På den anden side – Huda El-Hawari
DKK 229,00
Halima har rødder i Palæstina, men er opvokset i Danmark og bor i et rækkehus i Vollsmose. Hun er 18 år og går i 3.g på Mulernes Legatskole.
Siden 1.g har hendes liv ikke været let. Hun kæmper sig igennem gymnasiet, og hun skændes konstant med sin mor, som er intenst optaget af, hvad omgivelserne tænker, synes og mener. Derudover er frierne begyndt at banke på Halimas dør.
Hendes mor jubler, men ikke Halima. Hun er ulykkeligt forelsket i sin grandfætter Amir, der bor i Libanon.
På den anden side er en bog om en ung pige, der er fanget mellem to kulturer. Hun ønsker at følge sine egne drømme og sit hjerte, men også at ære sine forældre. Som flygtninge fra Libanon, der har klaret skærene og fundet et trygt sted til deres familie, ønsker forældrene, at Halima skal stikke så lidt ud som muligt, og især moren er imod, at Halima søger dybere ind i troen og begynder at komme i moskeen.
Huda El-Hawari er født i 1989 i en palæstinensisk flygtningelejr i Libanon.
Hun har en BA i international virksomhedskommunikation og arabisk sprog og kommunikation samt en cand.mag. i Mellemøstens sprog og samfund med arabisk litteratur. Romanen På den anden side er forfatterens skønlitterære debut.
Køb bogen her
På den anden side kan også købes som e-bog
Køb e-bogen her
Mulernes Legatskole –
HUDA SPRINGER UD SOM ROMANFORFATTER
Huda El-Hawari blev student fra Mulernes i 2008. Nu, 15 år efter, debuterer hun med en medrivende og tankevækkende roman om sine ungdomsår og om sin tid som mulerelev. Bogen udkommer først i næste uge, men vi har på Mulernes været så heldige allerede nu at få et eksemplar. Og I andre kan godt glæde jer, for det er virkelig en fremragende bog, Huda har skrevet. Tak for ordene. Dine gamle lærere er stolte af dig ❤️❤️❤️
Emma Brandstrup –
Fantastisk bog med godt indblik i et ungt menneskes liv!
Og super indblik i omgivelser og beskrivelser. Selvom jeg er blevet student 10 år senere fra et andet gymnasie i Odense kan jeg nikke genkendende til lokationer i Odense og på Mulernes legatskole. Håber at kunne læse mere fra Huda
Gitte Winter Graugaard –
Jeg kan varmt anbefale dig at læse bogen. Få et indblik i hvordan det er at vokse op i Vollsmose i to kulturer og bryde fri. Det kræver et kæmpe mod. Arbejder du med integration og unge vil denne bog også kunne hjælpe mange på vej til et friere liv. Det frie liv er ikke altid det nemme valg, som vi også læser om i “På den anden side”. Det kræver sin kvinde at gå mod strømmen – men det belønner sig ofte mere end man kan begribe, når drømmene går i opfyldelse. Tak fordi du tør, Huda.
Bogens Liv –
“På den anden side” af Huda El-Hawari er en bog om forskellige kulturer, om at tro på sig selv og om at finde ro i sin tilværelse.
Halima er opvokset i Danmark, men har rødder i Palæstina. Hun bor i Vollsmose, hun er 18 år gammel og så går hun i 3.g. Men hendes gymnasietid har ikke været let. Det har været fyldt med skænderier, diskussioner og holdninger og meninger fra alle sider. Og så er der begyndt at være nogen, der vil fri til Halima.
Der er ingen tvivl om, at Halimas forældre blot ønsker det bedste for hende. De forsøger at beskytte hende og at passe på hende. Det er dog ikke den opfattelse, Halima har. Hun føler sig bundet og vil helst bare være fri. Karaktererne i fortællingen er tydeligt opridsede og de er nemme at forholde sig til.
Romanen er skrevet i et letlæseligt sprog.
Dette er en bog, der giver dig en mulighed for at få et indblik i den udfordring, det kan være at vokse op mellem to kulturer. Dette kan også være en bog, der lærer dig om din egen kultur. Om din egen væremåde. Om din egen opfattelse af dig selv og andre. Jeg er ikke i tvivl om, at denne bog kan være med til at inspirere unge mennesker til at tro på sig selv og at gå efter deres drømme.
“På den anden side” er Huda El-Hawaris debutroman. En rigtig fin og ikke mindst betydningsfuld debut.
Ajman El-Soussi –
Super god bog, kan klart anbefales!
Maria Wendt –
Halima er 18 år gammel, går i gymnasiet og bor i Volsmose med sin familie, det er flygtninge fra Libanon. Og så skal hun giftes med Malik – det mener familien, i hvert fald. Men Halima er ikke interesseret i ægteskab; hun vil gennemføre sin studentereksamen og læse videre 🤓👩🎓
Og så elsker hun Amir – ikke Malik 💔
Den unge pige er splittet mellem den vestlige og palæstinensiske kultur. Derudover begynder hun at bruge meget tid i moskeen, læse Koranen og fordybe sig i sin tro 🙏 det fører til nogle heftige konflikter med moren, der er optaget af hvad omverdenen tænker og synes om dem, og ikke vil have at Halima skiller sig ud. Halima ønsker at gå sine egne veje, men også ære sine forældre. Det er svært, når man er ung, letpåvirkelig og alle har en mening om alting.
I “På den anden side” er man som læser en flue på væggen i en ung kvindes lov og tanker. Man kommer helt tæt på en kultur, der er ulig vores egen. De to hovedtemaer i bogen, religion og stueægteskab (tvangsægteskab), bliver fortalt på en så troværdig måde, at man som etnisk dansker får lidt af et kulturchok. Man kan sagtens relatere til temaerne dom ulykkelig forelsket og identitetskrise, uanset om man er teenager eller voksen.
@hudaelhawari ‘s bog er en virkelig interessant og rigtig god bog om at være ung og skulle finde sig selv og sin identitet, og samtidig holde fast i sine meninger og værdier. Hovedpersonen Halima er en pige, som man både føler med og hepper på 🫶
Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, og derfor giver jeg 4 store stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️ og en varm anbefaling til “På den anden side”! 😄📖
Helene Andersen –
Huda El-Hawaris debutroman handler om Halima på 18 år, som er ved at færdiggøre gymnasiet. De fleste på Halimas alder skal til at beslutte sig for, hvorvidt de skal holde et sabbatår eller læse videre med det samme – men for Halima er det mere kompliceret end som så.
Familien er kommet til Danmark som palæstinensiske flygtninge fra Libanon – og Halima er splittet mellem sin families forventninger, egne religiøse overbevisninger og et ønske om frit at kunne vælge uden at skuffe nogen. Fri til bl.a. at kunne vælge, hvem hun gerne vil leve sit liv sammen med.
Bogen giver et godt indblik i, hvordan det er at leve mellem flere kulturer og skulle skabe sin egen identitet – og hvor svært det kan være både at ville følge sit hjerte og samtidig ære det, man kommer fra.
Interessant og lærerig læsning, som dog blev lidt hæmmet af det enkle og knapt så varierede sprog (ordene ‘akavet’ og ‘pinlig’ går f.eks. igen flere gange). Men på den anden side, måske er det bare mig, der med mine 43 år er langt væk fra, hvordan én på 18 år udtrykker sig?
Læs – og bedøm selv 📚💚