fbpx

 

BRÆNDPUNKT FORFATTERSKOLE

 

Brændpunkt modtager mange manuskripter, der er ligeved, med stort potentiale. Forfatterne bag disse manuskripter vil vi nu kunne tilbyde et undervisningsforløb, ligesom man også udefra kan ansøge om optagelse.

På Brændpunkt forfatterskole beskæftiger vi os med den enkeltes retning for sin skrivepraksis. Vi læser og skriver en del, for derigennem at finde elevens egen stemme. Vi står alle på hovedet af tidligere værker.

Vi underviser i at blive i stand til at læse andres, og ikke mindst egne tekster. At skrive er at læse. I undervisningen gives der kritik af dine tekster, altid kun på det skrevne, aldrig på din person. Teksten ligger der, det er den, der har fundet en form, vi skal diskutere.
Vi kommer også til at beskæftige os med struktur, genre, synsvinkel mm. Er teksten nu færdig, eller er den kun på vej til at finde sin endelige form. Vi ser på tekster, der har fundet deres form, som eksempel og inspiration. Skal vi skære? Skal der lægges til? Omorganiseres? Alt det diskuterer vi i plenum. Under corona med din underviser over nettet. Nettet er meget effektivt at undervise på, og vi kan virkelig nå i dybden. Men intet slår jo det fysiske fremmøde, hvor du vil spejle dig i kollegaer, udvikle venskaber, skrivevenner.

Kan man lære at skrive? Ja, det kan man. Samme spørgsmål stiller vi ikke til musikudøvelse, billedekunst mm. Der anerkender vi, at man kan lære et håndværk. At skrive er også et håndværk. Vi arbejder derfor med virkemidler, det kan være humor, billededannelse, redundans, bogstavrim og meget andet. Alt efter om det er poesi eller prosa.
På Brændpunkt forfatterskole, lægger vi som den eneste forfatterskole, særlig vægt på kreativitet. For hvad nytter det at ville skrive, hvis ikke man kommer i gang.

 

Forløb

– 12 undervisningsgange af tre timer i plenum

– eller under corona, fri adgang til underviser over nettet, der ikke arbejder med præfabrikerede opgaver, men kun med dig som forfatter.

 

Da vi gerne vil have så højt et niveau som muligt sendes et par sider tekst med til ansøgningen. Der er ansøgningsfrist den 1. april 2021 og igen 1. august 2021.
Send gerne motiveret ansøgning til:

forlaget.braendpunkt@gmail.com

Prisen er kr. 5000,- for et tremåneders modul. Fast lærer er den prisbelønnede forfatter Mikael Josephsen, ligesom kurserne vil få besøg af andre forfattere og skribenter.

 

Mikael Josephsen

Forfatter, Borgen. Gyldendal. Arabesk
Kunstfondens treårige
Et hav af arbejds- og rejselegater
Underviser under Huskunstnerordningen
Fyns amts Lyrikpris
Oversættelser til svensk og engelsk
oplæsninger overalt i landet og udlandet
Redaktør på tidsskriftet uDkAn t
Vinder af kulturprisen i Svendborg 2016
Modtager af Kidde legatet 17
Modtager af Danske skønlitteræres hæderspris 2018