fbpx
Den unge Khalils lidelser - Anna Rebecca Kledal

Dette er romanen, hvor en opdateret version af Goethes klassiker fra 1774, kombineret med Marvel Comics og nutidige flygtningefortællinger, danner rammen om en ung mands universelle identitetskrise, der præsenteres i både magisk og socialrealistisk form.

Romanen handler om den afdøde 17-årige Khalil som, fra det hinsides, beretter om sit liv, sin store kærlighed til nabopigen dansk-islandske Aya, om sin relation til kommunedamen Hav-Hanne, som selv har et kærlighedsforhold, konkret og i bibelsk forstand, til pizzabageren Hanoon.
I håb om at imponere Aya og genvinde den tabte kærlighed, udtænker Khalil den spektakulære plan at bygge et fly og få mulighed for at deltage i en TV-konkurrence.
Khalil bliver udvalgt til at deltage i programmet, og den store dag oprinder, hvor han skal vise sin flyopvisning i showet, men så går det hele pludselig grueligt galt…

Jeg ved, jeg er: Khalil, 17 år.
Jeg ved, at jeg døde.
Jeg ved, at jeg døde fire gange.
Første gang da jeg blev født.
Jeg døde i isvinden, nøgen, fedtet, blodig. Livet ebbede ud af mig. Sulten hev livet ud af mig.
Anden gang jeg døde var hjemme på min briks. En aften. Ayas sms sendte en dolk i mit hjerte, hun slog op.
Da de sendte mig til Vestre Fængsel, døde jeg tredje gang. Jeg kunne ikke få luft, jeg besvimede, alt blev sort, og jeg døde.
Fjerde gang døde jeg på en tagterrasse i Nordvest. Henrettet ved nakkeskud.

Anna Rebecca Kledal er uddannet i historie og udviklingsstudier fra Roskilde Universitet og har en ph.d. i køn og orientalisme fra samme sted. Hun har tidligere udgivet digtsamlingen BZ-bevægelsen besætter TV-byen samt faglitteratur.

kr125.00
kr49.00 (shipping)
Total: kr174.00