fbpx
Gå stille tal sagte

Filmkrimien Gå stille tal sagte tager sit udgangspunkt på Retsmedicinsk Institut, hvor et filmhold skal optage scener til en kommende spillefilm.

Timen mellem midnat og et tilhører de døde, siger nogle. Den nat inde på Retsmedicinsk Institut må filmholdet sande, at dette ikke er sandt.

Bjarke, den venlige laboratorieassistent, gør sit yderste for at trække nattens begivenheder i langdrag, så uhyggen varer helt til den lyse morgen. Selvom det
går ud over hans beføjelser, tager han filmfolkene med op i det makabre udstillingsrum og underholder med chokerende kriminaltekniske fotos. Manden tryllebinder med forfærdende anekdoter, og når tiden er inde, ser han det skrækslagne filmhold i øjnene og spørger:

”Er der så nogen, der vil med ned i kælderen?”

Martin Schmidt er som filminstruktør ikke uvant med det makabre. Han debuterede med gyserfilmen Sidste Time og fortsatte i det uhyggelige spor med filmene Mørkeleg, Afmagt, Kat og Bag Det Stille Ydre.

Dette førte til instruktion på populære tv-serier som Rejseholdet, Ørnen og Livvagterne samt den blodige opera Orkestergraven, hvor opgaven lød på at lave noget så visuelt voldsomt, at flere ønskede at forlade salen i pausen. Det lykkedes!

Martin har dog også bidraget til mere hyggelige stunder med instruktion af Guldhornene, Nikolaj og Julie, 2900 Happiness, komedieserien Kristian, Monsterjægerne og den populære julekalender Jul i Valhal.

Filmkrimien Gå stille tal sagte er Martin Schmidts skønlitterære debut.

kr199.00
kr49.00 (shipping)
Total: kr248.00