fbpx
Smertepunkter - en parcelhuskrimi

På Fyrrevej, Birkevej, Egevej, Granvænget, Bøgevænget og de andre veje i Skovkvarteret står parcelhuse og haver knivskarpe, men inde bag de ulastelige facader
har beboerne hver især deres smertepunkter og hemmeligheder. Det gælder blandt andre den bitre, fraskilte dagplejemor Mette, den stressramte, sygemeldte socialrådgiver Annemarie og den anorektiske teenager Daniel. Alle ved de noget om hinanden, som man nu gør i sådan et kvarter, og det gælder også i det nærliggende sociale boligområde Skovlinjen. Én bliver skubbet ud over kanten, og pludselig begynder folk at dø ...

Han må over vejen. Det har været en fejl at dæmpe farten, han er på grænsen til kollaps og kan pludselig næsten ikke overskue tanken om at løbe det sidste stykke af vejen hjem. Men han skal jo hjem. Gid han var der nu. Gid han lå i sin seng. Det sidste stykke her vil kræve alt af ham.
Midt ude på vejen sker det. Pludselig er lygterne slukket, men bilen er tæt på, alt for tæt på. Han hører den. Han vil vende sig igen, men når det ikke, før han bliver ramt af et eksprestog og falder om på vejen.
Noget tungt i hans bryst forhindrer ham i at trække vejret. Det bobler varmt i hans mund, og det suser i hans hoved, som ramte asfalten med et sært knald. Hans læber bevæger sig, men der kommer ingen lyde ud.
Så et overraskende glimt af et ansigt, han kender. Derefter fornemmelsen af noget, der bliver trykket hårdt mod hans ansigt. Smerten i øjnene, panikken, hælene, der hamrer mod vejen.
Mor!
Og freden.

 

Dorte Roholte (født 13. maj 1958 i Præstø) er en dansk forfatter med over 80 udgivelser bag sig.

kr199.00
kr49.00 (shipping)
Total: kr248.00