivet to romaner, en kostbog og en YA-roman.

Romanen Refugium, udkom 2020 på Brændpunkt.

Birgit Erup

Birgit Erup, journalist, forfatter

Født skrivelysten, og meddelte som syvårig familien, at jeg ville være forfatter. Det lå slet ikke i kortene i mit miljø. Jeg blev seriøst mobbet, især af min storesøster, og gentog derfor ikke beslutningen. Ad mange mærkelige, men ikke uspændende veje kom jeg alligevel til at skrive. Min første børnebog, ”Havekolonien Dyrefryd”, udkom i 1970, og så fulgte flere i en lind strøm.

Senere kom der bøger om skilsmisse, en ungdomsroman om den svære pubertet, ”Blå mærker”, noveller og medvirken i bøger til undervisning.

I 1990 begyndte jeg at skrive for voksne. Først et par bøger om singlekulturen. ”Sex og single” og ”Alene – en måde at leve på”. Dengang hed det stadig ”enlige”, og det opfattedes generelt som en lidt taberagtig tilstand. (Til et foredrag om emnet rakte en kvinde fingeren i vejret og udbrød: – Jamen bette pige, er der da slet ikke nogen, der vil have dig?)

Senere fulgte en spændende opgave med at oversætte ”Katherine Hepburns erindringer”. Herefter bøger om at blive ældre – ”Smil – du er stadig på!” og ”Skal jeg udstoppes?”.

Nu forsøger jeg mig så i en moden alder med en samling noveller.

Novellesamlingen Lufte Rufus udkom 2019 på Brændpunkt.

Udkom med novellen Døren i Brændpunkts novelleantologi UDENFOR 2020.

Birgitte Vestergaard Andersen

Birgitte Vestergaard Andersen (f. 1972), uddannet cand.mag. i musikvidenskab og dansk samt efteruddannet i dansk som andetsprog. Har i en årrække arbejdet som tosprogslærer og koordinator for flygtninge-/indvandrerbørn i Folkeskolen. Er opvokset ved Vesterhavet, men bor nu i Østjylland sammen med sin mand, deres tre børn og den lille, langhårede gravhund, Satie, som sætter en god chiliost langt højere end sin navnebrors musik.

’Mennesker! Mere end noget andet er det mødet med mennesker og nysgerrigheden efter at forstå mennesker, der driver og inspirerer mig. I min hverdag herhjemme, i mit arbejdsliv og i ferierne, hvor jeg nyder at rejse.’

Tidligere udgivelser: Pigen i skoven, Mellemgaard 2013

Udkom på Brændpunkt med romanen: Vi er kommet for at leve i 2018

Birte Kont

Birte Kont – forfatter, digter og litterat www.birtekont.dk

Birte Kont er cand.phil. i litteraturvidenskab (KUA 2001), har i en årrække arbejdet med foredrag, litterære og kulturelle arrangementer og redaktion, bl.a. i magasinet GOLDBERG og tidsskriftet UDSYN, og blev i november 2020 næstformand i Den skønlitterære Styrelse i Dansk Forfatterforening.

Birte Kont er tidligere ansvarshavende redaktør af det dansk-jødiske månedsblad Jødisk Orientering.

På baggrund af Universitetsspeciale udgav hun i 2002 Skyldidentiteten hos Franz Kafka – en moderne jødisk tvivlers livtag med Loven og modtog i 2002 og 2003 Litteraturrådets arbejdslegat for kulturessayistik. Hun har bl.a. deltaget med foredrag i The Kafka’s Matliary Festival i Slovakiet i 2008 og i 2008 og 2009 i Kafka-Marathon i LiteraturHaus i København, som hun også var medarrangør af.

Hun debuterede som skønlitterær forfatter med romanen En by i Rusland i 2011 og modtog i 2012 et arbejdslegat fra Statens Kunstfond.
Romanen blev oversat til engelsk af Nina Sokol i 2019 og i august 2020 solgt til udgivelse i USA på forlaget Spuyten Duyvil med titlen A Place Nowhere.

Hendes seneste værk, INGEN HAR ORDET, er en fortælling om at være tæt på et menneske med sygdom.

Det er en undersøgelse af den pårørendes position, eller mere præcist fra den pårørendes position, i hjemmet, men også i mødet med et effektivt og kompetent sundhedssystem, der overser, at den pårørende er en ressource. I fortællingen har hun givet ordet til den pårørende, der ofte ikke får rum til at udtrykke sin virkelighed i den syges nærhed, her er den pårørende hovedperson, et jeg.

INGEN HAR ORDET giver mæle til noget underbelyst og nyt for de mange, men er dagligdag for en ganske bred samfundsgruppe, der vil kunne nikke genkendende til udsagn som: “Jeg er ingen, mit navn er Pårørende” og “Det er svært at være ene om at være to.”

At være pårørende kan være en ensom affære, især hvis den syge, som det ofte sker, ændrer personlighed og trækker sig ind i sig selv.

Et mindre uddrag af bogen blev opført i Global Art Gallery af skuespilleren Lise Kamp Dahlerup i festivalen “Hvor regnbuen ender – om engagement og visioner! v / forfatter og dramatiker Michael Svennevig i august 2020. Tekst og podcast kan høres på www.birtekont.dk

Foto af Heléne Hernflo

Bjørn Christiansen Isak

Bjørn Christiansen Isak, (f. 1990), er forfatter og cand.mag. i retorik fra Aarhus Universitet.

Han er vokset op i Østjylland og nu bosat i København, men hans tekster bevæger sig rundt i hele Danmark – fra Vesterhavet til Nordsjælland og fra forstæderne til centrum.

Han debuterer med novellesamlingen Ravder berører ensomhed og seksualitet, livsmening og negationen deraf, valg og fravalg, almindelighed og isolation.

I novellerne findes både de stille eksistenser, og dem, der søger grænsen og berører det grænseoverskridende.

Realiteter iscenesættes nøgternt og selvfølgeligt, og persongalleriet bærer selv novellerne uden en gelejdende fortæller, der moraliserer eller reflekterer synderligt over, hvad der sker. Det er på sin vis op til de enkelte karakterer, at to mænd får ti minutter med hånden under komapatientens dyne, at folk forsvinder, at man skyller sin kærestes højtelskede rav ud i toilettet eller forelsker sig voldsomt i sin søster.

Vi ramler ind i menneskers liv, bare sådan, men dog i et afgørende eller skæbnesvangert øjeblik.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Novellesamlingen Rav, 2018 samt novellesamlingen Fastliggere i 2020.

Bodil Fris

Bodil Fris, f. 1952, har været lærer fra 1977 til 2017.

I min hånd er en spidset blyant klar. En tanke bliver til ord på vandringen ud gennem armen, hånden og blyanten, og når den rammer det hvide papir, ser jeg, hvad jeg har tænkt.
At skrive er at fastholde tanker i stort og småt.

Jeg, Bodil, født i en slægt med stærke kvinder og en lang historie, har altid skrevet, og det har givet mig ro, når hverdagen blev stressfyldt.
At nørkle med håndarbejde og at færdes i naturen – den nære eller den fjerne – at opleve med alle antenner, gør mig godt.

Historien, oplevelserne, refleksionerne, at holde fast i rødderne – dét vil jeg gerne give videre til de næste generationer.

Antologien Sol, vind og en smule stormvejr. Udkom juli 2019

Camilla Troelsø

Camilla Troelsø er født i 1973 og opvokset i Nordjylland i en lille by syd for Aalborg. Hun er lilleskolelærer, billedkunstner og forfatter.

Camilla bor i Brønshøj med sine tre katte, tre sønner og Mads, som hun er gift med på 20. år. Hun har en evne til at beskrive det store i det små, og selv små hverdagsoplevelser kan indeholde drama og poesi.

Camilla Troelsø har tidligere udgivet tekstcollagen ”Balancegængere” (2013)

Udkom med novellesamlingen Bare hverdag, 2018

Cecilie Overbye

Cecilie Overbye (f. 1973) er uddannet tandlæge fra Københavns Universitet.

”I mit forfatterskab har jeg kredset om det at finde sig selv i en verden, der har kastet én omkuld. Det er også det romanen Jens Petersens forlængede forår handler om.”

Efter sin kones død bliver den aldrende Jens ved med at høre hendes kommenterende og kritiserende stemme i sit hoved. Ikke engang sin morgenerektion kan han have i fred. Da Jens ved en misforståelse kommer i antidepressiv behandling og efterfølgende finder sin kones dagbog, må han indse, at hele deres lange ægteskab bygger på løgne, og at han undervejs har mistet sig selv. Nu starter hans kamp for at blive fri for Maries stemme og for at løse de spørgsmål, der er opstået. Hvem er far til Jakob, og hvem er han selv?

”For mit eget vedkommende var jeg bare 19 år, da livet kastede mig omkuld. Jeg blev ramt af en akut psykose ude i Nepal, udløst af malariemedicinet Lariam. Psykosen og den PTSD, der fulgte i kølvandet forblev ubehandlet de næste 25 år. Det blev mit livs dogme. Jeg har måtte genopfinde mig selv fra et sted, hvor jeg kun i ført et håndklæde, i et paranoidt mareridt knap kunne huske mit eget navn.”

I 2014 stoppede Cecilie som tandlæge. Det åbnede mulighed for at dyrke konkurrencesport på et højt plan. Det lykkedes hende at blive både verdensmester i Crosstriatlon og to gange europamester i sin aldersgruppe. Samtidig gav det plads til en fordybelse, der nu har kastet tre bøger af sig, og mere på vej.

Debutromanen Jens Petersens forlængede forår udkom på Forlaget Brændpunkt i 2020

Tidligere udgivelser:
Sikkert ud af stress. Psykologtid.dk, 2014, fagbog skrevet i samarbejde med psykolog Sonja Overbye
Indefra. Mellemgaard, 2015. Selvbiografi.  Om rejsen til psykoseland og retur, om sport, motivation og kronisk søvnløshed.

Forfatterfoto: Gudmund Thai

Charlotte Berwald

Mit forfatterskab kan beskrives som meget alsidigt, jeg er ikke god til kun at holde mig til en enkelt genre. Eksempelvis var min første udgivelse en ungdomsroman, den næste var en voksenbog, og nu har jeg udgivet en stribe ponyromaner. Herhjemme har jeg også flere skrivepladser, da jeg ofte har brug for at sidde et andet sted. Jeg er typen, der kan skrive næsten alle steder. Først og fremmest kan jeg være en rigtig kliche og skrive på en kaffebar. Jeg har skrevet på fly til og fra USA, på bagsædet på lange køreture, bagerst i klassen i kemitimerne tilbage i gymnasietiden. Nogle forfattere fokuserer på en enkelt genre, jeg er nødt til hele tiden at prøve noget nyt. Jeg er hestepige, og det har jeg været lige siden, jeg var helt lille, det skulle ikke undre mig, hvis mit første ord var hest! Eller bog. Første dag i børnehaveklassen kom jeg hjem og var stiktosset, fordi de ikke havde lært os at læse. Jeg var altså udelukkende kommet i skole for at lære at læse! Det endte også med, at jeg blev den første, der knækkede koden til at læse. De gode læsevaner har jeg forsøgt at holde godt ved og læser også omkring 100 bøger om året. Min læsning er lige så alsidig som min skrivning, jeg læser alt fra minimalisme, til børnebøger, klassikere og Harry Potter.

Privat bor jeg sammen med min forlovede Martin (brylluppet blev udskudt af Corona), som er lektor i samfundsfag. Vi har tre fritgående kaniner (de har eget værelse og gør præcis, som det passer dem!) der styrer huset med hård pote. Jeg er en meget stor dyreelsker! Ude i stalden har jeg mere eller mere adopteret de tre staldkatte, som jeg fodrer. Kattene er så kloge, at de selv kommer og siger til, når de mangler tørpiller! Jeg tror ikke, der findes det dyr, jeg ikke kan blive ven med. Folks sky hunde kommer og sætter sig på mine fødder, fordi de kan mærke, at jeg så gerne vil klappe dem :o)

Udkommer med “drengebogen” Min kat er seriemorder 2. kvartal 2021 på Brændpunkt.

Christine Bojsen Træden

Christine Bojsen Træden, f. 1966.

Jeg er opvokset i Sønderjylland, nærmere betegnet Vojens og Haderslev. Min mor var fransk og min far dansk. Som lille var det meget spændende at besøge mine bedsteforældre i Frankrig. Det gav anledning til små fortællinger, som jeg forsøgte at male og tegne, så godt jeg kunne. Det bedste jeg vidste var at finde på historier til mig selv og min søster. Min mor tog noter for mig, dengang jeg endnu ikke gik i skole og havde lært at skrive.

Min første udgivelse var i ALT for Damerne, da jeg var 15. Da jeg var i 20erne, skrev jeg læserbreve og kronikker, når jeg kunne mærke, at noget var vigtigt. Det blev også til et par noveller til radioprogrammet Erotika. En af mine andre noveller blev publiceret i Information, og tre andre vandt tre forskellige novellekonkurrencer. Jeg har også vundet en digtkonkurrence i 2014 med digtet Et Sommerbryllup. Konkurrencen var en del af Kulturmødet på Mors.

De sidste 6 år har jeg samarbejdet med jazz-musiker og sangerinde Ninna Milner. Jeg skriver teksterne, hvorefter Ninna komponerer musikken og fremfører sangene med sit band, Det Bæredygtige Orkester. I 2016 udgav vi pladen Songs for Sentient Beings, som fik meget fine anmeldelser. I 2020 udkom Treasures of the Heart, der også fik rigtig gode anmeldelser.

Det vigtige for mig ift. litteratur, uanset om det er digte, noveller, romaner eller sangtekster, er et poetisk, sansende og nyskabende billedsprog. I den forbindelse vil jeg nævne min store inspirationskilde og mentor, Leonard Cohen. Ingen har som ham vist mig nye og overraskende veje at gå i sine sange såvel som digte.

Mit arbejdsliv har kredset om kultur, kunst og formidling. Jeg har arbejdet i musikbranchen i Århus og været aktiv i Frontløber-miljøet, hvor jeg startede en 3-årig udvekslingsfestival mellem Århus og Montpellier i starten af 90erne. Derefter fik jeg arbejde som grafisk designer i byens kulturhus. Efter 4 år gode år valgte jeg at flytte til København og var først ansat på et reklamebureau og efterfølgende i Dansk Flygtningehjælp. I 2000 begyndte jeg at praktisere Nichiren buddhisme. Jeg bruger min tro og meditation til at åbne op for min kreative kraft, fantasi og energi.

Kommende udgivelse på Brændpunkt i 2020: Lukketid

Lukketid er en novellesamling, hvor den røde tråd er mor-datter-forholdet. Bogen har sit afsæt i H&M på Strøget i København en uge før jul i 1999. Det sner på denne travle fredag, hvor der er en halv time til lukketid og 14 dage til år 2000. Køen til prøverummene er ved at eksplodere af varme, dårlig lugt og julemuzak. Vi møder 11 meget forskellige kvinder, hvis veje krydses i julehandlens ulvetime. Disse kvinder, der repræsenterer vidt forskellige samfundslag, har alle et mere eller mindre problematisk forhold til deres mødre. Spændevidden er bred; fra almindeligt teenagefnidder og uvenskab til voldsomme omsorgssvigt, traumer og brud. Hvor meget mor-datter-forholdet fylder, varierer fra at være den absolutte hovedhistorie til blot at være antydet i en bisætning.

I hver fortælling oplever vi den enkelte kvindes livsdrama, der er på vej i en ny retning. Vi er med dem hver især præcis en uge efter, hvor det er juleaften og igen ugen efter, nytårsaften 1999. Hvad sker der i hver enkelt kvindes liv på disse meget følelsesladede højtidsaftener, hvor alt skal være perfekt, men aldrig er det?

Alle fortællingerne har et symbolsk lag, der udtrykkes i den enkelte histories titel, og selve stedet for disse fortællinger om forskelligt kvindeliv er også symbolladet: Omklædningsrummet. Det er her, vi som kvinder står hudløse og afklædte foran spejlet, og hvor vi kan forvandle os til Lolitaer, festdronninger, nybagte mødre eller karrierekvinder. Eller noget helt femte.

Christine Tjalve

Christine Tjalve er cand. mag. i litteraturvidenskab og antroplogi og har boet i bl.a. Mexico, USA, Canada, England og Frankrig. Hun har lavet formidlingsprojekter og undervisningsmateriale i samarbejde med bl.a. museer og har modtaget kunststyrelsens støtte til forskellige projekter.

Tidligere udgivelser: Ræven har sin hule, roman; Møllen går amok, historisk børnebog. samt noveller til antologier. Senest har hun skrevet fortællingen til skyggespillet Relieffets bagside om Thorvaldsen, fugleflugt er hendes anden roman.

“Jeg er optaget af de fiktioner, vi fortæller os selv og hinanden for at få verden til at hænge sammen. Og jeg er interesseret i stedets betydning, de historiske lag, naturen og vejret og deres indflydelse på, hvem vi er.”

fugleflugt foregår i Ribe og omkring vadehavet, hvor Thea efter mange år i USA nu vender hjem til sin afdøde mormors hus i marsken. Der er en sær genkendelse i landskabet, i byen og i huset; vadehavet, marsken og vinden skubber til Thea, så hun dårligt kan være i sig selv, men måske er det netop det, der skal til, og så møder hun Arild.

fugleflugt udkom på Brændpunkt i 2020.

Claus Grymer

Claus Grymer, født 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

Udkom på Brændpunkt med digtsamlingen Mørket er lysets chance i 2018 samt med digtsamlingen Efter døden i 2020.

Claus Peter Horstmann

Claus Peter Horstmann, f. 1949, har beskæftiget sig med at være blomsterbud, bankelev, fabriksarbejder, pædagog, børnehaveleder, fritidshjemsleder, manuskriptforfatter, skuespiller, bugtaler, musiker, komponist, børnebogsforfatter, fagbogsforfatter, foredragsholder, hundeejer og reservefar. For tiden beskæftiger han sig med at spekulere over, hvordan det er kommet så vidt, at tolerance, humanisme og anstændighed er blevet til skældsord, der gerne rubriceres under overskriften politisk korrekthed.

Om romanen Freddie bander sjældent

Freddie er en enkemand på efterløn, som lever et stille liv med sine to hunde i et villakvarter nord for København.
Hans omgangskreds tror, at han er barnløs, men han har en datter, som han på grund af en traumatisk hændelse har afskrevet for mere end tredive år siden. En dag dukker hun op med sin datter blandt andet for at gemme sig for en ekskæreste, der forfølger og truer hende.

Samtidig med at datteren og barnebarnet kommer ind i hans tilværelse, indleder han et venskab med en jævnaldrende kvinde, der lige som han selv har været udsat for en traumatisk begivenhed i sin fortid.

Om romanen Mågesang

En hund opkaldt efter Madame Curie, en børnefortærende afrikansk maske, jernbanesabotage med tyve års forsinkelse og et kæresteopgør fremprovokeret af et pubeshår er alt sammen noget, der indgår i Gerts fortælling om broren Jesper i romanen Mågesang.

Mågesang er historien om to brødre, der gennemlever en særegen barndom præget af lillebroren Jespers utraditionelle tilgang til livet. Det er også fortællingen om Jespers ungdom, hvor han bliver udsat for tab, som udløser en depression, der fører til den første af mange indlæggelser på en psykiatrisk klinik.

Tidligere udgivelser:

Børnebogen “Et hemmeligt sted og en vicevært”, Olafssongs, 1983, fagbogen “Børnehavepædagogik i praksis”, Gyldendal Uddannelse 2002.

Herudover har jeg bidraget som musiker, tekstforfatter og komponist på plader udgivet på forlagene Tingluti, Tiden, Demos og Harlekin i samarbejde med blandt andre Fin Alfred Larsen, Bjarne Jes Hansen og Mick Moloney.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Romanen Freddie bander sjældent, 2019 samt romanen Mågesang, 2020

Ditte Svane

Ditte Svane (f.1981) er cand. mag. i dramaturgi og desuden uddannet manuskriptforfatter fra den århusianske undergrundsfilmskole Super8. Hun har skrevet teater- og filmmanuskripter i over 10 år, har arbejdet på forskellige museer og underviser nu i filmproduktion på Askov Højskole.

”Jeg betegner mig selv som historiehåndværker. Hele mit professionelle virke har handlet om at fortælle historier på den ene eller den anden måde eller hjælpe andre til at få fortalt deres historier. Om det er film, teater, rollespil, rundvisning, undervisning eller historisk formidling, er mit fokus altid den gode fortælling.”

Ditte Svane debuterede som romanforfatter på Forlaget Brændpunkt i foråret 2020 med En ufrivillig backpackers bekendelser.

En ufrivillig backpackers bekendelser er en humoristisk dannelsesroman om en 25-årig kvinde, der på en ufrivillig rundrejse i Australien bliver nødt til at lære sig selv kunsten at tage beslutninger og samtidig acceptere de fravalg, der medfølger. Det indebærer blandt andet overvejelser om parforhold, frihed, og hvad prisen er for begge dele. For hvad nu, hvis man mødte manden i sit liv, inden man var rigtig klar til det?

Dorte Roholte

Dorte Roholte (født 13. maj 1958 i Præstø) er en dansk forfatter med over 80 udgivelser for især børn og unge bag sig. Hun blev oprindelig uddannet som apoteksassistent, men forlod for 32 år siden faget til fordel for en karriere som fuldtidsforfatter. Gennem tiden har Dorte begået utallige mord i kriminoveller i blade og magasiner, men Smertepunkter er hendes debutbog inden for genren.

Smertepunkter – en parcelhuskrimi udkommer 1. halvår 2021 på Brændpunkt

Eirik Gjerstad

Eirik Gjerstad (f. 1988), cand. mag. i filosofi med sidefag i dansk fra Københavns Universitet, født og opvokset i Danmark, men med norske aner, debuterede i 2019 med De søvnløses sol på Forlaget Brændpunkt.

De søvnløses sol er en lyrisk kortroman, der handler om en person, der har kvittet alt, og vandrer rundt i fjeldene i Norge, og lever af at plyndre den norske turistforenings hytter deroppe. Han mindes tiden i København, hvor en bog besatte ham, og han mindes et liv, hvor fiktioner har givet ham mere nærvær og intimitet end mennesker. Drømmen om den radikale handling, der gør noget ved det hele, falmer. Selvfremstillingen som naturglad fjeldgænger slides op og afdækker så småt, den umulighed det er at forlige sig med et skuffende liv, der egentlig har drevet ham derop.

En kort men mættet bog om fiktioners betydning i et ensomt liv.

Ellen Dahl Bang

Ellen Dahl Bang, f. 1962

De sidste 20 år har jeg arbejdet som professionel historiefortæller, og skrevet, bearbejdet og fortalt egne og andres historier. Jeg har altid været fascineret af ordenes kraft og magi, og især vores skæbne som mennesker, hvad vi er formet af, vores søgen efter en mening med livet, såvel som relationer mellem mennesker, sprækkerne hvor livet manifesterer sig i modsætninger, den hårfine grænse mellem humor og tragedie.

I 2012 lavede jeg et projekt sammen med en kunstmaler, hvor vi lavede erindringsværksted på hospice og plejehjem. Vi havde nogle meget rørende og bevægende timer i selskab med både yngre og ældre mennesker, der fortalte om deres liv og hvad der havde været særlig vigtigt for dem. Jeg skrev en lille historie ud fra det de havde fortalt og kunstmaleren malede et øjebliksbillede.

Det var en stor gave at arbejde med mennesker der er ved afslutningen af deres liv. Her er alt skåret ind til benet, og pludselig står billedet af hele ens liv meget klart.

Inspireret af vores projekt, fik jeg lyst til at skrive en fortælling om døden. I dag dør mange mennesker alene, men der kommer stadig flere og flere vågekoner. Drivkraften til at skrive om en vågekone fik yderligere liv, da jeg læste følgende citat fra ”Sygeplejens historie og fortsatte udvikling”:

”I 1800-tallet var en vågekone en stakkels, udlevet, fordrukken kvinde, som man alligevel ikke kunne bruge til andet!”

Sådan kom Erika til verden. En rå og skøn kvinde og lettere mishandlet af livet, som i særdeleshed ikke har tænkt sig at bruge sit liv på at passe de døende!

Romanen Vågekonen udkom på Brændpunkt i 2020

Esther Enig

Esther Enig er 16 år og går i 1. g. Hun bruger det meste af sin tid på at fortælle historier ved hjælp af alt fra noveller, romaner og digte til malerier, musik, og design. Hun har gået på Venø efterskoles forfatterlinje, hvor hun blandt andet deltog i udgivelse af en novellesamling og skrev en roman.

Når solen ikke skinner handler om Andrea, en 17-årig gymnasieelev, der, efter hendes sommerferie er slut, står overfor en af de største udfordringer i hendes unge liv: 2.g.
Andrea har indset, at hun er homoseksuel. Som hun navigerer i gymnasielivet, det komplicerede forhold til sine veninder, og sit mindst ligeså snørklede kærlighedsliv, er hun også nødt til at indse, at alting ikke altid falder på plads af sig selv, og nej, det er ikke altid, at solen skinner.

Ungdomsromanen Når solen ikke skinner udkom på Brændpunkt i 2019

Finn Janning

Finn Janning er forfatter og filosof. Han har studeret filosofi og erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School, samt litteratur og filosofi på Duke University i USA. I 2005 forsvarede han sin Ph.d.-afhandling A DIFFERENT STORY – Seduction, Conquest and Discovery. Senere har han studeret mindfulness på Universidad de Zaragoza i Spanien.

I 2010 udkom romanen Du er (ikke) min? – en kærlighedshistorie om et besættende begær, om utroskab, der sætter ægteskabet og til sidst kærligheden på spil “for børnenes skyld”.
I 2016 udkom Jannings anden roman Hvem myrdede Gilles Deleuze? – der følger en mands selvudslettende forsøg på at opklare, hvem den skyldige er, når et selv begår selvmord.

Romanen Stakkels Jim udkom på Brændpunkt i 2020, og tager os med på en episk rejse gennem døden, venskaber, kunsten, og hvad det overhovedet vil sige at være (eller ikke være) et menneske. Efter sin storebrors død går Jørgen til grunde. Ulykkelig af sorg flår han sig løs af sin fortid, og forvandler sig til kunstneren Jim. Undervejs i sin forvandling møder han den jævnaldrende Iggy, der bliver et holdepunkt i Jims turbulente liv. På en druktur lover Iggy – mest i sjov – at fortælle historien om Jims kunstnerliv. Men da Jim en dag forsvinder, føler Iggy sig forpligtet til at dele sin vens historie; en historie, der viser sig at gemme på en skræmmende hemmelighed. For hvad sker der, når vi kan se et andet menneskes liv? Skal Iggy fortælle hele historien?

Finn Janning bor og arbejder i Barcelona.

Finn Wiedemann

Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet, hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samt organisation og ledelse.

Han har skrevet en række faglitterære og skønlitterære bøger og er flittig leverandør af artikler og kronikker til medierne. Han er fast klummeskriver i Fyens Stiftstidende, hvor han skriver om kulturorienterede emner.

”Jeg har skrevet, siden jeg var ung og har også tidligere fået trykt digte og noveller. Et par år inden jeg fyldte 50 år, bestemte jeg mig for at gøre alvor af skriveriet. Jeg kunne ikke blive ved at bilde mig selv ind, at jeg næste måned eller næste år ville gå i gang med den store samtidsroman. Det blev for patetisk. Nu måtte det briste eller bære. Med tre børn, og et til tider krævende arbejde, var der kun en ting at gøre, jeg måtte stå tidligt op og inddrage aftener og ferier. Det har jeg så gjort i en del år. Det har bl.a. haft den konsekvens, at jeg har forsømt min have. Til gengæld har jeg foreløbig udgivet otte skønlitterære bøger, selv om jeg endnu ikke har fået skrevet den store samtidsroman. Derimod har jeg arbejdet med en række andre genrer: kortprosa, slægtsromaner, kriminalromaner og ungdomsbøger.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg skriver, men jeg føler en stor glæde ved at udtrykke mig. Jeg har nok altid haft det, man kalder et rigt indre liv og været god til at finde på, kombineret med en passioneret interesse for sprog og litteratur.

Jeg beskæftiger mig ligeledes med litteraturformidling, bl.a. som medarrangør af Odense Lyrikfestival, ligesom jeg er aktiv i det fynske netværk Litnet, som laver forfatterarrangementer.”

Se evt. mere på www.finnwiedemann.dk

Finn Wiedemann udkom på Brændpunkt med romanen Vinterkrigen i 2018.

Udkommer med romanen De store stjerners tid 1. kvartal 2021 samt med efterfølgeren til krimien Blodbøg i 2022.

Frank Christoffersen

Frank Christoffersen, underviser, håndtegner, m.m.

Optaget af børns verdener og virkelighedsforståelser, hvis kvaliteter nemt forsvinder i den blå luft, når de voksne begynder at redigere.

Skrotferien er Franks debuthistorie, en børnebog, der handler om tre søskende fra en udkantsfamilie, et sted på sydsiden af Limfjorden. Børnenes mor har på mystisk vis forladt familien, og faderen og de tre børn (lillebror Harald, Sven 13-14 år, som er historiens Jeg-fortæller, samt storesøster Thyra) starter ud på en cykelferie, som børnene ikke ønsker. Men en mystisk lystyacht, der krydser rundt i Limfjorden, bliver koblet sammen med moderens forsvinden. Pludselig tager ferien fart, og familien kastes ud i dramatiske hændelser for at finde moderen og spænde ben for rigmanden Dennis Dollargrins planer om at bebygge øen Livø med kasinoer og forlystelsesparker.

Temaer:

– værdien i det nære, det kasserede, det oversete
– insisteren på fantasi/nærvær frem for vanetænkning.
– antydning af skjulte kræfter, der kan nås, hvis vi vil.

Målgruppen er børn 9-14 år, der kan lide en spændende historie.

Udkom på Brændpunkt med børnebogen Skrotferien i 2020

Frank Hemmingsen

unspecified-1Frank Hemmingsen, f. 1960, er uddannet jurist. Har arbejder som konsulent med kommunikation, adfærdstræning, lederevalueringer, performance analyser og er desuden Partner i et konsulentfirma.

Desuden er Frank Hemmingsen musiker og har udgivet fire soloalbums med egen komponeret musik og tekster. Don’t Give Up fra 2005, I’m On My Own fra 2008, De Små Ting I Livet fra 2011 og ”Hold On To Love” fra 2016. Han har en dreng på 16 år fra første ægteskab og bor i Charlottenlund med ny kærlighed.

Udkom på Brændpunkt med krimien Sola Scriptura i 2017

Gorm Hansen

Litteratur og teater er de to vigtigste omdrejningspunkter i mit arbejdsliv.

Jeg er uddannet som mag. art i nordisk litteratur fra Københavns Universitet og har bl.a. været ekstern lektor samme sted flere gange og adjunktvikar ved Aalborg universitetscenter. Den vigtigste tekst fra mit akademiske liv er bogen H. C. Andersen og Søren Kierkegaard i dannelseskulturen (forlaget Medusa).

Efter endt uddannelse har jeg det meste af tiden arbejdet med teater. Først som skuespiller i teatergruppen Solvognen, hvor jeg også var med til at skrive stykket Købmandsliv, derefter som fastansat skuespiller i en længere årrække på dels Jomfru Ane Teateret og dels teatret Artibus. I samme periode skrev jeg også en del revytekster. Fra år 2000 har jeg været freelance teaterinstruktør, dramatiker og dramaskoleleder, hvor det også er blevet til et par ungdomsskole musicals, bl.a. Love Is All There Is? (Dansk Teaterforlag). Derudover har jeg skrevet og instrueret nogle komedier og en del ungdomsstykker. De vigtigste er udgivet på forlaget Drama:
Når smerten bliver for stor (2007)
Imens vi leger far, mor og børn (2013)
Pigerne ved siden af (2014)
Klassefesten (2015)
Rejsen til prinsen på den hvide hest (2015

Novellesamlingen Forår i Pisserenden er min første prosabog. De fleste af personerne i historierne rummer længsel efter identitet, selvrespekt, lykke eller kærlighed. Men flere af dem er også fulde af løgn og forstillelse, bedrag eller selvbedrag som f.eks. speciallægen, der har alt hvad han kunne ønske sig af ting og sager og samtidig hader alt og alle, men alligevel ikke kan forstå at han ikke er lykkelig. Hans modpol, en kongelig operasanger, giver først lægen en længere lektion i hedonistisk adfærd – og derefter en gåde, der bogstavelig talt gør lægen rundtosset.

Af andre personer kan bl.a. nævnes:

  • Den selvglade skuespiller Janus, der privat synes at han er den personificerede Don Juan.
  • Rockmusikeren Jens der taber interessen midt i en al for nem forførelse.
  • Den dybt alkoholiserede scripter Lola, der er løbet sur i alle facetter af sit liv.
  • Gymnasielæren Claus der foretager et skæbnesvangert sidespring.
  • Ægteparret Sussi og Svend der langsomt kvæles i familiens skød.
  • Den klassiske pianist Viktor der sent fortryder sit liv og hans ven som også bliver i tvivl om sine dispositioner

Sex og drugs spiller en stor rolle i novellernes indhold, ligesom humor er et gennemgående træk i den sproglige formidling.

Hanne Guldberg Mikkelsen

Hanne Guldberg Mikkelsen har skrevet Anders And-historier, kulturstof på Berlingske, kronikker i Politiken, anmeldelser til Information, nyheder, features og en lang stribe fagbøger samt flere børnebøger og føljetoner i dagblade. Med en cand.mag. i historie og religion fra Københavns Universitet og en uddannelse fra Journalisthøjskolen har hun arbejdet som både lektor og journalist og boet mange år i Mellemøsten og på Grønland.

Den nye udgivelse på Brændpunkt er en gakket, surrealistisk og satirisk historie, der går tæt på Danmark i en post-coronatid. Den burleske fortælling forsøger at holde et køligt blik på en ny truende pandemi, på en statsminister, der strammer hestehalen, til det svier, på en mindre hær af virologer med flotte briller og høje tindinger og på baron Kurt Krukow og hans søster Bolette (Bims) Birgitte Amalie Christenze Krukow: Mens de ældgamle piletræer suser og himlen tænder stjernerne over godset Løvendal, tramper baronesse Bolette ned ad alleen, væk fra sit barndomshjem. Bolette, snart 75 år og aldrig kysset, medbringer i den propfyldte kuffert sit yndlings-glansbilledalbum med smukke påskemotiver, sit mest komfortable joggingsæt, et funklende diadem, som engang prydede den russiske zarinas hår, samt kortvennerne: Vætten Valdemar, Den hvide Dame og nissen Namineersorneruulutik. Muligvis har baronessen også en smule pest i lommen på sin frønnede oilskinsjakke. Ved sådan at løbe hjemmefra svigter hun en aftale med den sleske redaktør Per-Erik Smart, som er 1,50 høj og har en knortet næse. Per-Erik Smart bliver det første offer for en mulig ny epidemi af apokalyptiske dimensioner, der får corona og covid til at blegne.

Bolette tager på jordomrejse med krydstogtsskibet Nostra Luminosa, og mens hun frådser i Hummer Thermidor og Veuve Clicquot samt tager mindst tre gange af den fristende Tiramisu, forbereder en WHO-indsatsgruppe sig på at storme skibet i deres paniske jagt på de løsslupne pestbakterier.

Verden går i gul Breaking og epicentret er Løvendal. Pressen belejrer slottet, og for at afværge et regulært angstanfald drikker Baron Krukow den berømte virolog Allan Pandrup i hegnet – det får vidtrækkende konsekvenser – og post.doc. Thor Bang flyver til Thule, hvor sandheden om pestudslippet måske findes. En yderligere komplikation er, at direktøren for Sundhedsstyrelsen har problemer på hjemmefronten, idet hans kat gennem nogen tid har haft rigtig dårlig mave.

Der er her tale om en overordentlig løssluppen fortælling, som handler om en masse elskelige mennesker med knald i låget – samt en enkelt slambert.

Begivenhederne har klangbund i fortidens dystre epidemier – samt nutidens og fremtidens.

Udkommer med romanen Kærlighed i pestens tid 3. kvartal 2021.

Hanne Mølgaard

Uddannet lægesekretær med adskillige års erfaring fra arbejdet på et psykiatrisk hospital i Århus. Har i ungdommen brugt 4 år på at rejse rundt i verden med længerevarende ophold i bl.a. Brasilien og Israel. Ordjonglør, robust nørd, følsom kreativ optimist og menneskekender er, hvad jeg er eller stræber efter at blive.

“Jeg skriver en bog om dig en dag,” sagde jeg, mens jeg græd af latter og grin til min allerbedste veninde, da jeg var 10 år.
Nu snart 40 år efter har hun fået en rolle i min første bog. Nu er den skrevet. Ting tager tid og barndommens ubekymrede minder myldrer til stadighed frem fra gemmerne og lander på mit papir. Som barn var jeg en læsehest, en bogorm, en bogsluger. Jeg levede i bøgernes og ordenes billeder og har samlet inspiration til min autofiktive livshistorie, siden jeg blev født. Min fantasi er gennem tiden fodret via både hjemlige, personlige oplevelser og eventyrlige begivenheder og menneskemøder i andre dele af verden.

Sindets krinkelkroge og ubalancer fascinerer mig. Den mørkere side af mennesket, som vi alle har i os i større eller mindre grad, har for mig flere nuancer end det uopnåeligt perfekte, så jeg skriver ikke kun om lette humoristiske oplevelser. Bagsiden af facaderne, grænserne mellem vanvid og normalitet og mulige årsager til galskaben har en særlig betydning i forhold til de menneskeskæbner, der undrer og fængsler mig.

Min bog handler om tre mennesker, der mødes i et lille rum.
En kvinde følges gennem en ubekymret idyllisk opvækst. Hun har i sin sene barndom og op gennem ungdommen flere skelsættende oplevelser, der får betydning for hendes menneskesyn, og som med tiden åbner op for en kompleks side af hendes sind. En kompleksitet, der accelererer i forbindelse med sorg. Hun kaster sig i voksenlivet ud i en intens forelskelse, der på sigt baner vejen for lysere fremtidsudsigter på baggrund af den selvindsigt, hun opnår i bearbejdelsen af kærlighed og den uundgåelige sorg, da den brister.

Udkommer med romanen Udgang 1. halvår 2021 på Brændpunkt.

Hans Frederik Munch

Hans Frederik Munch, Født i Cape Town, 1983, opvokset på Bornholm, bosat i København.

Jeg skriver ikke indenfor en bestemt genre, men næsten altid når jeg skriver, fluktuerer jeg mellem det voldsomme og det stille, mellem det fjerne og det nære, mellem det følelseskolde og det følsomme. Imellem disse yderpunkter opstår der noget, som ikke nødvendigvis er skrevet med ord, spændinger af en slags, og det er dem, jeg prøver at fylde min tekst med. Dette også er tilfældet i min kommende roman: Pupiller udvider sig i mørke. Romanen åbner med en dødsscene, som sætter gang i en lavine af følelser hos den unge Frederik, der er romanens hovedperson. Det fører til opbrud, udbrud, skibbrud og kraniebrud.

Udgivelse på Brændpunkt:

Romanen Pupiller udvider sig i mørke, efteråret 2019

Heine Hestoy

Heine Hestoy (født 1950) er en færøsk forfatter og skipper. Han voksede op i Tvøroyri på Færøerne, hvor han var sømand i nogle år, indtil han flyttede til Marstal i Danmark, hvor han tog eksamen som skibsfører i 1975. Siden har han boet i Marstal og arbejdet som skibsfører eller styrmand, indtil han gik i land i 2017. Sideløbende med livet til søs har Heine Hestoy skrevet noveller, børne- og ungdomsbøger og et hørespil og har udgivet flere bøger på færøsk. Han har bl.a. udgivet tre bøger sammen med søsteren Ingrid Hestoy. I 2014 udkom hans første bog på dansk, da Dansklærerforeningen udgav ungdomsbogen På krogen, som er en oversættelse af Summardáar.

Udkom på Brændpunkt med Ungdomsromanen Marmorægget i 2019.

Helga Berg

portræt med rød blomstHelga Berg er uddannet bibliotekar og har udgivet 6 romaner og en novellesamling.

Lysten til at læse og leve mig ind i andre mennesker stammer fra min barndom. Mine bøger handler om de lidt oversete, dem der ikke passer ind i rammerne, dem der falder uden for et fællesskab. Andre kalder dem ofte de svage, men jeg vil betegne mange af mine hovedpersoner som de stærke, dem som bliver udsat for mere end de fleste. De foregår ofte i både realistiske nære omgivelser og fiktive miljøer med et snært af overnaturlige hændelser.

Tidligere udgivelser: Trappe uden trin, Vindrose 1985, Dage i busser, Vindrose 1996, Næsten ånder i mørket, Facet 2008, Trusler og skæve klodstårne, DarkLights 2010, Den barmhjertige morder, PrintXpress 2012, Ørkenvandring & andre noveller, Genspejling 2012, Indhentet af døden, Genspejling 2015

Udkom på Forlaget Brændpunkt med romanen Omhu for eftertiden i 2017.

Ida Tønnesen

Født i 1996 og opvokset på landet i den lille by, Rudme, på Midtfyn som den yngste i en søskendeflok på tre. Ida har gået på friskole og efterskole og er bl.a. her blevet kreativt inspireret, i første omgang til at spille musik. Hun har spillet saxofon og klaver siden de små klasser, og musikken har været en måde at udtrykke sig på. I 2015 blev hun student fra STX og har siden brugt en stor del af sin tid på at skrive. Fra barnsben kunne Ida lide at fortælle og få fortalt historier, men interessen for at lege med ord blomstrede først for alvor op efter gymnasiet. I 2016 flyttede hun til København for at gå på en teaterskole. Derudover har hun arbejdet forskellige steder, gået på flere skriveskoler i København, og for tiden laver hun frivilligt arbejde samt radio på Universitetsradioen.

Udkom med romanen Sig alt er godt mor på Forlaget Brændpunkt i 2020.

Ina Ravnkilde

Ina Ravnkilde blev tvangsfjernet ved fødslen i 1944, faderen var ukendt, og hun kom på børnehjem, indtil et indremissionsk præstepar adopterede hende. Hun droppede ud af flere uddannelser, og arbejdede som sygehjælper i 16 år. Herefter uddannede hun sig til socialrådgiver, og var indtil pensioneringen ansat ved kriminalforsorgen.

Digtsamlingen er drevet af vrede, bitterhed og afmagt. Den afspejler en turbulent opvækst, dybt forankret i det religiøse miljø, med psykiske og fysiske overgreb.

Udkommer med digtsamlingen Ikke en spurv sommeren 2021 på Brændpunkt.

Ingeborg Sebbelin

Ingeborg Sebbelin (1960). Uddannet teolog fra Aarhus Universitet og har desuden studeret Samfundsfag og Dansk Litteraturhistorie på Aarhus og Aalborg Universiteter. Er p.t. sognepræst i Himmerland.

Råstoffet til min skrivning er det helt almindelige hverdagsliv, der foregår rundt om mig. De helt almindelige mennesker, som ikke er astronauter i verdensrummet, kendte skuespillere i TV-serier eller mordere i uhyggelige drabssager. Jeg forsøger at se det drama, der foregår bag facaden i hverdagsmennesket, og forsøger at skildre og finde ord til det i mine tekster.

Lektørudtalelsen til min første roman udtalte: Her er familier, der ved nærmere eftersyn knager i alle fuger; her er profiler beskrevet så ubarmhjertigt, at det må give stof til eftertanke; her er samtaler på overfladen så upåfaldende, men ser man nærmere efter, er de nærmest uigenkaldeligt grusomme. … indtrykket af de personer, man møder på siderne, glemmes sent.

Tidligere udgivelser:  ”Nu det alligevel er for sent” ,2012, samt novellen ”Uønsket” i antologien ”Tvivl” 2005 og novellen ”Molly” i antologien ”Gåseøjne på omgang” 2016.

Udkom på Forlaget Brændpunkt med romanen Når sandheden skal frem i 2018

Irene Paaby Sidenius

Irene Paaby Sidenius, f. 1941

Studier i arkitektur, billedkunst, religion, analytisk psykologi. Engelsk som andetsprog. Ophold i udlandet.

“Mit arbejdsområde har været med urbefolkninger, undervisning i krop og sind, dansk som andet sprog, kunst, analytisk psykologi i og udenfor Danmark.

Skriften bevæger sig i tid, historie, erfaring, erindring. Ved rejsens begyndelse opstår digtet om sko med følgende fragmenter om barndom, trapper, dyr, om lyst og smerte, kærlighed og død, de selvmodsigelser skriften ikke bøjer sig for.”

Udkom på Brændpunkt med digtsamlingen Jeg skriver et træ i 2018.

Jacob Munkholm Jensen

Jacob Munkholm Jensen er uddannet journalist (født 1974) og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en række titler i forskellige genrer. Fælles for dem alle er en interesse for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggør og underbygger fortællingernes troværdighed.

Sidste båd fra Disko er hans fjerde roman. Udkom på Brændpunkt i 2019.

Jakob Brodersen

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH og Danmarks Radio. Han arbejder freelance for en række organisationer, virksomheder og vidensinstitutioner og beskæftiger sig især med forsknings- og udviklingsjournalistik. Bl.a. har han gennem ti år fulgt en række danske virksomheder, forskere og NGOer, der arbejder med bæredygtige løsninger indenfor energi, vand fødevarer og sanitet i Østafrika.
Derudover driver han onlinekanalen DriveGreen TV sammen med Ole Jeppesen.

Han har tidligere udgivet romanerne Jeg gjorde danerne frie, Cellernes Memoirer og Thode og børnefagbøgerne Liv – den fantastiske historie om evolution og Vi ændrer verden – 30 historier om modige børn sammen med Pernille Eskildsen.

Han bor i Dollerup Bakker syd for Viborg med sin kone og deres tre børn.

Udkommer på Brændpunkt med romanen Hvide elefanter i efteråret 2021.

Foto: Ole Jeppesen

Jan H. Hansen

Jan H. Hansen er født 1966 i Fredericia, i dag bosiddende i Aarhus. Han er uddannet cand. mag. i dansk og idehistorie fra Århus Universitet 2003.

NORDLAND er en kontrafaktisk roman om et Danmark, som det kunne se ud i dag, hvis nazisterne havde vundet. David og Katrine ønsker kun at leve et normalt liv som alle andre, men det er svært, når David er jøde, og Katrines mor vil have hende til at gøre sin uddannelse færdig som præst i Faderkirken, hvor de tilbeder en arisk Jesusfigur. 

I NORDLAND er drømmen om tusindårsriget endegyldigt brudt sammen. Men samtidig har det store vanskeligheder med at lægge den nazistiske fortid bag sig. 

NORDLAND udkommer 1. kvartal 2021

Billedet er taget af Sara Bindeballe.

Jens Hvilshøj Andersen

Jens Hvilshøj Andersen beskriver sig selv på denne måde:

Årgang 55. Født og opvokset i Odense. Boede med min mor hos mine bedsteforældre i et meget åndsrigt og kunstnerisk miljø, med livsglade og kreative mennesker. Fik som 7-årig en stedfar, og mine forældre købte hus langt ude på landet. Jeg kom langt væk fra alt det jeg holdt af, og livsglæde forsvandt. Jeg kæmpede mig gennem resten af opvæksten. Da jeg ikke kunne leve uden min kreative side fortsatte jeg med, at tegne og skrive gennem ungdomsårene, men gemte blot tingene væk. Mødte som 18-årig mit livs store kærlighed, som stadig varer ved. Vi fik tre piger, har nu 5 børnebørn og to mere på vej. En stor del af min tilværelse er som aktiv bedstefar, men jeg har også tid til mine sysler. Jeg inspireres af livet på alle fronter, og skrive. Hidtil har mine skriblerier mv. ligget gemt i skuffer, men nu blomstrer de så frem. Min hverdag er fuld af musik, litteratur og kunstneriske mennesker.

Erhvervsmæssigt har jeg arbejdet i mange år som socialpædagog, hvor såvel praksis som pædagogisk, psykologisk teori fyldte meget. Nu suger jeg til mig af især sociologi og filosofi, og kan ikke leve uden musik og bøger.

Jens Hvilshøj Andersen udkom på Brændpunkt med digtsamlingen Fra drengeår til hentehår i 2018.

Jens Lindberg jensen

Jens Lindberg Jensen, f. 1983, har en bachelor i statskundskab og en kandidat i erhvervsøkonomi. Jens kommer fra Hobro i Nordjylland, men har også boet i Norge og England. Ligeledes har han tilbragt 6 år i Asien, hvor han bl.a. arbejdede med nødhjælp og dokumentation af menneskerettighedsovergreb i Myanmar. Jens´ kone er burmeser og sammen har de to børn.

I debutromanen Min ven Jonas finder politiet juleaftensnat 1980 en ung, død kvinde på et hotel i den norske provinsby Lillehammer. Pigen er brun og eksotisk og kommer tydeligvis ikke fra de kanter.

Det lokale politi, ledet af en kørestolsinvalid kriminalkommissær, starter en efterforskning op. Undersøgelserne leder dog hurtigt til langt flere spørgsmål end svar. Om hvor pigen kom fra. Hvad hun døde af. Hvorfor hun kom til Lillehammer. Og hvad hendes forhold til hotellets unge danske tjener, Jonas, egentlig var.

Min ven Jonas er en dannelsesroman, der tager læseren fra sydamerikanske militærregimer, over indspist provinsliv i Danmark og Norge og videre til Asien. Romanen handler om venskab, flugt – og om at gøre det, man tror er rigtigt, i en kompliceret verden.

Min ven Jonas udkommer på Forlaget Brændpunkt i foråret 2021.

Jens Rosenbirk

Jens Rosenbirk debuterer med novellesamlingen Månelandskaber. Ti noveller, der foregår i et klaustrofobisk univers, hvor spørgsmålet om virkelighed eller ikke-virkelighed hele tiden bringes i spil.
Novellernes hovedpersoner har alle det til fælles, at de er anderledes og isolerede og har svært ved at finde plads til sig selv i livet.

“Det meste af tiden er dit ansigt alvorligt. Alvoren virker så dyb, at det er, som har den taget permanent bolig i din krop og derefter manifesteret sig i dit ansigtsudtryk. Som en nødvendig maske, du ikke kan fjerne.
Jeg tror ikke, at du er klar over det, men når du er mest opslugt af rengøringen, skifter dit ansigt ofte udtryk. Du svæver så langt væk i dine tanker, at du helt glemmer dig selv. Da ser jeg alvoren løsne
sig fra dit ansigt, og et smil bryde frem. Jeg tror, at du smiler af en af de mange gode erindringer, som du ellers prøver at gemme langt væk.
Andre gange er der et sværmerisk udtryk i dit ansigt. Det er dér, jeg synes, at du allersmukkest.
Hvad mon du da tænker på?
En sjælden gang dukker en smerte op i dit ansigt. Når den dukker op, er den ofte blandet med små stænk af vrede.
Jeg er sikker på, at jeg er den eneste i verden, der kender til alle dine ansigter.”

Månelandskaber udkom i 2020 på Brændpunkt.

Joan Juanita Andersen

Mødet med fattigdommens usle, insisterende væsen har skabt grundlag for stort set alle de historier, Joan J. Andersen har skrevet, siden hun i fire år arbejdede som frivillig socialarbejder i Guatemala Citys losseplads. Her uddannede hun familierne og arbejdede med bevidstgørelse, som en vej ud af fattigdommen for de mennesker, der levede her.

Lossepladsens rå, rørende, voldelige og ufattelige virkelighed gav Joan et indblik i de drømme og kampe for overlevelse, der udspiller sig på grænsen mellem overlevelse og død, skam og vilje.

Hun har tidligere udgivet “Drømmenes Losseplads” (Egolibris, 2016), som er en dokumentarisk skildring af oplevelserne der. Til foråret 2019 udkommer “En dag slipper vi væk herfra”, som er baseret på virkelige personer og hændelser, tilsat lidt overdrivelse, og en hel del fri, latinamerikansk-inspireret fantasi.

Joan brænder nemlig for fiktionen, for at inddrage den underspillede magi, der alle steder snor sig ind i dagligdagens barske realisme og driver menneskene frem mod deres skæbne.

Udkom på Brændpunkt med romanen En dag slipper vi væk herfra i 2019

Jørgen Børglum Larsen

JØRGEN BØRGLUM LARSEN (født 1950) er teolog og tidligere sognepræst. Har tidligere udgivet en række romaner og novellesamlinger. Det handler altid om direkte eller indirekte at give stemme til mennesker, man måske ellers ikke hører så meget til. Alligevel er det mennesker, der i hverdagen tager livtag med livets store spørgsmål og dilemmaer.

Næste udgivelse er romanen ”Sand”, som fortæller om en ca. 50-årig mand, der ikke kun har gjort det godt for sig selv. Det er en poetisk fortalt historie om skuffede forventninger og skam, men også om længsel og kærlighed og dermed om at kunne gribe ud efter det, der alligevel åbner for noget andet.

Udkom med romanen Sand i 2020

Lars Ørlund

Lars Ørlund lilleLars Ørlund. Født 1948.

Lars Ørlund, der udover en række oversættelser fra tysk, engelsk, og fransk, har skrevet 20 bøger i forskellige genrer, er absolut mest på hjemmebane med sine politiske thrillere. Historierne er fængslende læsning fra første til sidste side og emmer af indsigt.

Persongalleriet? Ja om det skyldes en fortid som udenrigsjournalist for både DR. TV- og Radio eller et langt liv levet på fem kontinenter er svært at sige, men med så eksotiske beskæftigelser som dykker, lejesoldat, vildtbetjent, safarileder og storvildjæger er det ikke svært at gætte sig til hvorfra inspirationen til bøgernes mange spændende personligheder kommer.

Noget andet som ifølge anmelderne kendetegner hans bøger er de fantastiske miljøer og rammer som historierne udspilles i. Dette skyldes i høj grad at bøgerne bliver skrevet på de lokaliteter hvor de foregår, hvad enten det er en nubisk ørken, en afrikansk landsby, Slummet i Hanoi eller et velhaverkvarter i Sydfrankrig. En anmelder beskrev det således: ”Lars Ørlund har ikke sin viden fra bøger, men har selv ørkensand under støvlerne. Det gør en forskel.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Den Serbiske Forbindelse, 2016, Run Rhino run, 2017 samt 1. juli 1916 – en ufuldstændig historie i 2020.

Tidligere udgivelser: Brikker af et eventyrligt liv, Thorup 1987, Løvernes dal, Gyldendal 1990, Løvens skarpe klo, Skarv/Høst 1991, Den sidste vandring, Gad 1993, Tigrenes skov, Høst 1994, Gorillaernes bjerge, Forum 1994, Isbjørnens land, Forum 1995, Ulvenes skov, Forum 1997, Fugleflugt, Aschehoug 1999, Himlens klare stjerne, Gad 2001, Jeppe i Afrika, Forum 2002, Sneleopardens rige, Forum 2003, Gepardernes sletter, Forum 2004, Kapring over Kairo, Klim 2010, Der lå en dukke i vandet, Gyldendal 2011, Byræven, Klematis 2012, Blackjack, Klim 2013, Byens rotter, Klematis 2013, Rovfugle i byen, Klematis 2016

Laura Helena Pimentel da Silva

Laura Helena Pimentel da Silvas mørke glød stammer fra Brasilien. Belém Pará blev til Frederiksværk i 1995, hvor hun kom til Danmark.
I en meget tidlig alder blev ord hendes udtryksform.
Barndommens kinabøger er fyldt med digte og små historier, som hun drømte om at dele med andre en dag.
Drømmen blev til virkelighed, da hun debuterede med selvbiografien, Kommunebarn i 2018.
Bogen strøg hurtigt til tops på flere af Mofibos top 10-lister.

Siden debuten har Laura udgivet ydeligere to værker og beskæftiger sig til dagligt med journalistik.
Hun er frivillig i De Anbragtes Vilkår og holder foredrag for at udbrede viden om samme.

Privat bor hun sammen med sin kæreste og tre børn.

NORDSJÆLLANDS UKRUDT er Lauras første YA-roman og er inspireret af Nordkraft samt Lauras egen opvækst og oplevelser med Kongernes Nordsjælland.

Nordsjællands ukrudt udkom på Forlaget Brændpunkt i 2020.

Læs mere om forfatteren på: www.laurahelena.dk

Lea Pedersen

Lea Pedersen er 15 og går på en ordblindeefterskole på Langeland. Hun har haft en lidt mærkelig opvækst, som hun selv beskriver det, med nedture og opture, og hun har fundet inspiration til digtene fra sin hverdag og sit følelsesliv.
At skrive digte hjælper hende til at få det bedre. Det er en slags dagbog på kodesprog, som kun hun forstår meningen med.

Lea har gået på et skrivekursus ved Mikael Josephsen.

Lea Pedersen udkom med digtsamlingen LEA i 2020.

Linda Karen Prahl J.

Jeg er Linda Karen Prahl J. (f. 1984)

Jeg kommer fra Skærbæk i Sønderjylland, men har boet i Aarhus i 15 år. Jeg er læreruddannet og cand. pæd. i Generel Pædagogik. Jeg har altid skrevet.

Jeg er optaget af menneskers ophav, hvordan opvækst og nutid former os som mennesker, og hvordan vi gennem refleksion og ærlighed kan finde værdien i det, vi har med os. Jeg tror på, at det gode liv findes i mødet med alt det, vi ikke lige taler om. Menneskers grundvilkår. Derfor har jeg skrevet digtromanen ‘Stabilgrus’, om hverdagen og de udfordringer, jeg oplever mange kvinder står i idag. Vi skal være stabile i det, vi foretager os, vi skal præstere, men under overfladen af det vi forventer af hinanden gemmer sig ofte almenmenneskelige vilkår at spejle sig i.

Udkommer med digtromanen Stabilgrus på Brændpunkt i 2020.

Line Vester Larsen

Bagom forfatteren – Line Vester Larsen

Line (født i 1983) dimitterede fra Copenhagen Business School i 2013 med en kandidatgrad i Kommunikation og Sprog. Siden har hun arbejdet som kommunikationsrådgiver i bureaubranchen. Hun har desuden skrevet rejsereportager og debatindlæg til flere danske dagblade.

Hendes passion for litteratur går tilbage til barndommen, hvor hun beskriver sig selv som en vaskeægte læsehest. Hurtigt opstod interessen også for at skrive historier, og hun fandt hurtigt ud af, at hun kunne noget med ord. Derfor har hun i dag et lager af tætskrevne dagbøger fra barndommen, utallige breve fra penneveninder, arkiverede rejsemails fra de fire verdenshjørner og hjemmelavede rejsebøger til venner og familie. Til sidst kunne hun ikke længere ignorere de ideer, der piblede ud af fingrene og insisterede på at få lov at leve.

Hun udklækkede således krimiens plot på en gåtur med barnevognen i Frederiksberg Have under sin anden barsel, og skrev herefter krimiens åbningsscene på tre kvarter.

Line debuterer i marts 2020 med sin kriminalroman, Hvepsestik.

Lone Birgitte Ladekarl

Lone lilleLone Birgitte Ladekarl (f.1956). Uddannet psykolog med tredive års erfaring. Hun arbejder som terapeut i egen praksis og er desuden tilknyttet et Kvindekrisecenter som supervisor. Hun har bl.a. undervist pædagogstuderende og læger. Jordbærkjolen er hendes romandebut.

Hun beskriver sig selv på denne måde:

Jeg er psykolog og forfatter. De to fag beriger hinanden – og megen psykologisk indsigt har jeg fået gennem litteraturen. Jeg startede som 10 årig med at gå systematisk frem på børnebiblioteket i Valby og snart blev det voksenbibliotekets tur. Menneskers skæbner, tanker, følelser, liv og eventyr fascinerede og rørte mig. Jeg var ikke til at drive væk fra bøgerne. Siden blev mit engagement og indlevelse i andre mennesker en vigtig del af mit virke som psykolog – og nu naturligvis med en hel anden ansvarlighed og professionalisme.

Med læselysten fulgte skrivelysten og da hverdagen tillod det blev skrivningen mere seriøs. Nu fik jeg mit frirum til selv at skabe, til selv at finde på og lade mine personer få deres eget liv på papiret.

De personer der dukker op i min skrivning er nogle, jeg gerne vil give en stemme. Personer og liv man ellers ikke høre så meget om i det offentlige rum.  I min novelle Kattepine er det Torkild, der er udviklingshæmmet og i Jordbærkjolen er det Tenna, der har svært ved at finde sine ben i voksenlivet. Men der er samtidigt noget helt andet der har afgørende betydning for mit forfatterskab – poesien, sansningen, sproget.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Jordbærkjolen, 2016

Tidligere udgivelser: Kattepine, novellesamling 2006

Louise Roholte

Louise Roholte (f. 1982) kommer fra Præstø. I 2001 blev hun student. Senere tog hun en bachelor i engelsk og kommunikation, men hun fandt først sin hylde, da hun begyndte at skrive i 2008. Det har hun levet af lige siden, og hun skriver bøger, fiktion til de danske ugeblade og en masse andet.

Forfatterfoto: Madeleine Glindorf

Udkommer på Brændpunkt med romanen Alias Anneke i 2020.

Mads-Peder Winther Søby

Mads-Peder Winther Søby, digter og forfatter, født 1978. Er gift med en vidunderlig kvinde og har tre børn. Uddannet Cand. Mag i Idehistorie og Historie, samt Professions Bachelor som pædagog.

 

Her er jeg

*

Jeg er lige derinde, kig i spejlet og du skal finde.

Lille spejl på væggen der, hvem er det, du ser?

Er det godt eller skidt?

Engang sky, for alt det ny

Nu siger jeg hej, til et jeg

*

Som om der var to, og ikke bare ét ego

Et dominerende skæg, og et par briller i tillæg

Hvad får du ud af det?

Jeg ser og ser, indtil jeg ler

Nu er jeg selvbevidst; kalder man det vist

*

Jeg er prætentiøs, eller er det seriøs

Kalder mig forfatter, uden afbødende latter

Synes det voldsomt? Det er ikke en beskyttet titel!

Meget af min såkaldte frie tid, bruger jeg på dette slid

At digte mit liv i rim, at sammensætte løse ender til sandhedskim

*

Små brikker til den store narration, livet er et idiom

Hver en del er uden særlighed, men som pointerende fortælling, har de ærlighed

Forståelse gennem erindringens følelseslys

I spejlet ser jeg vitalitet og håb, sanselighed og dåb –

    af et helt menneske der nu er afvejet, endelig robust, lattermild og plejet

*

På krop, sjæl og psyke, et menneske der tør sin lykke

Man skal turde sin tårer, ellers ender livet på utallige bårer

Mentale kørestole af lukket forsagt

Man skal tørre sine øjne, når de først er nøgne

Det hele menneske er begge sider af spejle, så det kan pejle

*

Efter det som det ser, når det reflekterer

Kan du sige, her er jeg, og er det ordentligt for dig?

Kan du acceptere begge sider af det spejlede?

Lille menneske på livets vej, prøv at overvej

Ligesom jeg; ville du kunne lide dig, hvis du var mig

 

Tidligere Udgivelser: Digteren mellem linjerne 2016, Helt ude i Hampen – en skrøne 2016, Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys 2016, En skuffe fuld 2017

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Vi var mennesker i skyggernes tid, 2018

Marianne Thybo Søgaard

Marianne Thybo Søgaard er uddannet cand.ling.merc. i spansk og bachelor i engelsk. Gennem sin karriere har hun i det private erhvervsliv arbejdet med oversættelse og sprogredigering af især tekniske tekster. Hun er født og opvokset i en forstad til Aarhus og er mor til to.

KVALT er en roman i genren autofiktion, som handler om Lea, der slås med den psykiske lidelse, mutisme. Lidelsen gør det umuligt for hende at tale i bestemte sammenhænge, hvilket får fatale konsekvenser, den dag hun bliver udsat for en alvorlig krænkelse. Romanen handler om, hvor langt man vil gå for at opnå kærlighed og om at leve i et uligevægtigt kærlighedsforhold med psykiske op- og nedture, der til tider kammer over og ender med vold.

KVALT udkommer på Forlaget Brændpunkt i efteråret 2019.

Tidligere udgivelse: En som Rebecca, 2016.

Foto: Anna Marín Schram

Martin Bartholdy / Morten Brask

Martin Bartholdy er pseudonym for Morten Brask, som har skrevet en række romaner udkommet i 10 lande.

Han har modtaget Kunstfondens treårige og vundet de italienske priser Bottari Lattes Grinzani’s literary award og Edoardo Kihlgren first Prize for European Literature. Shortlisted til franske Prix du roman Fnac og Prix du roman Chapitre européen.

Den lille Frelser er en absurd komedie om en tid, hvor likes på SoMe er det vigtigste, og hvor mennesker, der intet kan, bliver verdensberømte. Romanen byder på et persongalleri med berømtheder fra Sylvester Stallone og Kim Kardashian til Nietzsche, Salman Rushdie og en elevator styret af HAL9000 fra Kubricks Rumrejsen 2001.

Udgivelse på Brændpunkt: Den lille Frelser, efteråret 2019

Martin Mortensen

Martin Mortensen, født i 1954, har det meste af sit liv interesseret sig for de nordamerikanske indianere.

I Martin Mortensen roman Vintertællingens hemmelighed. Mordet i Horse Dropping-indianerlejren blander forfatteren fiktion og fakta og maler et virkelighedstro billede af indianerlivet i en brule-sioux lejr i 1820’erne sat ind i en spændende ramme. Martin Mortensen har tidligere udgivet små fagbøger om seks forskellige stammer på den nordlige prærie; men stemninger og følelsen af virkelig at være tilstede i en indianerlejr med dens mange daglige gøremål og af selv at vandre med over prærien under en lejrflytning får man bedst frem i digtet form – og altså her i form af en utraditionel krimi.

Velkommen i Horse Dropping lejren.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Romanen Vintertællingens hemmelighed, foråret 2019.

3. april 2021 udkommer romanen Fjorten ørnefjer – En ung mandanindianers oplevelser i 1823.

Martin Paludan

Martin Paludan, født 1990, beskriver sig selv på denne måde:

Som yngre mente jeg – måske gør jeg det stadig – at kun kærlighed og kunst kan gøre livet meningsfuldt. Det er selvfølgelig dramatisk og ikke særligt praktisk, men jeg har aldrig følt, at jeg bare havde lov til at være til. Jeg er blevet kaldt rastløst, hvilket jo er mærkeligt, når det at skrive mest handler om at blive siddende. I min barndom havde jeg et enormt behov for at blive set, og i skolen ledte det til klovnerier, der fik lærerne til at stemple mig som ikke egnet til særligt meget. Senere har det fået mig til at dyrke den helt store forelskelse på en måde, der altid til sidst får ethvert forhold til at smuldre. Og når det gjorde det, smuldrede, vendte jeg mig mod skriften. Jeg tror, at jeg skriver for at skabe forbindelse mellem mine egne oplevelser og andre menneskers. Det er pudsigt, at et så helt igennem socialt behov resulterer i, at jeg bruger så meget tid alene med tomme sider.

Jeg er vokset op i et på nogle måder usædvanligt nordsjællandsk hjem; måske det eneste, hvor drengetøj var lyserødt og noget man arvede fra sin søster. I dag bor jeg på Amager, som jeg har et sjældent uproblematisk kærlighedsforhold til. Jeg er uddannet i dansk og retorik, og jeg arbejder med politisk kommunikation og marketing. Jeg skriver romaner om kærlighed, afmagt og verdener i opløsning. Jeg er politisk, men tror ikke på politisk litteratur. Mine tekster berører samfundsudfordringer, men det er den enkeltes stemme, der optager mig.

Tidligere udgivelser: Novellen Lys, levende og langt væk i antologien Undergang, Forlaget Valetta 2014

Martin Paludan udkommer med romanen Vi vågner i Sibirien på Forlaget Brændpunkt.

Massoud Kadkhodaee

Massoud Kadkhodaee, født i Iran i 1954. Var skolelærer i Iran, sendt til Danmark som FN-flygtning i 1988 med sin familie. Blev uddannet som bibliotekar i Danmark og har arbejdet som bibliotekar, sprogkonsulent og tolk. Har udgivet flere bøger på persisk (farsi), herunder 2 novellesamlinger, 2 romaner og adskillige artikler og boganmeldelser i persiske eksiltidsskrifter.

Massoud taler også dansk og har selv været med til at oversætte romanen til dansk sammen med oversætter Hiva Ahmadi.

Titlen på romanen Også du vil finde ro kan læses både som beroligende og som advarsel. Hovedpersonen har brug for at falde til ro, fordi han var revolutionær i Iran, altid på vagt, og både i Iran og i Danmark opmærksom på alt, der foregår i politikkens verden, og på et eller andet tidspunkt føler han sig træt og udbrændt. Hovedpersonen Bahram opfatter samtidigt, at når man falder til ro, så er man død som et aktivt menneske, som gerne vil gøre noget stort og betydningsfuldt. Hvis han falder til ro, så er han ikke længere en mand med æren i behold.

Bahram kan ikke få den fortrolighed i Danmark, han søger, fordi han forlod sit land og sin kultur i sit voksenliv. Han er klemt mellem to kulturer. Han prøver at tilpasse sig den nye kultur og det nye liv, men i forhold til sin gamle kultur, som nu hører datiden til, bliver han nostalgisk. Den nye kultur betyder en evig kamp mellem de værdier, som var betydningsfulde for ham dengang, og de nye og anderledes værdier, der er gældende i det nye land.

Romanen handler også om kontrasten mellem to generationer. Bahrams problem er, at han lever 20 år tilbage i fortiden, når han tænker på sit land. Derfor er kontrasten mellem ham og sine to døtre langt tydeligere for ham. I modsætning til ham, står hans hustru Kati som stærk og selvstændig kvinde. Da de kommer til Danmark, kigger hun positivt på sin nye tilværelse. Hun er optimistisk og ser fremad, mens Bahram ser tilbage.

Der er tre personer med vidt forskellige livsopfattelser, der fortæller historien: Bahram, hans kone Kati og fortælleren.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Romanen Også du vil finde ro, marts 2019

Mathias Vinther Ravnholt Nielsen

Mathias Vinther Ravnholt Nielsen (f. 1995).

Jeg studerer religionsvidenskab og historie på SDU i Odense, hvor jeg altid, udover at følge med i undervisningen, holder et øje åbent efter inspiration til gode fortællinger. Den gode fortælling findes overalt, være det film, spil, bøger eller morfar, der spinder et minde fra sin fortid på verandaen på en lun sommeraften. Det er de momenter, hvor man for en stund opsluges af et andet univers og transporteres til andre verdener, jeg forsøger at fange og indkapsle i mit skriveri. Mine historier drejer sig derfor ofte om de trivielle ting i livet, der, når man kigger tilbage på dem, er indsmurt i nostalgi og magi; om de øjeblikke, man først mange år efter opdager har været skelsættende i sit livs gang, og nu kigger tilbage på med erfaringens øjne.

Det er netop disse ting, jeg leder efter i de gode fortællinger, og det er disse elementer, jeg håber, læseren mødes med i min kommende bog. Den vil handle om komplekse familieforhold og skrøbeligheden af drømme, visioner og forventninger. Det er de særlige tidspunkter i vores liv, hvor femøren falder, hvor det hele pludselig giver mening, eller hvor det hele falder på jorden. Bogen handler om sammenflettede skæbner og hvordan personerne påvirker hinandens liv og kommer til at træde hinanden over tæerne, om de ved det eller ej.

Udkommer med en novellesamling (titel kommer) i 2021 på Brændpunkt.

Udkom med novellen Konkyliens ekko i Brændpunkts novelleantologi UDENFOR i 2020

Max Madsen

max lilleMax Madsen er skuespiller, forfatter og multikunstner fra Århus, og han beskriver sig selv på denne måde:  “Jeg er født og opvokset i et drivhus, afrettet i en landsbyskole, penselskyller og farveblander, senere fortabt i storbyen med grafisk design og rastløs søgende i en mening med livet transformeret til skuespil og stykke-skriveri i fire årtier, afbrudt af digt og mangfoldig udsigt under varme himmelstrøg med en vis selverkendelse til følge.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Skriveren, 2016

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Ansøgning til evigheden, 2017

Tidligere udgivelser: Vol.1, Fold Ordet Ud, Partitur i Landskabet samt børnebogen Prick Trick.

Max Ulrich Klinker

Mødet med god litteratur skal være som en sten i skoen; en oplevelse man ikke kan lade være med at opholde sig ved. Ja, endnu bedre – som et kys, man ikke kan glemme; et møde, hvis intensitet og nærvær man ikke kan komme fri af. Det franske ord smack (DK et smækkys) opsummerer dette sindbillede.

Født på Frederiksberg i 1965 som ældste barn af en søskendeflok på tre. Opvokset i Østerbrogadekvarteret, København. Nysproglig Student fra Niels Steensens Gymnasium. Flyveelev hos Niels Egelund og uddannet trafikflyver (civilpilot) fra Midtfly i Stauning i 1987. Har fløjet natfragt og specialflyvninger, især i det fransktalende Afrika, og senere traditionel charterflyvning. Herefter pilot i SAS i årene fra 1990 til 2005. Desuden flyveinstruktør og svæveflyver. 8.500 flyvetimer. Uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1997, herefter dansk advokat og fransk avocat. Bosat i Frankrig.

Tidligste skriblerier i en alder af ti år inspireret af Robert Fiskers børnebøger. Var medredaktør gennem gymnasieårene af det ambitiøse skoleblad Støjtimes, der bl.a. bragte interviews med statsminister Poul Schlüter og samtidens BZ´ere. Skrev første digt ”The Gloaming” til en engelsktime i 1.g, men fik det afvist af lærerinden med påstand om, at det måtte være en afskrift. Øvrige digte fra gymnasietiden havde således et element af vrede over sig.

Har altid været en flittig læser. I mødet med Tom Kristensens Hærværk i 1984 oplevedes for alvor litteraturens dybde og kræfter. Bestyrket gennem læsning af andre klassiske forfattere fra det 20. århundredes første halvdel, navnlig Antoine de Saint-Exupèry, Stefan Zweig, W. Somerset Maugham og F. Scott Fitzgerald.

Har skrevet noveller og digte siden ungdomsårene uden at søge udgivelse. Debuterede på forlaget EC-Edition i 2011 med novellesamlingen “SMAK”, der væver bidrag til eksistentialistiske spørgsmål. ”Elegi for en bombepilot” og ”Momenta” foregår i flyvningens univers, mens ”En nekrolog” og ”Demon de midi” er fra advokatverdenen i Frankrig. I 2015 udkom romanen ”Flyver i natten” på Forlaget Hovedland om fragtpiloten Gustav Nerbens 24 timer på 24 år. Handlingen er henlagt dels til 1980´ernes hedonistiske miljø og dels til barn- og ungdom.

Flyvning er poesi og jura er sprogets præcision.

Max Ulrich Klinker udkom med Novellesamlingen Padderok og andre noveller i 2018 på Brændpunkt

Udkommer med romanen Pastorale – krig og kærlighed påsken 2021 på Forlaget Brændpunkt.

Mette Kappel

Mette Kappel (f.1953)

Siden jeg var barn, har jeg skrevet, og dengang jeg ikke kunne skrive endnu, tegnede og malede jeg. Jeg gik også til ballet, og det blev musikken der i første omgang fik betydning for mig, først gennem musikstudier ved Århus Universitet, siden gennem sangstudier ved Det jyske Musikkonservatorium. Efter min diplomeksamen rejste jeg til Italien for at studere opera i Rom. Under mit ophold, som varede halvandet år, begyndte jeg imidlertid at skrive igen. I 1983 debuterede jeg med digtsamlingen Rum.

Herefter har jeg udgivet yderligere tre digtsamlinger, som alle er inspireret af mit arbejde med stemmen, med kroppen, med rum. I 1985 udgav jeg Paradis, 10 fortællinger. Bogen er for voksne, men beskriver et barns oplevelse af verden, mens hun hopper fra rude til rude. Herefter begyndte jeg at skrive bøger for børn og har udgivet titler for alle aldre. Derudover skriver jeg drama.

Ved siden af mit arbejde som forfatter og digter, har jeg undervist på forfatter-/skriveværksteder gennem en lang række år.

Anders i dråbernes land handler om de børn der ikke bliver lavet og dermed ikke født og bygger på en undren hos barnet. Temaet opstår mellem far og søn. Hvor er det godt, at vi har dig, siger faren. Anders svarer, at selvfølgelig har de ham. Hvor skulle han ellers være? Du ville slet ikke være, siger faren. Var jeg død, spørger Anders. Nej, svarer faren, men heller ikke levende. Hvad så med alle de andre børn, som ikke bliver lavet? Hvor er de, spørger drengen videre. De findes ikke, siger faren. Det svar accepterer Anders ikke. Han tænker jo på dem, altså må de findes.

Historien har en realistisk ramme omkring en poetisk/dramatisk fantasi, som er en fortælling om skabelse.

Anders i dråbernes land er min første bog på forlaget Brændpunkt. Udkommer i slutningen af 2019. Tidligere udgivelser og øvrige produktion kan ses på min hjemmeside www.mkskriv.dk

Mie Hald

mie lilleMie Hald går i folkeskolens 9. klasse i Viborg, og de ord hun sætter på sig selv er: “En fødsel i kære København, en opvækst i magiske Jylland, samt en kulturinteresseret- og rejselysten sjæl – de tre ting har været med til at skabe rammerne for de mærkeligste ting i mit hoved, siden jeg lærte at holde på en blyant. Jeg er nu ovenud lykkelig for som 15-årig at kunne kalde mig professionel forfatter, og stolt over at kunne præsentere Dødsvalsen for det danske bogmarked.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Dødsvalsen, 2016

Tidligere udgivelser: Novellen Sentaku i antologien Lyden af et hjerte.

Michael Pedersen

Michael Pedersen er 43 år gammel. Han har arbejdet som gymnasielærer siden 2006 i fagene dansk, filosofi og oldtidskundskab. Før dette underviste Michael på musikskole.
Michael har tidligere udgivet to romaner (2007, 2008) og en filosofisk bog om Søren Kierkegaard (2013). Michael blander sig ofte i den daglige politiske debat i form af læserbreve i landets aviser (især de sidste to år). Michaels hovedpointe er, at man først og fremmest skal være menneske – derpå filosof.
Michael er gift og er far til to drenge i alderen 5-12 år.
De bedste timer på døgnet har Michael i sit hjem med kone, børn og bøger. Han afskyr ideen om konkurrencestaten og indsigtsløse politikeres effektiviseringsnonsens…

Tidligere udgivelse på Forlaget Brændpunkt:

Næsvisheder frabedes, 2018

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt:

Tørke, 2019

Michala Elk

Michala Elk (f. 1991) er uddannet cand.mag. i medievidenskab og bosat i Aarhus.

Hun debuterer med romanen Som sne i havet, der skildrer et samfund præget af ødelæggende klimaforandringer og lav tolerance over for ikke-etniske danskere. Vi følger den umyndiggjorte Nora, hvis kæreste og datter er blevet udvist af Danmark på grund af deres etniske ophav. Mens Nora diskret leder efter information om sin familie, forsøger hun at indordne sig den nye virkelighed og samtidig holde fast i alt det, der var før. En historie om ensomhed, tvivl, natur og frygten for at glemme.

Forfatteren uddyber: ”I årevis har vi som samfund rykket til grænserne for, hvor langt man kan gå – og dermed også vores personlige grænser. Jeg ønskede at udforske, hvordan verden kunne se ud, hvis vi fortsætter i den retning.”

Kommende udgivelse på Brændpunkt: Romanen Som sne i havet, foråret 2020

Mikkel Guldager

Mikkel Guldager, 42 år, født lidt uden for Randers. Min mor er fra Randers, min far er fra Vesterbro. Jeg har haft en enormt broget opvækst rundt omkring i landet men anser, og har altid anset, mig selv som Københavner.

Jeg skriver skæbnefortællinger om karakterer på randen af samfundet og konventionerne. Jeg skildrer sådanne skæbner igennem min egen prisme, som er mærket af, at jeg lider af en psykisk sygdom (bipolar affektiv). Jeg prøver for så vidt muligt at skrive ærlige historier uden at udlevere andre end mig selv.

Jeg er desuden cand. mag. i Engelsk fra KU og er lige om snart Dr. Phil. fra Freie Universität i Berlin. Her laver jeg min afhandling i filologi, hvor jeg analyserer litterære tendenser i Hong Kong.

Jeg bor på Amager med min kæreste i en lille etter, er ludfattig og har tænkt mig at dedikere resten af mit liv til at skrive fortællinger. Jeg har nemlig så mange af dem.

Mikkel Wendelboe

Jeg hedder Mikkel Wendelboe, er fra 1988 og uddannet i kommunikation og geografi fra Roskilde Universitet. Udover at skrive bøger, så arbejder jeg som TV-vært, kommentator og journalist, på alt hvad der har med actionsport at gøre. Jeg har lavet actionsport, live-udsendelser og indslag for SBS Discovery Networks, Danmarks Radio og TV3 Sport, siden 2010, ligesom jeg også har mit eget blad om motocross, der udkommer seks gange årligt. Jeg er desuden freelance-vært, hvor der er brug for det – især indenfor forskellig populærkultur – både på skærmen og live, og jeg har også mit eget TV-program om motocross, MX-Index Live, på sportsplatformen Nowstream.

Jeg er fotograf for Red Bull og Monster Energy, ligesom jeg også skriver som satiriker i dagbladene, når situationen i samfundet påkræver det. Af andre ting kan nævnes, at jeg også tegner på hobbyplan, og så er jeg for nyligt begyndt at bogblogge.

FRANZ, der udkommer på Forlaget Brændpunkt til foråret, er et hæsblæsende satirisk eventyr, om en dreng og hans kat – og de absurde og aparte hændelser, makkerparret kommer ud for. Den er skrevet, fordi jeg elsker at få folk til at grine, og samtidig som en reaktion til et samfund, hvor alting har tendens til at blive taget aaaaaalt for seriøst. Igennem bogen støder vores hovedpersoner på alt fra somaliske pirater, til Christian 4. og et prætentiøst intergalaktisk råd. Forbered dig på en tur, hvor der ikke er lagt fingre imellem, og som vender stort set alting på hovedet – lige fra hvordan samfundet fungerer, til hvordan man nemmest vinder et ølspil.

Biografi:
Aiñafablen 1-5 (2014-2018)

Udkommer 1. kvartal 2020

M. T. Ness

M. T. Ness, pseudonym, er fra 1958 og har arbejdet med socialt udsatte mennesker gennem hele livet.

Udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Glimt og ekkoer fra Ingenting 16. marts 2018.

Digte og aforismer inspireret af indisk spiritualitet og filosofi.

Nicolai Just

Nicolai Just er cand.mag. i nordisk sprog og litteratur samt engelsk. Han arbejder til daglig som gymnasielærer. Et liv under solens lys er hans første novellesamling.

Et liv under solens lys foregår i et post-apokalyptisk Danmark, hvor den globale opvarmning gør det praktisk talt umuligt at være udenfor, og velfærdssamfundet er erstattet med en supercomputer som er programmeret til at skabe et velfungerende samfund og at gøre borgerne lykkelige.

Et liv under solens lys udkommer 3. kvartal 2021 på Brændpunkt.

Niels Christian Larsen

Niels Chr. Larsen er født 1950 i Vestjylland og opvokset samme sted. Efter en uddannelse som økonom har han haft en række jobs i erhvervslivet, hvilket stadig er tilfældet. Han bor i dag i Humlebæk med sin familie.
For cirka 10 år siden opstod interessen for at skrive, men respekt for metieren bragte ham gennem en lang række kurser også omfattende enkeltfagseksamen i Litteraturanalyse på Københavns Universitet.

Niels Christian Larsens første bog Egne rækker – et muntert tidsbillede beskriver livet i en opdigtet stationsby i Vestjylland i 1966.

Romanens omdrejningspunkt er fodboldklubbens udtagelseskomite, der mødes hver tirsdag eftermiddag i en lille vestjysk stationsbys frisørsalon. Komiteen udgøres af frisørmesteren Skummeren, dennes broder Søren, murermesteren Tolveren og smedemesteren Bajong. I bogen ser vi, hvordan disse og andre centrale personer kæmper med omstændighederne for at få førsteholdet til at rykke op.

Bogen er tænkt som et muntert tidsbillede og henvender sig til folk, der tror på de lyse sider af tilværelsen.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Romanen Egne rækker – Et muntert tidsbillede, foråret 2019.

Nikolaj Andersen Olsvig

Nikolaj Andersen Olsvig, født 1967 i Sisimiut, Grønland, som yngste søn i en grønlandsk-dansk familie. Er opvokset i Grønland og Danmark.
Er uddannet folkeskolelærer, coach og misbrugsbehandler og har gennem sit professionelle virke erhvervet sig viden om og forståelse for, hvad mennesker med personlighedsforstyrrende træk som f.eks narcissisme gør ved deres omgivelser.
Har siden 2006 været elevcoach på Tech College i Aalborg.
Han bor i Vester-Hassing med sin kone og de tre børn de har sammen.
Derudover har en datter fra et tidligere ægteskab.

Spejlstafet, som udkommer på Brændpunkt til foråret 2020, er Nikolaj Andersen Olsvigs debutroman.

Nina Belling

Nina Belling, født 1957, er vokset op i Vordingborg. Hun er uddannet folkeskolelærer og  i dansk som andetsprog. Har igennem mange år boet i Valby.
Nina Belling debuterede i 2000 med Til en fremmed – en historisk roman fra Firenze. Er derudover forfatter til en række romaner: Zahras ørken; Heksen Angina, børnebog; Øjeblikkets mester; Nattens Stemmer og Drengen uden baggrund. Et fællestræk i romanerne er menneskers længsler, drømme, håb, vrede, desperation og forsøgene på at finde nye veje i de ofte svære vilkår, de lever under.

Romanen Søstre handler om to unge kvinder på en sukkerplantage på Sankt Jan i Dansk Vestindien i 1792. Den slavegjorte Damma Rebecca har flere identiteter, som hun forsøger at udfolde i det brutale slavesamfund, imens den nyankomne Sara Magdalena Susanna Krag er fastlåst i sin rolle som kvinde med begrænset bevægelsesfrihed. Hun kommer naiv og fuld af drømme fra Danmark for at leve med sin far på plantagen. Historien udspiller sig i en blandingskultur af europæere, afrikanere og kreolere og fokuserer på overlevelsen, desperationen og den evige trussel, der hviler over alting i det hede, forvrængede paradis.

Karakteren Damma Rebecca er inspireret af en virkelig person, der levede på øerne i 1700 tallet, og som netop var i stand til at begå sig i flere miljøer og dermed opnå større sikkerhed og flere muligheder. Den danske kvindes historie er inspireret af min tiptip-oldemor, som stammede fra Sankt Jan. Jeg har sporet hendes gren af slægten Beverhout tilbage til 1600 tallets kolonitid, hvor mange hollændere bosatte sig på øerne. Søstre foregår i en tid, hvor hvide plantageejere, med Danmark og andres nationers velsignelse, opelskede et grådigt og brutalt system og en vilje til at lukke øjnene for andres lidelser.

Søstre udkommer i foråret 2020 på Brændpunkt.

Paul Bach

Paul Bach har arbejdet i pladebranchen som medejer af selskaberne Sonet og Harlekin, hvor han sammen med sine kompagnoner har stået bag lanceringen af en lang række af Danmarks populæreste kunstnere, blandt hvilke tæller: Bamse, Clausen & Petersen, Povl Dissing, Eva Madsen, Johnny Madsen, De Nattergale, Sanne Salomonsen samt Troels Trier og Rebecca Brüel.

Han har skrevet krimien Frit Fald, 2000 samt manuskript til filmen Sextet, som fik en fantastisk modtagelse i England, hvor kritikere nævnte den i samme åndedrag som Carl Th. Dreyer.

Paul Bach udkommer med thrilleren Pandoras æske på Forlaget Brændpunkt i maj 2018.

Per Ole Persson

Per Ole Persson blev født i 1975 og opvokset på landet syd for Malmö. I 2007 udkom romanen Veteran.

Forfatter Peter Høeg beskriver Veteran med ordene: “intens, fortættet og fængslende”.

2012 udkom romanen Jaco på Albert Bonniers forlag via Nordin Agency. Jaco modtog en strålende modtagelse af pressen og blev nomineret til Entertainment Guide’s Malmö / Lund Award. I 2013 blev Jaco udgivet af det danske forlag Batzer & Co og det finske forlag Werner Söderström Oy.

 

Fra Vildhund:

Jeg er gået ind ad tre døre. Elektronisk lås med nøglebrik og kode udenfor, hulnøgler indenfor. Jeg befinder mig i et lille rum med nogle grå klædeskabe. På et bord ved væggen står et hvidt riflet plastikkrus. Ved siden af ​​ligger to plasthandsker.
Et gult skateboard står lænet op ad et højt bord ved væggen. På undersiden af skateboardet er der et billede af en bulldog i sømandstøj. En sød lugt af vaskemiddel. Det var den tynde, der sagde det. Hans tonefald var hverken truende eller ikke-truende. Han er dygtig. Men han ser meget træt ud. Som om dørene har tappet ham for al energi. Jeg gør mig klar til endnu en gang at tage tøjet af og stå nøgen foran et fremmed menneske.

 

Vildhund udkommer på dansk 2. halvår 2020 på Brændpunkt

Pernille Høegh

Pernille Høegh (1990)
Cand.mag. stud. i almen litteraturvidenskab og bosat i Trondheim. Her arbejder jeg med litteraturformidling i forskellige sammenhænge, bl.a. som foredragsholder, kulturvært og som styremedlem i en lokal organisation. Jeg er særlig optaget af den norske debat om virkelighedslitteraturen og dens virkning – sammenhængen mellem liv og litteratur.
Jeg debuterer med romanen På visse betingelser i foråret 2020 og arbejder på nuværende tidspunkt på et større faglitterært projekt om virkelighedslitteraturen.

Præsentation af På visse betingelser
Katrine har netop udgivet, hvad hun omtaler, som en roman om sin opvækst – om det problematiske forhold til sin mor. Hun ville bryde et tabu ved at fortælle historien om en mor som ikke elsker sit barn. Da Elin, moren til Katrine, læser romanen bliver hun først og fremmest overrasket over Katrines udlægning. Hvordan kan de to have så forskellige syn på den samme opvækst – af hvad som har foregået?

Elin føler sig forulempet og umyndiggjort, hun er såret og vred over at være blive hængt ud i sin datters roman. Hun beslutter derfor at bryde et endnu større tabu: At fortælle historien om en mor som ikke elsker sit barn. Barnet er måske nok talentfuldt, værd at beundre, men hun er ikke mulig at elske, hun er ikke sårbar, men bare udfordrende. Hvad hvis barnet ikke vil tage imod morens kærlighed, gælder den så ikke? Er det da nødvendigvis moren der er noget galt med?

Er det muligt for en kvinde, som alle har besluttet er en dårlig mor – fordi den anerkendte forfatter siger det – at bevidstgøre læseren om, at dette litterære geni også er en del af en anden fortælling, eller er det ret og slet den der kommer først, som ejer sandheden? Kan bødlens historie også blive god litteratur, eller er det særlig forbeholdt offeret: Hvilke historier er det vi vælger at lytte til og hvorfor?

På visse betingelser er en roman om at finde frem til en historie, som er til at leve med, om intimitet og om at turde at knytte bånd – om kærlighed på visse betingelser. Det er en fortælling om fiktionens yderste konsekvenser, hvad der sker, når man ikke bare udsætter sig selv, men også andre for fiktionens greb: hvordan selvgranskning kan føre til grænseoverskridende adfærd i både det virkelige liv, men også i kraft af den man gerne vil eller måske bare kan være i skriften.

Peter Bogason

Peter Bogason, f. 1947, har afsluttet en karriere som professor og i de senere år som konsulent inden for samfundsvidenskaberne. Han er politolog og har specielt arbejdet med udviklingen i lokalt demokrati i Danmark og en række vestlige lande. Han har publiceret nationalt og internationalt om forskellige demokratiformer og deres forankring i samfundet. Efter at have virket som forsker og konsulent blev en lyst til at skrive fiktion sluppet løs.

Han var sergent i Søværnet under den kolde krig, og i 2012 udkom en spionroman, Koldkrigerens Hemmelighed, der foregik i Søværnet, i FN og på universiteter i Danmark og Østtyskland i perioden 1968-2002. De to hovedpersoner kender hinanden fra tjeneste på en torpedobåd sidst i 1960erne er begge i hele bogens forløb under mistanke for at være spioner, men Efterretningstjenesten kan ikke skaffe de afgørende beviser for, hvem det er, før meget sent. For sent.

Som universitetsforsker har han arbejdet meget med teorier om postmoderne udviklingstendenser, og inspireret heraf kom i 2014 en ny roman, Family (genudgivet elektronisk som Opbrud – en familiekrønike). Romanen følger familien Pedersen udvikling fra Murens fald i 1989 til finanskrisen i 2008-09. Vi genser familien i en række kriser omkring Dianas død, 11. september, Tsunamien i Thailand og så finanskrisen. Hver periode har også sine kriser i familien, og vi ser, hvorledes udviklingen hen imod postmoderne forhold får konsekvenser i familien, der splittes og (gen)samles under forskellige vilkår.

Udgivelser på Brændpunkt:

Så gik der tid med det udkommer på Brændpunkt i marts 2018.

Peter Kristiansen

Peter Kristiansen (f. 1969) er opvokset ved Rønde på Djursland. I dag bor han med sin familie i Brabrand ved Aarhus. Han har en uddannelse som politolog og som følge deraf et rigtigt arbejde som fuldmægtig i den stedlige kommune.

For nogle år siden fandt han ud af, at han vist kunne noget med ord. Han vidste godt, at han kunne skrive en velturneret tale og en rammende lejlighedssang (som oftest på ”Jens Vejmand”). Men en dag viste hans kone ham nogle kortprosatekster, som han syntes godt om. Hun sagde, at sådan noget kunne han da også skrive. Dagen efter skrev han sine første fire-fem tekster, printede dem ud, fremviste dem stolt og blev spurgt, om han havde fundet dem på nettet? Men det havde han ikke. En del af teksterne kom dog siden på nettet via Slagtryk.dk.

Hans første roman hedder Skyldneren og udspiller sig i Aarhus over fem måneder fra december til april. Den handler om at stå i gæld til et andet menneske og om pligten til at betale tilbage. Samtidig er det en historie om en indesluttet mands gradvise bevægelse hen mod sin undergang. Hvordan kan han betale sin gæld? Og vil det lykkes ham at slippe fri af den skyld, han føler?

Peter skriver visuelt, og han holder af den melankolske grundtone, suppleret med (sort) humor, absurde situationer og et poetisk anstrøg. For ham er sproget vigtigt i enhver fortælling. Mange bøger (af selv kendte forfattere!) er blevet stillet tilbage på hylden, fordi teksten ikke svingede. Hvert ord har betydning for mening, stemning og rytme.

Foto: Jakob Odgaard

Skyldneren udkommer 2. kvartal 2021 på Brændpunkt

Peter Qvist

Peter Qvist, f. 1955 i Skive. Uddannet læge i Århus 1983. Har foruden klinisk lægearbejde fungeret som lektor ved SDU og beskæftiget mig med forskning, ledelse og ’kvalitetsudvikling’ i sundhedsvæsenet. Efter mange års arbejde med sygdom og sundhed gik jeg på pension i 2017, hovedsageligt for at få tid til at beskæftige mig med andre interesseområder.

Jeg har gennem flere årtier skrevet og publiceret faglige og videnskabelige artikler. De senere år har lysten til at skrive bevæget sig fra det rent faglige – via et par guidebøger med turbeskrivelser (vandre/fisketure i Norden) – til det skønlitterære, først med en række noveller og senest med romanen Pletfri.

Når det gælder skønlitteratur holder jeg meget af satire og forsøger selv, med det jeg skriver, at kombinere underholdning med beskrivelse af eksistentielle dilemmaer, som blandt andet er inspireret af mit tidligere arbejdsliv og nuværende seniortilværelse.

Jeg opfatter mig selv som naturmenneske og har for få år siden valgt at slå mig ned i Søhøjlandet i Gammel Rye syd for Silkeborg, hvor jeg bor sammen med min kone, og hvor jeg befinder mig i nærheden af børn og børnebørn.

Tidligere bogudgivelser: Med telt og fiskestang i 10 norske nationalparker (2. oplag 2014), Fjeld- og vildmarksture (2016), På næstsidste vers: Noveller (2019).

Udkommer på Brændpunkt med romanen Pletfri i 2020.

Pia-Mathilde Henriksen

Pia-Mathilde Henriksen f. 1990, uddannet fra Forfatterstudiet i Bø i 2019. Debuterede i maj 2019 med digtene Sorude Mili i Slagtryk.

Hvad med hvalerne? er en satirisk antidannelsesroman. Viktoria ansættes efter en fyring i en dyrevelfærdsorganisation. Det nye arbejde skal give Viktorias tilværelse mere mening, hvilket hurtigt bliver udfordret, ikke mindst af Johannes, en mand hun møder på en landsindsamling, som ikke er bange for at stille kritiske spørgsmål. Viktoria forsøger at navigere i den moderne verden, hun kæmper i relationen til sine nye – filantropiske – kolleger og Johannes, til sidst er det et spørgsmål om at satse.

Udkommer på Brændpunkt med romanen Hvad med hvalerne? til foråret 2020.

Pia Rydahl

pia-rydahlPia Rydahl, f.1970, er uddannet folkeskolelærer og danskfaglig vejleder på Helsinge Realskole. Hun er opvokset på Sydsjælland i et kreativt og skabende arbejdermiljø på kanten af Holmegaard Mose. Allerede som barn lærte hun at holde af smukke ord, som hun gav liv på papiret. De sidste årtier har hun aktiveret og aktualiseret litteratur i dialog sine elever. Grint, raset og undret sig over det, der gav anledning til det.

”I mit forfatterskab bevæger jeg mig mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på eksistentielle problemstillinger. Jeg lader mig fx inspirere af alt fra skæve eksistenser i gadebilledet, til små nære observationer i hverdagen, fotografier fra fortiden og samtaler over kaffe. Jeg skriver ud af intentionen om at give læseren en læseoplevelse, der spontant sætter gang i læserens billedskabende evne og fremkalder følelser, hvor læseren drømmer, græder, elsker og lever med mine hovedpersoner.”

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Der brænder en ild, 2017

Ronny Reffelt

ronnyRonny Reffelt, f.1967, er efter en arbejdsskade blevet førtidspensionist. En situation som efterlod ham med en masse tid på hånden, som skulle udfyldes. Da han var i tyverne, fik han udgivet en børnebog på forlaget Sesam. og så gik skriveriet i sig selv igen. Men da han blev førtidspensionist begyndte han atter at skrive. I 2013 fik han så sammen med en medforfatter, udgivet en science fiction bog med titlen Tristan og Chiaki – Virus. Nu er han klar med bogen Forfra, som handler om en ung mand, der oplever en fødselsdepression, hvilket nødvendigvis ikke er så deprimerende som det lyder.

Tidligere udgivelser: Sprøde Helte, Forlaget Sesam, 1993, Tristan & Chiaki – Virus ( medforfatter Lene D. Møller), Forlaget Science Fiction Cirklen, 2013 samt Forfra, Forlaget Brændpunkt, 2017

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Jorden er flad, 22. december 2018

Sanne Udsen

Sanne Udsen er uddannet økonom (cand. polit fra KU og ph.d. fra CBS). Hun er forfatter til en række fagbøger, herunder Psykopater i jakkesæt (2006). Den senest udkomne fra hendes hånd er Verden vil bedrages (2018). Hun har tidligere udgivet to krimier, Djævelens advokat (2007) og Alle Guds børn (2008). Hun har flere gange været modtager af arbejdslegat fra Statens Kunstfond og fra Autorkontoen.

Om Men nok om det:

Er der liv efter de fyrre? Eller er det virkelig fyrre, fed og færdig? Arbejdsmæssigt, kærlighedsmæssigt og aldersmæssigt befinder Caroline sig i en krise, som hun gør sit bedste for at komme ud af. Det bedste er desværre ikke helt godt nok. Hun forsøger at trøste sig med udtrykket ”Livet begynder ved de fyrre”. Og noget skal der ske, for Caroline er ikke ligefrem toptilfreds med sin tilværelse, og det helt uanset den forestående 40-års-fødselsdag. På kontoret prøver yngre kræfter at underløbe hende, og på hjemmefronten forsøger hun sig uden det store held med netdating efter hendes mand har forladt hende til fordel for en storbarmet model.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Romanen Men nok om det, foråret 2019.

Sinus Reuss

Sinus Reuss har en kandidatgrad i datalogi samt en MBA (lederuddannelse), og han har blandt andet arbejdet som studenterunderviser (i datalogi), programmør og efterfølgende som projektleder for stadigt større it-projekter.

De 10 bud – 10 billeder i tiden er meget korte tidsbilleder (kortnoveller), der behandler skyggesiderne af vores samfund. Til hvert bud hører en illustration. Illustrator Alex Sunstar.

Kommende udgivelse i 2020 på Forlaget Brændpunkt: Novellesamlingen De 10 bud – 10 billeder i tiden, illustreret af Alex Sunstar.

Sten Jacobsen

Jeg er cand. mag. i samfundsfag og historie og har været gymnasielærer fra 1978 til 2015.

Ud over litteratur er jeg meget optaget af mikro- og mentalitetshistorie og har skrevet fire bøger om emnet. Det interesserer mig, hvordan hver tid har sine grydeklare måder at tolke og give mening til livet, tolkningsmåder, som også sætter meget snævre grænser for menneskers livsvalg og forståelse af eget liv.

Litterært debuterede jeg i 1999 med novellen ”Skrænten”, som blev sendt i Danmarks Radio.

Jeg har udgivet to novellesamlinger ”Blind trappe” (2016) og ”Hvem kan gøre en dukke fortræd?” (2017) og ”Hulter til Bulter”, som udgives på forlaget Brændpunkt, skal ses som en afslutning af en novelletrilogi. Historierne referer på forskellig måde til hinanden inden for hver samling og på tværs af samlingerne, men de kan læses hver for sig, da de også har forskellig fokus.

Jeg er særlig optaget af situationer, hvor vi mennesker misforstår hinanden, og i situationer, hvor vi har svært ved at orientere os. Jeg mener, at litteraturen kan bruges til at åbne op for de dunkle områder, hvor vores kulturs tolkninger er selvmodsigende, og hvor vi dybest set ikke fatter, hvad der foregår, og hvad vi selv har gang i. Af samme grund har mine noveller ingen klare pointer, men ender snarere med et åbent spørgsmål. Noveller skal ikke være rebusser, der har en løsning, men gåder, der er åbne for tolkninger.

Jeg er fascineret af den absurde tradition og bruger i forskellig grad absurdismens og surrealismens teknikker i mine tekster.

Jeg opfatter litteratur som generelt ubundet af tid. De gamle græske tragediedigtere, Shakespeare, Strindberg, Herman Bang, Tom Kristensen … listen af både store og små er uendelig … er vores samtidige. I min optik er litteratur et rum, der går på tværs af tid og sted. Et rum for udforskning af det menneskelige sind og det at være tilstede i denne mærkelige verden på lånt tid.

Hjemmeside: www.stenjacobsen.dk

Stina Hyllested Mikkelsen

15870571_10154657138240310_1181512888_nMit navn er Stina Hyllested Mikkelsen, og jeg er vokset op i Aalborg. Jeg kom til verden den 7. april i 1992. I min barndom var det koldt, og de fleste dage var det overskyet. Sådan husker jeg det i hvert fald. Her befandt jeg mig i en sort/hvid betonverden, hvor jeg farvelagde mine omgivelser i min dagbog, og forsøgte at forholde mig til meningsløsheden. Hvis jeg ikke havde mine ord, havde jeg ingen sammenhæng. Jeg svævede over min egen by som en heliumballon i en krigszone.
Der var ikke plads til mig her, men jeg vil altid have en fod i min hjemby.
Jeg flyttede fra Aalborg for tre og et halvt år siden og har boet i det farverige Århus lige siden.
Jeg arbejder på en specialskole i Viby med adfærdsvanskelige børn, og jeg bor på et værelse hos et ungt par og deres søn i centrum af smilet.

Jeg skriver digte om menneskelige aspekter.
Ensomhed, egoisme, instinkt, fremmedhed, fristelser.
Om kærlighed.
Jeg skriver om samtiden og samfundet.
Om at forholde sig til alt det man ser og mærker.
Selvhad, selvrespekt og selvindsigt.
Og om lygtepæle.

Stina Hyllested Mikkelsen debuterer med sin digtsamling på Forlaget Brændpunkt i 2017.

Sussie Maria Pilegaard

Sussie Maria Pilegaard (1966) er cand.mag. i psykologi og kultur- og sprogmødestudier.

”Jeg er født i Brøndbyøster og opvokset på Københavns Vestegn og i Astrid Lindgrens Småland. Det var en opvækst rig på kontraster, flytninger og skoleskift, og de mange skift har uden tvivl skærpet mine iagttagelsesevner.

Det, der driver mig som forfatter, er en grundlæggende nysgerrighed på andre mennesker, og kimen til ”Frida”, der udkommer på Brændpunkt i 2021, har ligget i mig siden 11-årsalderen. På det tidspunkt gik jeg i klasse med en pige, der ikke talte, og det var både skræmmende og mærkeligt at være vidne til. Mærkeligt fordi jeg ikke forstod hende, og skræmmende fordi hendes manglende tale gjorde hende udsat. Klasselæreren var den værste, når han prøvede at tvinge ord ud af hende, hun ikke kunne få frem. Først som voksen hørte jeg om selektiv mutisme, og bogen om Frida er min egen forestilling om, hvordan det er at leve med ufrivillig tavshed i en tid og en verden, hvor den, der råber højest, vinder.”

Tidligere udgivelser: Saga (roman), forlaget EgoLibris 2018; Hvor fanden blev lykken af? (kronik), vinder af Dagbladet Informations kronikkonkurrence i 2014; Stolthed står for fald (kronik), bidrag til Politikens serie om autofiktion i 2014.

Find mig her: sussiemariapilegaard.dk. Jeg er også på instagram og facebook.

Udkommer med romanen Frida 1. kvartal 2021 på Brændpunkt.

Søren Poder

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet. Han har i mange år været fast tilknyttet freelancer for Dagbladenes Bureau i København men arbejder i dag som journalist og lokalredaktør i Mediehuset Herning Folkeblad.

I 2015 debuterede Søren Poder som forfatter med ungdomsromanen Sidste skoledag. Romanen handler om skoleskyderen Charles A. Ingreen og er en fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden.

I 2018 modtog Søren Poder et arbejdslegat fra Statens Kunstfond på kr. 50.000. Og i efteråret samme år gennemførte han Den jyske Forfatterskole i Aarhus.

På røven gennem natten udkom på Forlaget Brændpunkt efteråret 2020.

På røven gennem natten handler om Lukas og Viktor, der lige er blevet færdige med 10. klasse i Herning og er ved at glide fra hinanden. De beslutter sig for at hænge ud sammen ’ligesom i gamle dage’, men da de ikke har nogen penge, siger de ja til at aflevere en pose for banden Black Brotherhood.

Det burde være en nem tjans, men alligevel mister de posen, og snart er vennerne på flugt fra både bandemedlemmer og det lokale politi sammen med Lukas’ kæreste, Amira, der er stukket af hjemmefra gennem sit vindue.

Heldigvis får de hjælp af Lukas’ oldefar, der lavede noget under krigen, som gjorde ham mærkelig. Og snart er den umage flok på vej gennem natten på en rejse, der trækker tråde fra fortid til nutid, indtil det står klart, at der hele tiden var mere på spil end bare dårlige beslutninger og dummebøder.

Yderligere information om Søren Poder kan findes på: www.sorenpoder.com

Thea Astrid

Thea Astrid (f. 1989) er uddannet cand.mag i kommunikation og bosat i København. Hun har en baggrund indenfor film- og teaterbranchen, hvor hun særligt har arbejdet med dramaturgi og manuskriptskrivning. “Langt væk fra Asgård” er hendes debut.

Langt væk fra Asgård” er inspireret af den nordiske mytologi og tager udgangspunkt i myten om de to menneskebørn Tjalfe og Røskva, som drager til gudernes verden, Asgård, sammen med to guder. Bogens handling foregår dog før, at myten udspiller sig. Tjalfe og Røskva befinder sig nu langt væk fra Asgård – i en rå, gudeløs og dyster menneskeverden.

Thea er vild med mytologier, myter og folkesagn. Hun bruger deres oplæg til at skabe sine egne originale og eventyrlige fortællinger. Hun er optaget af at portrættere komplekse og nuancerede karakterer, som ikke er entydig gode eller onde. De mange år, hvor hun arbejdede med manuskripter til film- og teaterbranchen gør, at hun strukturerer sine bøgers handlinger og “klipper” scener på en meget filmisk måde.

Theas største inspirationskilder er Astrid Lindgren, Tove Jansson og Hayao Miyazaki.

Thea Astrid debuterer på Brændpunkt med romanen “Langt væk fra Asgård” i 2020.

Thomas Alexander Jensen

Thomas Alexander Jensen, f. 1994, bor i Herning og er ved at læse sit sidste HF-enkeltfag på Herning HF & VUC.

I fritiden er han freelance skuespiller hos M2film i Aarhus og har medvirket i to reklamefilm. Han interesserer sig for Skønlitteratur, digte, gamle danske film, musik, retroting, skuespil, arkæologi, psykologi og filosofi. Inden for film, skuespil, teater/revy er hans idoler Jørgen Ryg og Ove Sprogøe.

Han elsker at skrive og læse bøger, en interesse han har fra sin mor. Hans forbilleder indenfor skønlitteraturen er Albert Camus, Leif Panduro, Martin A Hansen, Dan Turèll, Tove Ditlevsen og Tom Kristensen. Langt ude er han i familie med Hans Kirk, men det er så langt ude, at hans søster ikke vil høre tale om det.

Da Thomas Alexander Jensen fik angst, oplevede han, at det var meget svært at fortælle det til mennesker, hvis de ikke selv havde angsten inde på livet. Det faldt ham derimod helt naturligt at skrive om sin tilstand.

En af Thomas Alexander Jensens store drømme har altid været at blive forfatter, og det er med stor glæde, han nu debuterer med sin første digtsamling.

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Angstens besættelse, 2017

Trine Bøhm

Trine Bøhm, f. 1976, er uddannet Bsc i Media Studies & Sociology fra City University, London samt Tekstilformidler fra UCC, København, og har desuden arbejdet en årrække i musikbranchen. Debuterer med romanen Velvet Morning på Brændpunkt.

Velvet Morning er en coming of age roman sat i 1990’ernes London med den engelske britpopscene som omdrejningspunkt. Bogen er et stemningsfyldt portræt af de kulturelle og politiske opblomstringer London oplevede under Cool Britannia årene, men først og fremmest er det en skildring af et nært venskab mellem to unge piger, danske Silke og engelske Aida, der trods deres åbenlyse forskelligheder, støtter sig til hinanden i jagten på frihed og eventyr i storbyen, den ene for at finde sig selv, den anden for at glemme hvem hun er.

Velvet Morning er en historie om den hårfine balance mellem ungdommens styrke og skrøbelighed, en historie om rastløshed og rodløshed, om subkultur og identitet, om magtesløshed og psykisk sygdom, også er den et portræt af den sidste analoge ungdomsgeneration.

Ulla Fasting

Jeg blev født under krigen i Haderslev og flyttede som 9-årig til Frederiksberg, hvor jeg boede hos mine bedsteforældre sammen med min mor og søster. Hjemmet var fyldt med fortællinger, og jeg begyndte selvfølgelig også selv at skrive og finde på historier. Der skulle dog først skrives fagbøger, før jeg igen kunne vende tilbage til det skønlitterære univers. Men fortælle har jeg altid gjort. Jeg har fortalt eventyr om dyrene på vores gård til mine egne børn og til de syge børn, jeg plejede som sygeplejerske. Jeg har brugt fortællingen i min undervisning i plejen af mennesker med smerter og livstruende sygdomme. Da jeg sad med i det første etiske råd, rejste jeg landet rundt og fortalte om etiske dilemmaer, og siden fortalte jeg om mine erfaringer fra Kosova, Irak og Afghanistan, og om hvad krigene har gjort ved befolkningen.

Som boblerne i bækken er litterært bearbejdede familiehistorier. Den fortæller om mine slægtninge, deres liv og den tid, de levede i. En dag satte de sig en efter en til rette på mit skrivebord og sagde, nu skal du høre …

Ulla Fasting er uddannet sygeplejerske og har en Master i Public Health og har siddet i Det Etiske Råd.

Udgivelser:
Fysiologi og Anatomi. Det levende menneske. Udgivet sammen med Jørgen Hougård.
Smerter og smertebehandling i klinisk praksis. Udgivet sammen med Lena Lundorff.
Man starter som lille… og Oprør fra knæhøjde. Begge bøger udgivet sammen med Niels Michelsen og Dion Sommer.
Børns møde med sundhedsvæsenet – et risikofyldt møde. Udgivet sammen med Jenny Vogelius, Janne Lyngaa, Else Stenbak og Wivian Fuglsang.
Ikke bare en diagnose – kræft-krise-kommunikation. Prisopgave.

Læs mere om Ulla Fasting og Som boblerne i bækken her:

https://www.somboblerneibaekken.dk/dyk-ned-her

Ulla Søgaard

Ulla Søgaard, født 1951

Ulla Søgaard er cand. mag. og har i mange år arbejdet som gymnasielærer, såvel i Jylland som i København. Efter en uddannelse inden for samtaleterapi arbejdede hun også med psykologisk rådgivning for voksne på det center hvor hun var ansat.

Hun har skrevet faglitteratur i psykologi, oversat både fag- og skønlitteratur fra tysk til dansk, og hun er selv begyndt at skrive fiktion, romaner.

I arbejdet med det fiktive er hendes interesse at udvikle plot der giver mulighed for at undersøge hvilken indflydelse det biologiske, genetiske (arven), samt opvækst og miljø har for mennesker, deres relationer og handlinger. Hvor frit kan vi vælge? Har vi mulighed for at ændre os?

Spænding i plottet skabes igennem karaktererne som hun beskæftiger sig indgående med – og med enkle midler. Der kan ligge voldsomme aggressioner gemt i små hverdagsagtige hændelser, som at man finder sin cykel ødelagt det sted hvor man har stillet den, og hvortil kun en begrænset flok mennesker har adgang, mennesker man kender.

Hun bor med sin mand i centrum af København, har både børn og børnebørn i området. Udover København, har Ulla Søgaard i mange år også boet i Berlin, delvist. København er og bliver udgangspunktet. Og så har hun et fast holdepunkt i sine gåture, langs vandet i København, slentreture i Berlin, i den frie natur og ved havet. Se, se og se og tænke tanker, men helst ikke for mange, for så glemmer man at bruge øjnene.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Instituttet, 2017

Ulrik Lauritzen

Efter tyve år i min fødeby Vejen, drev lysten til at studere mig videre til Aalborg, hvor universitetet uddannede mig til dansk- og psykologilærer. Den faglige nysgerrighed slap mig aldrig, og når jeg tænker tilbage, startede mit behov for at forstå verden tidligt. Min morfar lånte mig en stak Illustreret Videnskab, da jeg var tolv år gammel, og jeg sad som forstenet i stolen på mit drengeværelse og slugte hvert et ord. Det er blevet til mange fagblade og bøger siden da, og min lyst til at fylde hovedet med læring er endnu ikke aftaget.

I min debutbog er psykologi et omdrejningspunkt, især det at være del af en gruppe, og hvad det gør ved vores måde at opføre os på. Den handler om lokalsamfund og hverdagen for helt almindelige mennesker, men der ligger store emner bag. Hvad gør mennesker ondskabsfulde? Hvem er vi egentlig, og hvor godt kender vi de mennesker, vi omgiver os med?

Jeg debuterer med bogen “Flod”, hvor fortællingen starter i 1976. På en dansk Vadehavs-ø finder politiet en mand brutalt myrdet, og det viser sig, at den dræbte allerede i 1945 blev erklæret død in absentia. Sidenhen dukker knoglerester af tre dræbte soldater op i en oversvømmet brønd, og politiet aner en større sammenhæng. Opklaringsarbejdet får vidtrækkende konsekvenser for bogens kvindelige hovedperson, der igennem fortællingen må indse, at store dele af hendes liv er baseret på en løgn.

“Flod” foregår på en sønderjysk ø, der stadig er præget af flere beboeres handlinger under krigen. Det er en bog om et samfund, hvor mennesker dækker over hinandens synder, og det er en bog om, hvad man kan tilgive – og hvad ingen bør tilgive.

Både min morfar og jeg har været i krig. Vi har deltaget i store, historiske begivenheder. Han var kriminalbetjent i Tønder og flygtede som mange andre betjente til Sverige under 2. verdenskrig, og jeg var nødhjælpsarbejder på Balkan. Vi har begge set og oplevet virkningen af menneskers ondskab, men også hvordan mennesker kan stå sammen i modgang og lære at komme videre.

Ulrik Lauritzen, f. 1974, er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi med speciale i argumentation og retorik i konspirationsteorier. Flod er Ulrik Lauritzens debut som romanforfatter.

Flod udkommer i 2021 på Brændpunkt.

Vagn Remme Larsen

Vagn Remme Larsen, født lidt nordvest for Holstebro og opvokset i en lille landsby, hvor der i følge ham selv aldrig rigtig skete noget. Der var jorden hér, og himlen dér. Og det meste af Vagn Remmes forfatterskab har også kredset om dette ingenting, og mest tydeligt ses det i romanerne, Vi er her ikke og Vi er her ikke – igen. Men med romanen Her er jeg tager Vagn Remme Larsens forfatterskab en ny retning. Han tager hul på et nyt kapitel i forfatterskabet. Her drejer det sig om ham selv som barn, og hvordan en dreng, der fra han er seks år til han bliver tretten, oplever vold. Her er jeg er et brutalistisk og direkte skriv ind i voldens væsen.

Vagn Remme Larsen har en lang række af udgivelser bag sig. Derudover har han optrådt på de fleste scener i Danmark, lavet punk sammen med bandet Clean Boys, skrevet sammen med Rune T. Kidde, lavet stand up sammen med Carsten Bang.

Til romanen Her er jeg har Vagn Remme Larsen lavet et sørgmuntert foredrag, der handler om at komme videre og måske overkomme en voldelig barndom.

Romanen Her er jeg udkommer 1. kvartal 2021 på Brændpunkt.

Vibeke Pilar Carstensen

Vibeke Pilar Carstensen

Jeg er født i indre København, hvor jeg stadig bor med min mand og søn. Jeg er autodidakt multikunstner, og hvad enten jeg udtrykker mig på skrift eller visuelt, så vil jeg gerne vise så meget som muligt. Nogen gange siger et enkelt blik eller en sætning der ikke rigtig er færdiggjort alt. Andre gange blæser jeg det beskidte undertøj op i forstørret udgave. Jeg vil gerne sætte ting på spidsen. Kigge nedad og opdage efterladenskaber, som fortæller en historie om vores tid og dem vi er. Være samfundskritisk og selvkritisk. Blive i nutiden, fordi den er spændende nok. Ikke forskønne, for det er en hån mod virkeligheden, som i al sin groteskhed og hårde realitet, også rummer godhed og små mirakler. Være kontrastfuld, fordi jeg ikke kan lade være, og fordi vi opdager lysglimt når de trænger ind i et mørkt lokale.

tidligere udgivelser:

Det tager lidt tid at gå bort, 2016

Alle mine ord, 2018

Kommende udgivelse på Brændpunkt:

Jævn til hård vind, Illustreret digtsamling, 1. kvartal 2020

Wenche Thinnesen Vogtmann

wenche2-011Wenche Thinnesen Vogtmann, f. 1972, er uddannet skibsfører i handelsflåden, erhvervs- og uddannelsesvejleder, coach og mindfulness instruktør. Hun arbejder i Xeneriet i Spinderhallerne i Vejle, hvor hun underviser børn & unge på et manuskripthold samt afholder forfatterkurser ligeledes for børn & unge. Hun beskriver sig selv således:

”Jeg prøver så inderligt at forstå
Efterstræber at være et lyttende menneske
Tilstræber at se alsidigheden i en hver anden
Undres over egne og andres indre dæmoners magt
Finder hjerterum på trods
Lader ensomheden om at hylde sig selv
Konstaterer at meningen med livet aldrig indfinder sig
Frygter dødens uundgåelighed
Jeg prøver så inderligt at forstå.”

Tidligere udgivelser: Oscar, mig og tøserne, Facet 1997, Livets omstændigheder, mellemgaard 2015

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Novellesamlingen Os imellem, 2017