Nyhedsbrev - Brændpunkt

Udgivelser fra Brændpunkt - februar 2018

Bare Hverdag - udkommer 15. februar


Bare hverdag er en tekstcollage med en samling kortere og længere tekster om mennesker, der alle forsøger at navigere i livets skæve gang.

Duen sidder der igen. På et bræt lige under husets gavlkonstruktion. Grillen står lige under og er nu dækket af duelort. Bolette har hverken gidet rense den eller flytte den. Hun og John griller ikke. Alligevel gør det hende edderspændt, at duen sidder og skider på den. Det er hendes ejendom. Også selv om hun ikke bruger den. Eller har planer om at bruge den.

Camilla Troelsø er født i 1973 og opvokset i Nordjylland i en lille by syd for Aalborg. Hun er lilleskolelærer, billedkunstner og forfatter. Camilla Troelsø har tidligere udgivet tekstcollagen Balancegængere 2013

 

Rav - udkommer 15. februar

Bjørn Isaks novellesamling Rav cirkulerer om ensomhed, tab, val og fravalg. Vi ramler ind i menneskers liv i et afgørende øjeblik og i kraft af deres handlinger eller mangel på samme undersøges det almindelige menneskes både simple og komplicerede natur.

Han samlede på ting fra stranden, som han lagde i glas og placerede rundt omkring i sommerhuset. Sand, skaller, sten med hul i, tørret tang eller opskyllet reb fra fiskekuttere. Over sengen i soveværelset hang en orange bøje, som han havde lavet om til lampe, den lugtede af fisk og gummi. Hun gik rundt og så på glassene, åbnede dem og lagde indholdet på stuebordet. I et af glassene var der forsteninger og krabbeskjold, som smuldrede, når hun rørte dem, og i et andet lå et tørret fiskehoved og stirrede op på hende. Hun sorterede det efter organisk og kunstigt materiale, lagde det pænt i bunker, inden hun samlede det hele sammen og smed det i brændeovnen.

Bjørn Isak, f. 1990, er forfatter og cand.mag. fra Aarhus Universitet. Han debuterer med Rav.

 

Næsvisheder frabedes - udkommer 16. februar

Næsvisheder frabedes er en humoristisk kortroman, som handler om forholdet mellem en søn og hans demente far, som bor på plejehjem.

Michael Pedersen tager et meget aktuelt emne op om folkesygdommen demens. Han gør det kærligt og med humor uden dog at miste fokus i forhold til alvoren ved denne lidelse.

"Må jeg på det kraftigste anbefale Michael Pedersens bog Næsvisheder frabedes." Jens Blendstrup

Michael Pedersen, f. 1974, er gymnasielærer.
Michael Pedersen har tidligere udgivet to romaner 2007, 2008 og en filosofisk bog om Søren Kierkegaard, 2013.

 

Hati Hati - udkommer 15. februar

Hati Hati er en romantisk ungdomsbog og rejseskildring om to unge pigers rejse i Østen.

Maja og Lise Lotte har netop afsluttet gymnasiet og begiver sig ud på en rejse. Turen går først til Bali, hvor et trafikuheld sender pigerne på en lidt anden kurs end planlagt, og mødet mellem Maja og lægesønnen Sama bliver afgørende for resten af rejsen. På Gili øerne i Indonesien fester de og svømmer med havskildpadder, og Lise Lotte møder Johannes, som slet ikke er så uinteressant endda. Derefter tager de til Indien og Nepal, hvor de havner på en indisk politistation, besøger slumkvarterer i Delhi og Taj Mahalpaladset i Agra, og hvor Østens mystik hjælper dem på vej i deres møde med kærligheden.

JG Gylling, f. 1964. JG Gylling har tidligere udgivet Smagen af Honning, Forlaget Brændpunkt 2015 og Endorfino, Forlaget Brændpunkt 2017.

 

Læs mere på:

www.brændpunkt.dk

www.facebook/forlagetbraendpunkt

God læselyst

Forlaget Brændpunkt