fbpx

Brændpunkts efterårsprogram 2023

 

I 2023 har Brændpunkt et særligt fokus på debutanter, og vi glæder os over at kunne præsentere mange spændende nye forfattere

For dig af Michael Folkmann-Schjerbeck, roman

For dig af Michael Folkmann-Schjerbeck, roman

De tre venner, Robert, Marc og Rikke, er vokset op i skyggen af svigt, misbrug og vold. De har sammen modstået brutale prøvelser, som livet har kastet efter dem, men deres stærke venskab og kærligheden til hinanden har gennem alle år skabt små lysglimt i en ellers mørk verden.

For Dig er en hjerteskærende og dyster spændingsroman, der inviterer læseren ind i en verden, som er præget af smerte, fortvivlelse og ikke mindst kærlighed.

Michael Folkmann-Schjerbeck, f. 1983, har en kandidatgrad fra ITU. Han har derudover en baggrund som ekstern lektor fra CBS og været leder i flere større danske virksomheder. For dig er forfatterens debutroman.

Det som ingen vil vide af Henriette Borup Borregaard, roman

Det som ingen vil vide af Henriette Borup Borregaard, roman

Det som ingen vil vide – en mors bekendelser er en humoristisk og ærlig roman særligt for kvinder og mødre, der ønsker at underholdes med alt det som ingen vil vide om graviditet, hormoner, kropsvæsker, mødregrupper, hårtørrerens mange funktioner og alt det skønne – og uskønne –  derimellem. Samtidig er det en fortælling om svære valg og om at vende hjem til provinsen.

Henriette Borup Borregaard f. 1986 er uddannet Cand.it. fra Aalborg Universitet. Det som ingen vil vide – en mors bekendelser er forfatterens debutroman.

Det står skrevet på min krop af Pernille Louise Langer, roman

Det står skrevet på min krop af Pernille Louise Langer, roman

For søstrene Karla og Sara bliver alt vendt på hovedet, da Sara rammes af alvorlig sygdom og tvinges til at stoppe brat op. Hvordan kan man leve videre, når alt går i stå? Hvordan er man ung, når døden hvisker én i øret og forlanger ens opmærksomhed? Karla gør sit bedste for at være en støtte for Sara, men hun kæmper også sin egen kamp: en nådesløs kamp, der ikke kan vindes.

Det står skrevet på min krop er en roman om altopslugende sorg, stor kærlighed og ikke mindst håbet om, at døden ikke er slutningen på det hele.

Pernille Louise Langer, f. 1995, læser litteraturvidenskab på kandidatuddannelsen på Københavns Universitet. Det står skrevet på min krop er forfatterens debutroman.

Under andre omstændigheder af Sanne Udsen, roman

Under andre omstændigheder af Sanne Udsen, roman

Efter Caroline overraskende er blevet gravid med den charmerende Oliver, er hun overbevist om, at der faktisk er et liv efter de fyrre. Men hvordan er det liv så? Det hjælper heller ikke at iagttage, hvordan den unge ejendomsmægler ser på Oliver, når de lige skal nå at finde et sted at bo sammen, før Caroline har termin. Familieidyllen, som Caroline netop havde turdet forestille sig, synes at være truet fra alle kanter.

Under andre omstændigheder er en fortsættelse af romanen Men nok om det, der udkom i 2019.

Sanne Udsen er cand. polit fra KU og ph.d. fra CBS. Hun er forfatter til en række fag- og skønlitterære bøger.

Nine eyes af Sinus Reuss, noveller

Nine eyes af Sinus Reuss, noveller

Ni lande samarbejder om at overvåge hinandens borgere, heriblandt Danmark og USA.

Med den tiltagende udvikling og brug af teknologi vil staten og det offentlige hjælpe os. Og holde øje med os. Denne overvågning foregår ifølge aktørerne i sikkerhedens navn og for samfundets bedste.

I Nine Eyes må almindelige mennesker slås med konsekvenserne af det teknologiske samfunds overvågning, som bliver mere og mere indgribende. Almindelige mennesker som dig og mig.

Sinus Reuss har en kandidatgrad i datalogi. Forfatteren debuterede i 2021 med novellesamlingen Intet at skjule, som også handler om overvågningssamfundet.

Kat i flammer af Mathias Steen, roman

Kat i flammer af Mathias Steen, roman

Et halvt år efter, at soldaten Martin vendte hjem til fødeøen Tåsinge, er meget forandret. En ulykke på broen har efterladt øen mere isoleret end vanligt, og længslerne har spiret i tøsingernes indre. Alle forsøger de at komme overens med livet.

Kat i flammer handler om det skønne og det forfærdelige ved det almindelige liv. Det er en historie om forskellen mellem land og by, venner og fjender, kærlighed og sorg, og ikke mindst er det en fortælling om venskab.

Kat i flammer er en selvstændig fortsættelse af I mørket er alle katte grå.

Mathias Steen Hansen, f. 1992, er cand. mag. i dansk og psykologi.

Gezi børnene af Gry Winsløw, roman

Gezi børnene af Gry Winsløw, roman

For at få en frisk start tager biologen Ada arbejde i Istanbul, hvor der opstår demonstrationer for at forsvare en central park, Gezi Park. Begivenhederne er gnisten, som tænder hendes engagement.

Mange år senere, i år 2047, udføres et af tidens mange terrorangreb lige op ad forskningskooperativet. Her leder Ada og andre ildsjæle efter måder at leve i en ødelagt verden.

I hemmelighed frygter Ada mest af alt for sin datters skæbne. Hvor er hendes Gezi barn?

Gezi børnene handler om kærlighed til naturen, aktivisme, engagement og vrede. Og om at gå for langt.

Gry Winsløw, f. 1960, uddannet antropolog fra Københavns universitet.

 

Tilfældige møder af Mette Kappel, roman

Tilfældige møder af Mette Kappel, roman

Den unge musikstuderende og komponist, Marie Bæk, har sommerjob i hjemmeplejen. En morgen finder hun en klient, en gammel mand, der ligger død i sin seng. Tilsyneladende naturligt.

Oplevelsen gør et stort indtryk på hende og påvirker hendes musikalske ideer. En detalje omkring dødsfaldet undrer hende og giver hende en fornemmelse af, at noget er galt.

Mette Kappel, f. 1953, er uddannet sanger. Hendes første roman Forestilling om et grænseland udkom i 2021. Tilfældige møder er hendes anden roman.

Akilleshæl af Karina Kring Nicolaisen, krimi

Akilleshæl af Karina Kring Nicolaisen, krimi

I krimien Akilleshæl ryster to grove forbrydelser det lille øsamfund, som består af tre små bygder mod vest. Hovedpersonen er en ung kvindelig kriminalbetjent, som har skiftet sin faste stilling i Oslo ud med et vikariat på Sørøya af private grunde. Det viser sig at være både befriende og vanskeligt for hende at komme ned i ø-tempo.

Karina Kring Nicolaisen, f. 1981, er uddannet bachelor i dansk og skrivekunst samt cand.mag. i dansk/nordisk. Akilleshæl er forfatterens debut.

Det der er med mirakler af Mathias Ravnholt, magisk eventyr for børn og barnlige voksne

Det der er med mirakler af Mathias Ravnholt, magisk eventyr for børn og barnlige voksne

Yrsa Sølvfelt er træt af børnehjemmet og hendes efterhånden mange adoptivforældre, og hun har en uheldig tendens til at løbe hjemmefra på jagt efter eventyr. Men alt ændrer sig på en regnvejrsdag, hvor Yrsa befrier en ikke så almindelig fiskehejre, der sidder fast i gitteret på børnehjemmets fiskedam. Nede i dammens dybblå vand finder hun en læderpose, som er fuld af mystiske teblade, og som tilhører Liv Mirakelte. Denne bliver starten på en rejse fuld af både hemmeligheder og eventyr og introducerer Yrsa til en verden, hun aldrig havde turde håbe på fandtes.

Mathias Ravnholt, f. 1995, studerer religionsvidenskab og historie på Syddansk Universitet. Han debuterede med romanen Det Gyldne Lommeur i 2021

Kun mørke af M.A. Engelbrecht, roman

Kun mørke af M.A. Engelbrecht, roman

Ville du fortælle din livshistorie til en kat?

Kun mørke er en smuk og surrealistisk gyser om filosofiske temaer som tilblivelse, sorg, død og accept. Bogen kulminerer i en overraskende slutning, der understreger, hvorfor det er vigtigt at huske alle nuancerne, og hvorfor rejsen betyder mere end endestationen.

M.A. Engelbrecht, f. 1993, er uddannet psykolog. i 2009 vandt forfatteren DR’s talentpris Bette Orla for en indsendt novelle. Kun mørke er forfatterens debutroman. Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond.

Slagkraft af Janet Jarndorf, krimi

Slagkraft af Janet Jarndorf, krimi

På sildebensparketten ligger den unge og populære mand med effektivt smadret hjernekasse. Hvem syntes, at han skulle elimineres på så brutal vis – og hvorfor?

Spørgsmålene lander på den garvede kriminalkommissær Lars Juuls bord, og sammen med sin ivrige assistent Ea Nissen, og kollegerne i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i København, kredser han sig ind på offerets omgangs- og familiekreds, for der at finde svarene. Endnu en sag med dødelig udgang dukker op. Kan de nå at opklare forbrydelserne før et eventuelt tredje drab? Er der mon en seriemorder på spil?

Janet Jarndorf, f. 1959, debuterer som krimiforfatter med Slagkraft, som er første del i serien om Juul & Nissen.

Vind af Jørgen Børglum Larsen, roman

Vind af Jørgen Børglum Larsen, roman

I romanen Vind, der er en selvstændig fortsættelse af Sand, følger vi papirhandler Stig Tønnesen, som efter en årrække i udlandet har slået sig ned på Læsø og åbnet øens første papirforretning.

I Vind er det Stig selv, der fortæller den fortsatte historie. Dermed opfylder han endelig sin gamle drøm om at skrive noget på papiret. Papirhandleren bliver forfatter. Det bliver en fortælling om en forvandling som menneske sammen med dem, der virkelig får betydning for hans videre liv.

Jørgen Børglum Larsen, f. 1950, er uddannet teolog.

Min kat er superskurk, børnebog

Min kat er superskurk, børnebog

Signe Sund har indsat sig selv som præsident, og hun har indført en masse nederen love, der har ødelagt børnenes liv.

Nu hvor både Nicklas og Magnus også er blevet en del af Don Mikis bande, kommer der for alvor fart i sagerne.

Don Miki og hans bande får brug for mere hjælp til at redde verden, men hvem ringer man efter, når man skal af med en ond præsident?

Måske ender det hele godt, men det finder du først ud af, når du læser Min kat er superskurk til efteråret.

Charlotte Berwald, f. 1990, er er journalist og prisvindende dansk forfatter kendt for Orlaprisvinderen Min kat er seriemorder, som er første bind i serien om katten Miki.

Genskin i sol af Frederik Scheuer, roman

Genskin i sol af Frederik Scheuer, roman

Genskin i Sol kredser om temaer som identitet, seksualitet, sorg og et bristende familieliv.

Romanen fremkalder et nutidigt perspektiv på udfordringer som forbrug, klima og hjemløshed gennem beskrivelser af situationer og mennesker, som normalt ikke får megen opmærksomhed.

Frederik Scheuer er uddannet folkeskolelærer. Forfatteren debuterede i 2022 med romanen Hamama.

Fatale forbindelser af Thomas Helle, krimi

Fatale forbindelser af Thomas Helle, krimi

Michael Frost slikker sine sår i Colombia, hvor han har rodet sig ud et tvivlsomt arbejde, der sender ham på kollisionskurs med myndighederne. Det lykkedes Frost at slippe hjem til Danmark, men han er kun lige landet, da en kryptisk besked fra en gammel soldaterkammerat kaldet KS, får hans alarmklokker til at ringe.

Fatale forbindelser er anden del i serien om Michael Frost. Første del er Blodige brikker, der udkom i 2022.

Thomas Helle, f. 1981, er uddannet skolelærer.

Planet X - Ankomsten af Ronny Reffelt, ungdomsbog

Planet X - Ankomsten af Ronny Reffelt, ungdomsbog

Planet X – Ankomsten – er første del af en trilogi.

En planet med en masse tre gange større end planeten Jupiter ankommer i den yderste del af vores solsystem, og med sig bringer den intet andet end en total ødelæggelse af Jorden.
I det kaos, der følger i planetens kølvand, forsøger de to unge mennesker, Cody og Susan, i en enorm farlig verden at finde frem til Cody’s far, som befinder sig i en bunker under Denver lufthavn.

Den sagnomspundne planet, Planet X, som efter sigende har en omløbsbane omkring jorden på 3500 år, den er netop ankommet…

Historien er skrevet af Ronny Reffelt, som også har skrevet romanen Jorden er flad.

Kullemunken af Hans Frederik Munch, roman

Kullemunken af Hans Frederik Munch, roman

Kullemunken er bykonge i Nexø. I hans hånd er der altid en whisky, ved hans side står Mutti, hans karismatiske og berejste hustru. Livet er godt, 2. verdenskrig er ovre, og Kullemunken rider med på det økonomiske opsving – alligevel er der noget, som nager.

Kullemunken er en lille roman om en stor personlighed, og en fortælling om uforløst kærlighed og menneskelig deroute.

Kullemunken er anden del i romanføljetonen Fantaster og tyranner. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Hans Frederik Munch (f. 1983), har tidligere udgivet bøgerne Under Kondoren (2009), Pupiller udvider sig i mørke (2019) og Mutti (2022)

Historier fra 11 minutter i tolv af Sten Jacobsen, noveller

Historier fra 11 minutter i tolv af Sten Jacobsen, noveller

Historier fra 11 minutter i 12 er en samling noveller om brat opvågnen til en virkelighed, der pludselig opfører sig anderledes end forventet.

Der er den problematiske lillebror, som er alt for interesseret i skolen, og den 75-årige mand, som får at vide, at han i virkeligheden døde som 2-årig. Der er det forjættende løfte om et kys, som stadig huserer i en gammel mands drømme, og sære marskandiserforretninger, man nok ikke skal træde ind i. Der er den ukendte forfatter, der læser op for kirkegårdens afdøde forfattere, og forfatteren som skriver om sin kvindelige nabo, men er det i virkeligheden hende, der digter ham? Der er den kærligt dæmoniske farmor, som giver sit barnebarn mystiske signaler samt mange andre historier … indtil sælgeren af skudsikre veste ringer op midt om natten.

Sten Jacobsen er cand.mag. i samfundsfag og historie og har været gymnasielærer fra 1978 til 2015. Tidligere skønlitterære udgivelser: Novellesamlingerne Blind trappe, Hvem kan gøre en dukke fortræd? Hulter til bulter og Uforstandige historier samt romanen Vejen til Berlin.