fbpx
Svanesang

Efterforskeren og pladesamleren Torben Juhl bliver ringet op af sin gode ven, Niller, der ejer pladebutikken Rillen. Niller fortæller, at den kendte trommeslager Hans Toft fra bandet Skyrock er fundet død i sin kolonihave efter en våd fødselsdag.

Modvilligt indvilger Torben Juhl i at efterforske mordet.
Efterforskningen af mordet sender Torben Juhl rundt i det lokale musikliv og i kolonihavemiljøet blandt kreative børnefamilier, grønne pensionister og arbejdsfrie drømmere.

Torben er flyttet sammen sin kæreste, antikvitetshandleren Lykke i et bindingsværkshus på landet. Her skal han i en moden alder forsøge at få samlivet til at fungere med et andet menneske, hvilket viser sig mere udfordrende end antaget.

Svanesang er tredje bind i serien om den modne, efterforsker og pladesamler Torben Juhl.

Jeg drømmer, jeg er vægtløs og hvirvler rundt i huset, fra værelse til værelse. Til sidst kommer jeg hen til hoveddøren, der står åben. Der er nogen, som løber efter mig, og som forsøger at få en snor omkring mig, men det mislykkes. Jeg kan ikke se, hvem det er. Er det Lykke, er det Mette, der er også en ældre mand. Måske Niller eller min afdøde far. Jeg blæser over vejen, ned mod fjorden. Jeg er som en ballon, vinden har taget. Snart er jeg ude over vandet. Jeg kan høre en lyd bag mig. Det er lyden af svanevinger. Store hvide sejl basker hvinende gennem luften. ”Skal du med?” spørger en knopsvane og retter sin lange hals imod mig og nipper mig i armen med sit orange næb.

Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet, hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samt organisation og ledelse. Han har tidligere udgivet en række skøn- og faglitterære bøger.

kr199.00
kr49.00 (shipping)
Total: kr248.00