Nyhedsbrev - Brændpunkt

Så er den lille spurv også fløjet over Atlanten - Agathe af Anne Cathrine Bomann

Agathe af Anne Cathrine Bomann udkom den 15. maj 2017 på Forlaget Brændpunkt og er nu solgt til 11 lande. 

Den lille spurv Agathe er fløjet rundt i meget af verden – og den kan måske blive en ny klassiker.

Agathe af Anne Cathrine Bomann har modtaget roser fra stort set alle, der har læst den lille og af udseende ubetydelige bog, fordi den uden at gøre stort væsen af sig selv, tager fat i livets helt store spørgsmål.

Anne Cathrine Bomann og hendes debutroman Agathe repræsenteres af agenturet Grand Agency, som har indgået aftale om udgivelse i 11 lande indtil videre: Tyskland, Sverige, Holland, Italien, Island, Spanien, Catalonien, Serbien, Ungarn, Norge og Brasilien.

DBC

Patienten Agathe bliver et spejl på hovedpersonens egen mislykkede tilværelse, men måske det alligevel ikke er for sent at engagere sig i livet. Bogen er overskuelig og hurtig at læse. Men på trods af dens enkelhed vil dens universelle tematik appellere til mange læsere.

Michael Linde Larsen, DBC

Psykologernes fagmagasin P / DK

Denne lille roman kommer på sine bare 112 sider rundt om nogle af de store temaer i tilværelsen: ensomheden, kærligheden, døden og den meningsløshed, der kan ramme et livstræt menneske. Den er flydende og poetisk i sit sprog, den har en lethed med sig fra første side og i flere glimt en befriende, stilfærdig humor midt i dens alvorlige temaer. På forunderlig vis holdes læseren fanget fra første til sidste side. Værd at lade sig berige af, hvad enten man er ung og utrænet psykolog eller selv på vej i sin nedtælling til pensionen.

Af Rita Poulsen, cand.pæd.psych.

Kig ind i bogens verden / DK

Måske skyldes det, at forfatteren selv er uddannet psykolog. Samtidig mærker man, at hun er digter, og den knappe stil og det smukke sprog gør romanen på én gang letlæst og læseværdig. Jeg er i sagens natur ikke den bedste til at bedømme, om hun helt formår at gengive en 71-årig mands mindset. Men man fornemmer, at Anne Cathrine Bomann har et solidt greb om sin hovedperson, og fortæller-stemmen fremstår troværdig. Det er kort sagt en stor fornøjelse at læse en så velskrevet lille roman på blot 111 sider, der fanger læseren fra først til sidst.

Bech’s Books / DK

Det er en bog, der giver stof til eftertanke, uden at den er svær at læse. Jeg er sikker på, at de fleste læsere vil kunne nikke genkendende til en del af de følelser/tanker, som man hører om, både fra hovedpersonen og de øvrige karakterer i bogen. Selvom jeg slet ikke forventede det, så er jeg vild med Agathe. Det er meget sjældent, at jeg læser en bog mere end én gang, men jeg tror faktisk, at Agathe vil blive læst igen.

Pictures and Pagesturners / DK

Book me up, Scotty kaldte romanen for “En fremtidig klassiker”, og jeg kunne ikke være mere enig.

Anne Cathrine Bomann skriver med en sikkerhed som man sjældent ser, og så er det endda hendes debutroman! Hun har fanget min interesse, og jeg kan kun håbe at “Agathe” ikke bliver hendes sidste udgivelse.

Skriv for livet / DK

Agathe er fyldt til sin spinkle ramme med smukke billeder, poetisk skønhed, dyb menneskelig forståelse, himmelhøj eksistentiel filosofi og en livsbekræftende forvandling, der frydede mig helt ud i tåspidserne. Jeg kan kun sende den forpjuskede spurv videre ud i verden med mine varmeste anbefalinger.

 

Tak for jeres opmærksomhed.

 

Læs mere på:

www.brændpunkt.dk

www.facebook/forlagetbraendpunkt

God læselyst

Forlaget Brændpunkt