Forlaget Brændpunkt afholder skrivekursus med prisbelønnede forfatter Mikael Josephsen som gæsteunderviser 27. marts – 2. april 2019 i Sydspanien

 

Drømmer du om at skrive en roman under varmere himmelstrøg – så er dette måske kurset for dig!

Kunne du tænke dig at sidde ved Middelhavet og skrive en roman? Og drømmer du om at kunne fordybe dig, og kunne du tænke dig at dele denne oplevelse med andre, der har det på samme måde?

Du har måske et manuskript, du arbejder på, eller måske har du bare en idé til en rigtig god historie, som du gerne vil fortælle.

Vi kan hjælpe dig med at få pennen til at glide lystigt hen over papiret (og ja, vi anbefaler faktisk en notesblok og en pen til noter).

Vi kan naturligvis ikke love dig, at du bliver en forfatter som Helle Helle, men vi kan love dig, at du på kurset vil få skriveglæde, og at du vil komme i gang med den roman, du drømmer om at skrive.

 

Hvad indeholder skrivekurset:

  • Du lærer at danne dig et overblik over din fortælling, arbejde med tidslinje og dine fortælleprocesser.
  • Du skal arbejde med dine personer, så du kender dem til bunds.
  • Scenen skal sættes, og der skal arbejdes med dialogerne.
  • Du kommer til at arbejde en masse med Show don´t tell.
  • Du lærer at opbygge en roman efter spændingskurven. Du skal sikre dig, at du har en dramatisk historie med en slutning, læseren ikke gætter før til sidst.
  • Du skal vælge fortællerstemme. Fortællestemmen er afgørende for en hvilken som helst fortælling.
  • Fortællingen skal komme fra den sansende dimension i dig. Hvordan sikrer du, at det, du skriver om, har udgangspunkt i dig og dine følelser, det skal være personligt men ikke privat.
  •  Der skal være ”en gåde”; du skal sørge du for, at din fortælling har tilstrækkelig med mystik, sorte huller, så publikums imagination iværksættes.

 

Hvor langt er kurset:

Opholdet er 6 dage langt. Der undervises fra kl. 9-16 på kursets 5 dage. Desuden er der midt i forløbet en heldagstur. Den sidste aften er der fællesspisning med oplæsning og musik.

 

Det daglige program:

Vi mødes hver dag klokken 9 efter morgenmad og planlægger dagen.

De første dage arbejder vi med ”teorien” om formiddagen, og derefter sendes I ud på forskellige skriveopgaver i området. Vi mødes igen kl. 14 til frokost og deler erfaringer.

De næste dage skriver I selv hele formiddagen med de ting vi har talt om i baghovedet, vi er naturligvis til rådighed, og så mødes vi alle til frokost, hvorefter vi hører, hvad I har skrevet om taler om, hvad der fungerer og hvad der ikke gør.

Fredag er lang skrivedag, hvor I finpudser det stykke af jeres roman, som I nu er kommet i gang med, I gerne vil læse op for os alle om aftenen, hvor vi spiser sammen og hygger os med god litteratur og lidt musik.

 

Heldagstur:

Midt i ugen laver vi en heldagstur for at rense hjernen og komme i kontakt med vores sansende dimension. Hvis vejret er til det, bliver det Flodvandring på en af verdens smukkeste floder, Rio Chilar, og ellers bliver det en vandredag til de smukke hvide landsbyer i Las Apujarras.

En sådan heldagstur er naturligvis frivillig. Er der mange, der ikke vil med, bliver en af os tilbage og underviser i Torremolinos.

 

Hvem er du:

Du kan være hvem som helst med lyst til at skrive og en ide, du ikke kan få gang i alene, eller et manuskript, du ikke kan få færdigt.

 

Hvor mange er I på kurset:

Der er plads til 10 – 15 forfattere på kurset, som bor sammen eller alene i lille hyggeligt lejlighedskompleks med pool kun få minutter fra Torremolinos skønne strande. Du vil blive indkvarteret i studiolejlighed. Du er velkommen til at tage din ægtefælle, partner eller ven med uden beregning. Han/hun skal naturligvis betale for at deltage i kursusaktiviteterne.

Kurset oprettes ved minimum 10 aktive deltagere.

I kan deltage som par i en lejlighed, hvor enten den ene af jer eller begge er med på forfatterkurset.

 

Hvem er vi:

Vi er et tvillingepar på 54, Jørgen og Grete Gylling, og vi har skrevet tre romaner sammen under navnet JG Gylling.

Vi driver Forlaget Brændpunkt sammen. Brændpunkt har nu eksisteret i godt tre år, og vi har udgivet omkring 40 bøger om meget forskellige emner men alle karakteriseret ved, at forfatteren har noget på hjerte, og at den litterære kvalitet er i højsæde.

 

 

Mikael Josephsen

Forfatter, Borgen. Gyldendal.
Kunstfondens treårige
Et hav af arbejds og rejselegater
Underviser under Huskunstnerordningen
Fyns amts Lyrikpris
Oversættelser til svensk og engelsk
oplæsninger overalt i landet og udlandet
Redaktør på tidsskriftet uDkAn t
Vinder af kulturprisen i Svendborg 2016
Modtager af Kidde legatet 17
Modtager af Danske skønlitteræres hæderspris 2018

 

Hvor og hvornår afholdes kurset:

Kurset afholdes i den lille turistby Torremolinos lige ved Malaga i Sydspanien, hvor vi har fundet et lille hyggeligt lejlighedshotel med helårsåben pool og studiolejligheder. Tæt på byens mange hyggelige restauranter og tapasbarer.

 

Pris:

Kr. 12.500,-

Prisen inkluderer: Fly tur/retur fra København eller Billund, skriveundervisning, indkvartering i studiolejlighed på lejlighedshotel med helårsåben pool 400 meter fra Middelhavet, frokost i 5 dage, heldagsarrangement og fælles aftensmad og drikkevarer den sidste kursusdag.

Ægtefælle/partner/ven, som ikke deltager på kurset, kan bo gratis i din lejlighed.

2 personer i samme studiolejlighed, som begge deltager på kurset: kr. 22.000,-

 

Depositum på kr. 1.000,- pr. person betales ved tilmelding.

Restbeløbet betales 1. februar 2019.

 

 

Der går tog fra lufthavnen til tæt på hotellet, billet kan købes for 2 Euro. En taxa fra Lufthavnen til hotellet koster ca. 150 kroner

 

Vi glæder os til at møde dig!