Udgivelsesprogram 2017

 

logony

15. marts 2017 udkom:

Sola Scriptura

af Frank Hemmingsen

unspecified-1I Sola Scriptura møder vi Anton Simonsen, kaldet Simon, tidligere jægersoldat og Navy Seal, som er vendt tilbage fra Afghanistan mærket på krop og sjæl. Han leder efter et ståsted i livet og kommer via gode venner i kontakt med en hjælpefunktion under Kirkens Korshær. Men da han en aften ved et uheld modtager en besked, bliver alt, hvad han har forsøgt at lægge bag sig vakt til live igen.

Vi følger Simon i hans bestræbelser på at etablere sig på ny i livet, i mødet med en ny kærlighed, og da han, tvunget af omstændighederne, genoptager kontakten til sin gamle ven og Jægerkollega Frank Andersen. Deres veje krydses igen, med Frank som leder af en ny og hemmelig afdeling i politiet, i en intens jagt på en kold og kynisk morder, der involverer svigt, seksualitet, begær, religiøs fanatisme og tro.

Frank Hemmingsen, f. 1960, er uddannet jurist. Han arbejder som konsulent med kommunikation, adfærdstræning, lederevalueringer, performance analyser og er desuden Partner i et konsulentfirma.

Desuden er Frank Hemmingsen musiker og har udgivet fire soloalbums med egen komponeret musik og tekster. Don’t Give Up fra 2005, I’m On My Own fra 2008, De Små Ting I Livet fra 2011 og ”Hold On To Love” fra 2016. Han har en dreng på 16 år fra første ægteskab og bor i Charlottenlund med ny kærlighed.

7. april 2017 udkom:

Angstens Besættelse

af Thomas Alexander Jensen

thomasAngstens Besættelse er Thomas Alexander Jensens debut. Digtsamlingen er et hudløst ærligt billede af et liv domineret af angst

Med sine digte vil Thomas Alexander Jensen give et indblik i og en større forståelse for mennesker som kæmper med angst i livet. Han vil gerne beskrive angsten og den betydning den har for livsglæde og især manglen på samme. Med sin digtsamling håber han, at folk vil blive bedre til at forstå. Når man har angst kan man føle sig ensom, og at man er den eneste i verden, som har det dårligt. Thomas Alexander Jensen håber, at hans digte vil give den enkelte person en følelse af ikke at være alene.

Thomas Alexander Jensen, f. 1994, bor i Herning og er ved at læse sit sidste HF-enkeltfag på Herning HF & VUC.

I fritiden er han freelance skuespiller hos M2film i Aarhus og har medvirket i to reklamefilm. Han interesserer sig for Skønlitteratur, digte, gamle danske film, musik, retroting, skuespil, arkæologi, psykologi og filosofi. Inden for film, skuespil, teater/revy er hans idoler Jørgen Ryg og Ove Sprogøe.

Han elsker at skrive og læse bøger, en interesse han har fra sin mor. Hans forbilleder indenfor skønlitteraturen er Albert Camus, Leif Panduro, Martin A Hansen, Dan Turèll, Tove Ditlevsen og Tom Kristensen. Langt ude er han i familie med Hans Kirk, men det er så langt ude, at hans søster ikke vil høre tale om det.

Da Thomas Alexander Jensen fik angst, oplevede han, at det var meget svært at fortælle det til mennesker, hvis de ikke selv havde angsten inde på livet. Det faldt ham derimod helt naturligt at skrive om sin tilstand.

En af Thomas Alexander Jensens store drømme har altid været at blive forfatter, og det er med stor glæde, han nu debuterer med sin første digtsamling.

15.maj 2017 udkom:

Agathe

af Anne Cathrine Bomann

anne-cathrineAgathe
– en roman om at komme til sig selv

Agathe er en stramt komponeret roman om nogle af de grundvilkår, de fleste af os kæmper med: Ensomheden, døden og manglen på mening.

Hovedpersonen – en livstræt psykiater i 1940’ernes Frankrig – træder vande og venter på, at han endelig kan gå på pension, da den besværlige patient Agathe dukker op i hans konsultation og kræver hans opmærksomhed. Samtidig melder hans sekretær gennem mere end 30 år sig syg, og vores hovedperson tvinges til at vælge, om han virkelig har givet op, eller om han for første gang i sit liv vil engagere sig rigtigt i verden og sine medmennesker.

 Anne Cathrine Bomann, f. 1983,  er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2011 og lagde i 2015 sin tilværelse om for at kunne skrive mere koncentreret.

”Da jeg var yngre, skrev jeg især digte, men poesien hører for mig sammen med et særligt følelsesrepertoire. Så for at få plads til at sige noget nyt var det nødvendigt at skifte form også, og de sidste år har jeg skrevet prosa i stedet.
En anmelder har engang sagt, at jeg kredser om temaerne nærhed og afstand i mine tekster, og selvom det aldrig har været bevidst, kan jeg se, at det stadig er sådan. Og så prøver jeg ellers at skrive mig frem mod et sprog, der er værd at læse.”

3. juni 2017 udkom:

Forfra

af Ronny Reffelt

ronnyForfra er fortællingen om en ung mand, som oplever en fødselsdepression. Den er skrevet i et ironisk, humoristisk sprog, og henvender sig primært til unge mænd. Ifølge forfatteren burde historien faktisk ikke læses af kvinder, da de til dels er objektet for hovedpersonens undren.

Romanen handler om, hvordan tæppet bliver revet væk under hovedpersonens fødder, da han skal være far men egentlig ikke er klar til at blive det. Hans virkelighed ramler, og han bliver indlagt på en psykiatrisk afdeling. Vi følger den unge mand før, under og efter indlæggelsen.

En fødselsdepression? Hvordan fanden kan en mand få en fødselsdepression? Jeg er sgu da ikke en tøs! Jeg havde længe været klar over, at noget var seriøst galt med mig, men en fødselsdepression? Jeg er 21 og lægerne fortæller mig, at jeg sandsynligvis lider af en fødselsdepression!?

Ronny Reffelt, f.1967, er efter en arbejdsskade blevet førtidspensionist. En situation som efterlod ham med en masse tid på hånden, som skulle udfyldes. Da han var i tyverne, fik han udgivet en børnebog på forlaget Sesam. Og så gik skriveriet i sig selv igen. Men da han blev førtidspensionist begyndte han atter at skrive. I 2013 fik han så, sammen med medforfatter Lene D. Møller, udgivet en science fiction bog med titlen Tristan og Chiaki – Virus. Nu er han klar med bogen Forfra, som handler om en ung mand, der oplever en fødselsdepression, hvilket ikke nødvendigvis er så deprimerende som det lyder.

7. april 2017 udkom:

Nulpunkt

af Stina Hyllested Mikkelsen

15870571_10154657138240310_1181512888_nI digtsamlingen Nulpunkt sætter Stina Hyllested Mikkelsen ord på stemninger, følelser og handlinger og stiller mennesket overfor instinkter, fristelser, fremmedhed og identitet. Tilværelsen er ikke altid nem, og det kan være svært at sætte ord på de følelser, man har inde i kroppen i jagten på at finde sig til rette med sin eksistens og livet både indeni og i den kaotiske verden udenfor.
Problematikkerne bliver blandt andet stillet op i mødet med kvinder, eufori og ensomheden. Derudover fortælles om samtiden fra en sarkastisk vinkel.

Stina Hyllested Mikkelsen er vokset op i Aalborg. Hun kom til verden den 7. april i 1992. I hendes barndom var det koldt, og de fleste dage var det overskyet. Sådan husker hun det i hvert fald. Her befandt hun sig i en sort/hvid betonverden, hvor hun farvelagde sine omgivelser i sin dagbog, og forsøgte at forholde sig til meningsløsheden. Hvis hun ikke havde sine ord, havde hun ingen sammenhæng.
Hun flyttede fra Aalborg for tre og et halvt år siden og har boet i det farverige Århus lige siden.
Stina Hyllested Mikkelsen arbejder på en specialskole i Viby med adfærdsvanskelige børn, og hun bor på et værelse hos et ungt par og deres søn i centrum af smilet.

Hun skriver digte om menneskelige aspekter.
Ensomhed, egoisme, instinkt, fremmedhed, fristelser.
Om kærlighed.
Hun skriver om samtiden og samfundet.
Om at forholde sig til alt det man ser og mærker.
Selvhad, selvrespekt og selvindsigt.
Og om lygtepæle.

3. juni 2017 udkom:

Endorfino

af JG Gylling

Endorfino_KunForsideI samfundssatiren Endorfino møder vi Lise og Martin og deres fire børn i en nær fremtid, hvor træning og sundhed ikke længere er et personligt valg.

Efter løbeturen går hun ud på badeværelset, åbner etaf toiletskabene og tager pilleglasset med sovepiller på hylden. På siden af glasset sidder et rødt mærkat, hvor der med tydelige bogstaver står: ”Sygdom er fravær af velvære, og velvære får man gennem sund livsstil!”

JG Gylling, f. 1964, har en baggrund inden for pædagogisk og humanitært arbejde.
 Forfatterens romaner udspiller sig i og omkring samtiden eller den nære fremtid og har dels et psykologisk og dels et samfundskritisk perspektiv.

28. april 2017 udkom:

Der brænder en ild

af Pia Rydahl

pia-rydahlI Pia Rydahls debutroman, Der brænder en ild, inviteres læseren ind over tærsklen til et minikosmos. Her bor de mennesker, der arbejder på Holmegaard Glasværk. Dem, der lever af at lave glas. Handlingen zoomer tæt ind på en bestemt families liv. Glasmageren Erik, kantinebestyreren Hanne og deres 8-årige datter, Maja.  Da Erik uventet rammes af en hjerneskade, får det fatale konsekvenser for familiens medlemmer. Ikke mindst for Hanne og Maja, som tvinges ud i nogle moralske dilemmaer.

Der brænder en ild er en stærk skildring om det fællesskab, der herskede omkring Holmegaard Glasværk og om, hvad der kan ske, når det stærke bånd mellem mennesker brydes.

Pia Rydahl, f.1970, er uddannet folkeskolelærer og danskfaglig vejleder på Helsinge Realskole. Hun er opvokset på Sydsjælland i et kreativt og skabende arbejdermiljø på kanten af Holmegaard Mose. Allerede som barn lærte hun at holde af smukke ord, som hun gav liv på papiret. De sidste årtier har hun aktiveret og aktualiseret litteratur i dialog sine elever. Grint, raset og undret sig over det, der gav anledning til det.

”I mit forfatterskab bevæger jeg mig mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på eksistentielle problemstillinger. Jeg lader mig fx inspirere af alt fra skæve eksistenser i gadebilledet, til små nære observationer i hverdagen, fotografier fra fortiden og samtaler over kaffe. Jeg skriver ud af intentionen om at give læseren en læseoplevelse, der spontant sætter gang i læserens billedskabende evne og fremkalder følelser, hvor læseren drømmer, græder, elsker og lever med mine hovedpersoner.”

20 maj 2017 udkom:

Os imellem

af Wenche Thinnesen Vogtmann

wenche2-011Novellesamlingen Os imellem er skrevet med et særligt blik for de nuancer, der hersker i ethvert menneske samt betydningen af mødet mellem disse. Konteksterne i novellerne er vidt forskellige, men alle hovedpersonerne møder eller har mødt en anden eller andre, som får en særlig betydning for dem. Nogle af hovedpersonerne med større bevidsthed omkring dette end andre, men dog alle med det til fælles, at mødet danner ramme om en forandring.

For forfatteren er det særligt interessant, når livet overrasker og udfordrer. Det er derfor hovedsageligt i disse svære og mørke spændingsfelter, hun har placeret sine hovedpersoner, fordi det korte indblik i et menneskes indre kampe skaber grobund for dybere refleksion.

Wenche Thinnesen Vogtmann, f. 1972, er uddannet skibsfører i handelsesflåden, erhvervs- og uddannelsesvejleder, coach og mindfulness instruktør. Hun arbejder i Xeneriet i Spinderhallerne i Vejle, hvor hun underviser børn & unge på et manuskripthold samt afholder forfatterkurser ligeledes for børn & unge. Hun beskriver sig selv således:

”Jeg prøver så inderligt at forstå
Efterstræber at være et lyttende menneske
Tilstræber at se alsidigheden i en hver anden
Undres over egne og andres indre dæmoners magt
Finder hjerterum på trods
Lader ensomheden om at hylde sig selv
Konstaterer at meningen med livet aldrig indfinder sig
Frygter dødens uundgåelighed
Jeg prøver så inderligt at forstå.”

3. juni 2017 udkom:

Ansøgning til Evigheden

af Max Madsen

En roman om tre generationer og slægtens mærkværdige forbundenhed via nogle mayahieroglyffer på afveje.

Tænk sig at verden er skabt af et blufærdigt smil
roserne strejfet af skyer for at løfte mennesket og
mætte skyggerne med de skarpeste sten.

Via sømandens trang til eventyr og efterkommerens hang til at grave dybt, befries ovenstående budskab fra den muld hvor jeg efter en uheldig død, spiret til et æbletræ, og efterfølgende vidne til slægtens fortsatte historie om altings forbundenhed, endelig kan opleve budskabet vende tilbage hvor det kom fra for at udvide vores fælles fortælling for:

I fraværet af al mening hører man kun hjertets bøn;
ansøgningen om at stjernerne vil ankomme til tiden.

Og alt dette skyldes ordene fra en El Salvadoransk forfatter ved navn Roque Dalton til en dansk herboende, født af mellemkomsten mellem et æbletræ og en mayaskrift destilleret til epistlen
Ansøgning til Evigheden.

max-madsenMax Madsen er skuespiller, forfatter og multikunstner fra Århus, og han beskriver sig selv på denne måde:  “Jeg er født og opvokset i et drivhus, afrettet i en landsbyskole, penselskyller og farveblander, senere fortabt i storbyen med grafisk design og rastløs søgende i en mening med livet transformeret til skuespil og stykke-skriveri i fire årtier, afbrudt af digt og mangfoldig udsigt under varme himmelstrøg med en vis selverkendelse til følge.”

 

 

Oktober 2017 udkommer:

Run Rhino Run

af Lars Ørlund

runrhinorun_kunomslagÅret er 2015 og den Britiske efterretningstjeneste har en række nye projekter, et af dem er LCA – Lost Children Agency, en lille specialgruppe der, under ledelse af Laura Asmail, prøver at finde ud af hvad der sker med de godt 300 afrikanske børn, der hvert år forsvinder fra London. Rygterne går på, at børnene slagtes for at skaffe organer og naturmedicin til at stadig større marked.

Efter sin fyring og deportation fra UK til Sydafrika, har Jan Steyn kastet sig over kampen for at ramme de fjerne asiatiske bagmænd der truer med, i løbet af få år, at udrydde kontinentets bestand af næsehorn og elefanter. En kamp han og en lille håndfuld tidligere ”Sæler” er parat til at ofre livet for. MEN…

Både Laura og Jan finder hurtigt ud af at verden ikke er helt som den umiddelbart ser ud. For nogen langt oppe i det politiske og økonomiske system ønsker tilsyneladende ikke, at deres kampe skal lykkes. Problemet er hvem både hun og Jan overhovedet kan stole på, også blandt deres egne.

Da Laura, i udkanten af London, finder et ”slagtehus” og en fryser fyldt af små børnekroppe, sender hun en agent afsted for at følge sporet efter de tusinder af illegale migranter, der forsøger at rejse fra Vestafrikas håbløse fattigdom til Europa. I Libyen forsvinder agenten pludselig, men hans sidste meddelelse tyder på at han har fundet endestationen for en række intetanende organdonorer.

Laura bliver nødt til at handle hurtigt, men i tjenesten mener man ikke at en enkelt agent er værd at stable en større redningsaktion på benene for, og da Libyen samtidigt er et venligsindet land, vil en sådan aktion også give en masser politiske problemer for den siddende britiske regering.

Skønt det langt overstiger hendes beføjelser beder Laura, i desperation, Jan og hans lille team af elitesoldater om at redde hendes agent. Spørgsmålet er om Jan kan være klar til et raid i et fremmed land på de få timer han har til rådighed. Problemet bliver ikke mindre af, at de foran hospitalet finder to russiske KA-50 kamphelikoptere og en ledende russisk efterretningsofficer med påtrængende behov for nye organer.

Lars Ørlund. Født 1948.

lars-orlundLars Ørlund, der udover en række oversættelser fra tysk, engelsk, og fransk, har skrevet 20 bøger i forskellige genrer, er absolut mest på hjemmebane med sine politiske thrillere. Historierne er fængslende læsning fra første til sidste side og emmer af indsigt.

Persongalleriet? Ja om det skyldes en fortid som udenrigsjournalist for både DR. TV- og Radio eller et langt liv levet på fem kontinenter er svært at sige, men med så eksotiske beskæftigelser som dykker, lejesoldat, vildtbetjent, safarileder og storvildjæger er det ikke svært at gætte sig til hvorfra inspirationen til bøgernes mange spændende personligheder kommer.

Noget andet som ifølge anmelderne kendetegner hans bøger er de fantastiske miljøer og rammer som historierne udspilles i. Dette skyldes i høj grad at bøgerne bliver skrevet på de lokaliteter hvor de foregår, hvad enten det er en nubisk ørken, en afrikansk landsby, Slummet i Hanoi eller et velhaverkvarter i Sydfrankrig. En anmelder beskrev det således: ”Lars Ørlund har ikke sin viden fra bøger, men har selv ørkensand under støvlerne. Det gør en forskel.”

Efteråret 2017 udkommer:

Omhu for eftertiden

af Helga Berg

portræt med rød blomstOmhu for eftertiden foregår i den nære fremtid og har aktuelle temaer. Hvilke muligheder har flygtninge uden papirer i Europa? Er nye naturkatastrofer på vej? Hvordan går det med medmenneskeligheden?

Handlingen udspiller sig over et halvt års tid, dels i Europa, dels i Tyrkiet og Nordafrika.

Godfred er en ældre vrissen mand, som har mistet kontakten med sine børn og bor i en ferielejlighed i Alanya, hvor han egentlig bare vil være i fred. Han møder Tezzy, som er flygtning og har sine to mindste børn med sig, mens manden og den ældste søn er blevet i de urolige grænseegne i Syrien. Hendes 11-årige søn Pax får nogle anfald med syner af kommende naturkatastrofer. Nogen hører om det og ønsker at udnytte ham propagandamæssigt. Tezzy begynder at gøre rent hos Godfred, men der sker noget, som ændrer alt.

Hjemme i Sønderjylland kommer Godfreds datter Bodil ud for en voldsom oversvømmelse, som ødelægger hendes hjem og erhverv. Hun flygter til Tyskland, hvor hendes kæreste Theodor bor og redder på vejen naboens 12-årige datter Natasja. Theodor er opfinder og idealist og har opfundet et bæredygtigt transportabelt hus velegnet til folk uden tag over hovedet. De drager sydpå og forsøger i en skov at oprette et lille selvforsynende bosted med papirløse flygtninge, men de bliver udsat for overgreb og de må fortsætte rejsen mod syd.