fbpx
Hvide elefanter

Ingeniøren Alan Bang har opfundet en soldrevet pumpe, der holder den jyske vestkyst oven vande trods klimaforandringer og vandstandsstigninger.
 Med flere forliste forhold bag sig, en buldrende midtvejskrise og en fremmedgjort datter i Sydamerika, famler han efter mening med tilværelsen. Han vil gøre noget godt: med pumpen vil han genskabe Afrikas udtørrede oaser, redde jordens klima og gøre verden bedre.
Han finder dog ud af, at selv de bedste intentioner og den smarteste teknologi intet kan stille op mod menneskelig dårskab, religion og vanetænkning.

HVIDE ELEFANTER er en aktuel og dyster satire om udviklingsarbejde - inspireret af virkelige hændelser.

”En provokerende roman om klimaforandringer, klimaudfordringer, udviklingsbistand, bureaukrati og idioti. Underholdende og tankevækkende.”
Sebastian H. Mernild Professor i glaciologi, prorektor, SDU

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH og DR. Siden 2011 har han arbejdet som freelancer og især beskæftiget sig med forsknings- og udviklingsjournalistik og grøn omstilling.
Han debuterede som skønlitterær forfatter med den kontrafaktiske satire om religion og politik JEG GJORDE DANERNE FRIE i 2015 og har siden udgivet den anmelderroste videnskabsroman CELLERNES MEMOIRER og den historiske roman THODE om sin forfars oplevelser som tysk frontsoldat under Første Verdenskrig.
Han bor ved Hald Sø syd for Viborg med sin kone og deres tre børn.

kr149.00
kr49.00 (shipping)
Total: kr198.00