Max Madsen

max lilleMax Madsen er skuespiller, forfatter og multikunstner fra Århus, og han beskriver sig selv på denne måde:  “Jeg er født og opvokset i et drivhus, afrettet i en landsbyskole, penselskyller og farveblander, senere fortabt i storbyen med grafisk design og rastløs søgende i en mening med livet transformeret til skuespil og stykke-skriveri i fire årtier, afbrudt af digt og mangfoldig udsigt under varme himmelstrøg med en vis selverkendelse til følge.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Skriveren, 2016

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Ansøgning til evigheden, 2017

Tidligere udgivelser: Vol.1, Fold Ordet Ud, Partitur i Landskabet samt børnebogen Prick Trick.

Per Betzonich-Wilken

per nyPer Betzonich-Wilken født 1957 på Frederiksberg.

Læste kommunikation, filosofi og pædagogik ved universiteterne i København, Trier og Bochum. Mag.art. med fænomenologisk æstetik som speciale ved Københavns Universitet i 1983 og Dr. phil. i dialogfilosofi ved Ruhr-Universität Bochum i 1986.

Har i en længere årrække boet og arbejdet i Tyskland, Venezuela og Asien, hvor han har undervist og samlet erfaring til forfattervirksomheden. Temaerne i både fagbøgerne, artiklerne og romanerne omhandler bl.a. spændingsforhold mellem idealer og udvikling, livsformer og helbredsprofiler, lidenskab og rutine samt etik og kynisme.

Som sådan indgår forfatterskabet under betegnelsen “Livsfilosofi”, hvor filosofi ikke kun dyrkes som akademisk erkendelsesteori, men kædes sammen med det jordbundne livs forskellige udfordringer

Herhjemme arbejder han inden for social- og sundhedssektoren og er bl.a. censor ved lægeuddannelsen, i folkesundhedsvidenskab og pædagogik.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Rejse til aristos, 2016

Tidligere romaner af Per Betzonich-Wilken: En plads ved vinduet, Hernov 1997, Førstehjælp til en brumbasse, Hovedland 2000, Som et blad i vinden, hovedland 2001

Anne Sejrskild & Dennis Albrethsen

_DSC2851Dennis Albrethsen har i årtier arbejdet som stuntman og stuntkoordinator på en lang række af Danmarks største film- og tv-produktioner. Han er endvidere klinisk psykolog.

Anne Sejrskild er cand.mag. i dansk/kunsthistorie. Hun er desuden en ambitiøs saxofonist og har spillet i utallige musikalske sammenhænge fra glad garagejazz til professionelt niveau.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Forbrydelsens Kunst, 2016

Frank Hemmingsen

unspecified-1Frank Hemmingsen, f. 1960, er uddannet jurist. Har arbejder som konsulent med kommunikation, adfærdstræning, lederevalueringer, performance analyser og er desuden Partner i et konsulentfirma.

Desuden er Frank Hemmingsen musiker og har udgivet fire soloalbums med egen komponeret musik og tekster. Don’t Give Up fra 2005, I’m On My Own fra 2008, De Små Ting I Livet fra 2011 og ”Hold On To Love” fra 2016. Han har en dreng på 16 år fra første ægteskab og bor i Charlottenlund med ny kærlighed.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Sola Scriptura, 2017

Thomas Alexander Jensen

Thomas Alexander Jensen, f. 1994, bor i Herning og er ved at læse sit sidste HF-enkeltfag på Herning HF & VUC.

I fritiden er han freelance skuespiller hos M2film i Aarhus og har medvirket i to reklamefilm. Han interesserer sig for Skønlitteratur, digte, gamle danske film, musik, retroting, skuespil, arkæologi, psykologi og filosofi. Inden for film, skuespil, teater/revy er hans idoler Jørgen Ryg og Ove Sprogøe.

Han elsker at skrive og læse bøger, en interesse han har fra sin mor. Hans forbilleder indenfor skønlitteraturen er Albert Camus, Leif Panduro, Martin A Hansen, Dan Turèll, Tove Ditlevsen og Tom Kristensen. Langt ude er han i familie med Hans Kirk, men det er så langt ude, at hans søster ikke vil høre tale om det.

Da Thomas Alexander Jensen fik angst, oplevede han, at det var meget svært at fortælle det til mennesker, hvis de ikke selv havde angsten inde på livet. Det faldt ham derimod helt naturligt at skrive om sin tilstand.

En af Thomas Alexander Jensens store drømme har altid været at blive forfatter, og det er med stor glæde, han nu debuterer med sin første digtsamling.

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Angstens besættelse, 2017

Ronny Reffelt

ronnyRonny Reffelt, f.1967, er efter en arbejdsskade blevet førtidspensionist. En situation som efterlod ham med en masse tid på hånden, som skulle udfyldes. Da han var i tyverne, fik han udgivet en børnebog på forlaget Sesam. og så gik skriveriet i sig selv igen. Men da han blev førtidspensionist begyndte han atter at skrive. I 2013 fik han så sammen med en medforfatter, udgivet en science fiction bog med titlen Tristan og Chiaki – Virus. Nu er han klar med bogen Forfra, som handler om en ung mand, der oplever en fødselsdepression, hvilket nødvendigvis ikke er så deprimerende som det lyder.

Tidligere udgivelser: Sprøde Helte, Forlaget Sesam, 1993, Tristan & Chiaki – Virus ( medforfatter Lene D. Møller), Forlaget Science Fiction Cirklen, 2013 samt Forfra, Forlaget Brændpunkt, 2017

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Jorden er flad, 22. december 2018

Stina Hyllested Mikkelsen

15870571_10154657138240310_1181512888_nMit navn er Stina Hyllested Mikkelsen, og jeg er vokset op i Aalborg. Jeg kom til verden den 7. april i 1992. I min barndom var det koldt, og de fleste dage var det overskyet. Sådan husker jeg det i hvert fald. Her befandt jeg mig i en sort/hvid betonverden, hvor jeg farvelagde mine omgivelser i min dagbog, og forsøgte at forholde mig til meningsløsheden. Hvis jeg ikke havde mine ord, havde jeg ingen sammenhæng. Jeg svævede over min egen by som en heliumballon i en krigszone.
Der var ikke plads til mig her, men jeg vil altid have en fod i min hjemby.
Jeg flyttede fra Aalborg for tre og et halvt år siden og har boet i det farverige Århus lige siden.
Jeg arbejder på en specialskole i Viby med adfærdsvanskelige børn, og jeg bor på et værelse hos et ungt par og deres søn i centrum af smilet.

Jeg skriver digte om menneskelige aspekter.
Ensomhed, egoisme, instinkt, fremmedhed, fristelser.
Om kærlighed.
Jeg skriver om samtiden og samfundet.
Om at forholde sig til alt det man ser og mærker.
Selvhad, selvrespekt og selvindsigt.
Og om lygtepæle.

Stina Hyllested Mikkelsen debuterer med sin digtsamling på Forlaget Brændpunkt i 2017.

Martin Paludan

Martin Paludan, født 1990, beskriver sig selv på denne måde:

Som yngre mente jeg – måske gør jeg det stadig – at kun kærlighed og kunst kan gøre livet meningsfuldt. Det er selvfølgelig dramatisk og ikke særligt praktisk, men jeg har aldrig følt, at jeg bare havde lov til at være til. Jeg er blevet kaldt rastløst, hvilket jo er mærkeligt, når det at skrive mest handler om at blive siddende. I min barndom havde jeg et enormt behov for at blive set, og i skolen ledte det til klovnerier, der fik lærerne til at stemple mig som ikke egnet til særligt meget. Senere har det fået mig til at dyrke den helt store forelskelse på en måde, der altid til sidst får ethvert forhold til at smuldre. Og når det gjorde det, smuldrede, vendte jeg mig mod skriften. Jeg tror, at jeg skriver for at skabe forbindelse mellem mine egne oplevelser og andre menneskers. Det er pudsigt, at et så helt igennem socialt behov resulterer i, at jeg bruger så meget tid alene med tomme sider.

Jeg er vokset op i et på nogle måder usædvanligt nordsjællandsk hjem; måske det eneste, hvor drengetøj var lyserødt og noget man arvede fra sin søster. I dag bor jeg på Amager, som jeg har et sjældent uproblematisk kærlighedsforhold til. Jeg er uddannet i dansk og retorik, og jeg arbejder med politisk kommunikation og marketing. Jeg skriver romaner om kærlighed, afmagt og verdener i opløsning. Jeg er politisk, men tror ikke på politisk litteratur. Mine tekster berører samfundsudfordringer, men det er den enkeltes stemme, der optager mig.

Tidligere udgivelser: Novellen Lys, levende og langt væk i antologien Undergang, Forlaget Valetta 2014

Martin Paludan udkommer med romanen Vi vågner i Sibirien på Forlaget Brændpunkt.

Peter Bogason

Peter Bogason, f. 1947, har afsluttet en karriere som professor og i de senere år som konsulent inden for samfundsvidenskaberne. Han er politolog og har specielt arbejdet med udviklingen i lokalt demokrati i Danmark og en række vestlige lande. Han har publiceret nationalt og internationalt om forskellige demokratiformer og deres forankring i samfundet. Efter at have virket som forsker og konsulent blev en lyst til at skrive fiktion sluppet løs.

Han var sergent i Søværnet under den kolde krig, og i 2012 udkom en spionroman, Koldkrigerens Hemmelighed, der foregik i Søværnet, i FN og på universiteter i Danmark og Østtyskland i perioden 1968-2002. De to hovedpersoner kender hinanden fra tjeneste på en torpedobåd sidst i 1960erne er begge i hele bogens forløb under mistanke for at være spioner, men Efterretningstjenesten kan ikke skaffe de afgørende beviser for, hvem det er, før meget sent. For sent.

Som universitetsforsker har han arbejdet meget med teorier om postmoderne udviklingstendenser, og inspireret heraf kom i 2014 en ny roman, Family (genudgivet elektronisk som Opbrud – en familiekrønike). Romanen følger familien Pedersen udvikling fra Murens fald i 1989 til finanskrisen i 2008-09. Vi genser familien i en række kriser omkring Dianas død, 11. september, Tsunamien i Thailand og så finanskrisen. Hver periode har også sine kriser i familien, og vi ser, hvorledes udviklingen hen imod postmoderne forhold får konsekvenser i familien, der splittes og (gen)samles under forskellige vilkår.

Udgivelser på Brændpunkt:

Så gik der tid med det udkommer på Brændpunkt i marts 2018.

Michael Pedersen

Michael Pedersen er 43 år gammel. Han har arbejdet som gymnasielærer siden 2006 i fagene dansk, filosofi og oldtidskundskab. Før dette underviste Michael på musikskole.
Michael har tidligere udgivet to romaner (2007, 2008) og en filosofisk bog om Søren Kierkegaard (2013). Michael blander sig ofte i den daglige politiske debat i form af læserbreve i landets aviser (især de sidste to år). Michaels hovedpointe er, at man først og fremmest skal være menneske – derpå filosof.
Michael er gift og er far til to drenge i alderen 5-12 år.
De bedste timer på døgnet har Michael i sit hjem med kone, børn og bøger. Han afskyr ideen om konkurrencestaten og indsigtsløse politikeres effektiviseringsnonsens…

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt:

Næsvisheder frabedes, 2018

Camilla Troelsø

Camilla Troelsø er født i 1973 og opvokset i Nordjylland i en lille by syd for Aalborg. Hun er lilleskolelærer, billedkunstner og forfatter.

Camilla bor i Brønshøj med sine tre katte, tre sønner og Mads, som hun er gift med på 20. år. Hun har en evne til at beskrive det store i det små, og selv små hverdagsoplevelser kan indeholde drama og poesi.

Camilla Troelsø har tidligere udgivet tekstcollagen ”Balancegængere” (2013)

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt:

Bare hverdag, 2018

Mads-Peder Winther Søby

Mads-Peder Winther Søby, digter og forfatter, født 1978. Er gift med en vidunderlig kvinde og har tre børn. Uddannet Cand. Mag i Idehistorie og Historie, samt Professions Bachelor som pædagog.

 

Her er jeg

*

Jeg er lige derinde, kig i spejlet og du skal finde.

Lille spejl på væggen der, hvem er det, du ser?

Er det godt eller skidt?

Engang sky, for alt det ny

Nu siger jeg hej, til et jeg

*

Som om der var to, og ikke bare ét ego

Et dominerende skæg, og et par briller i tillæg

Hvad får du ud af det?

Jeg ser og ser, indtil jeg ler

Nu er jeg selvbevidst; kalder man det vist

*

Jeg er prætentiøs, eller er det seriøs

Kalder mig forfatter, uden afbødende latter

Synes det voldsomt? Det er ikke en beskyttet titel!

Meget af min såkaldte frie tid, bruger jeg på dette slid

At digte mit liv i rim, at sammensætte løse ender til sandhedskim

*

Små brikker til den store narration, livet er et idiom

Hver en del er uden særlighed, men som pointerende fortælling, har de ærlighed

Forståelse gennem erindringens følelseslys

I spejlet ser jeg vitalitet og håb, sanselighed og dåb –

    af et helt menneske der nu er afvejet, endelig robust, lattermild og plejet

*

På krop, sjæl og psyke, et menneske der tør sin lykke

Man skal turde sin tårer, ellers ender livet på utallige bårer

Mentale kørestole af lukket forsagt

Man skal tørre sine øjne, når de først er nøgne

Det hele menneske er begge sider af spejle, så det kan pejle

*

Efter det som det ser, når det reflekterer

Kan du sige, her er jeg, og er det ordentligt for dig?

Kan du acceptere begge sider af det spejlede?

Lille menneske på livets vej, prøv at overvej

Ligesom jeg; ville du kunne lide dig, hvis du var mig

 

Tidligere Udgivelser: Digteren mellem linjerne 2016, Helt ude i Hampen – en skrøne 2016, Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys 2016, En skuffe fuld 2017

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Vi var mennesker i skyggernes tid, 2018

Jens Hvilshøj Andersen

Jens Hvilshøj Andersen beskriver sig selv på denne måde:

Årgang 55. Født og opvokset i Odense. Boede med min mor hos mine bedsteforældre i et meget åndsrigt og kunstnerisk miljø, med livsglade og kreative mennesker. Fik som 7-årig en stedfar, og mine forældre købte hus langt ude på landet. Jeg kom langt væk fra alt det jeg holdt af, og livsglæde forsvandt. Jeg kæmpede mig gennem resten af opvæksten. Da jeg ikke kunne leve uden min kreative side fortsatte jeg med, at tegne og skrive gennem ungdomsårene, men gemte blot tingene væk. Mødte som 18-årig mit livs store kærlighed, som stadig varer ved. Vi fik tre piger, har nu 5 børnebørn og to mere på vej. En stor del af min tilværelse er som aktiv bedstefar, men jeg har også tid til mine sysler. Jeg inspireres af livet på alle fronter, og skrive. Hidtil har mine skriblerier mv. ligget gemt i skuffer, men nu blomstrer de så frem. Min hverdag er fuld af musik, litteratur og kunstneriske mennesker.

Erhvervsmæssigt har jeg arbejdet i mange år som socialpædagog, hvor såvel praksis som pædagogisk, psykologisk teori fyldte meget. Nu suger jeg til mig af især sociologi og filosofi, og kan ikke leve uden musik og bøger.

Jens Hvilshøj Andersen udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Fra drengeår til hentehår i foråret 2018.

Paul Bach

Paul Bach har arbejdet i pladebranchen som medejer af selskaberne Sonet og Harlekin, hvor han sammen med sine kompagnoner har stået bag lanceringen af en lang række af Danmarks populæreste kunstnere, blandt hvilke tæller: Bamse, Clausen & Petersen, Povl Dissing, Eva Madsen, Johnny Madsen, De Nattergale, Sanne Salomonsen samt Troels Trier og Rebecca Brüel.

Han har skrevet krimien Frit Fald, 2000 samt manuskript til filmen Sextet, som fik en fantastisk modtagelse i England, hvor kritikere nævnte den i samme åndedrag som Carl Th. Dreyer.

Paul Bach udkommer med thrilleren Pandoras æske på Forlaget Brændpunkt i maj 2018.

Birgitte Vestergaard Andersen

Birgitte Vestergaard Andersen (f. 1972), uddannet cand.mag. i musikvidenskab og dansk samt efteruddannet i dansk som andetsprog. Har i en årrække arbejdet som tosprogslærer og koordinator for flygtninge-/indvandrerbørn i Folkeskolen. Er opvokset ved Vesterhavet, men bor nu i Østjylland sammen med sin mand, deres tre børn og den lille, langhårede gravhund, Satie, som sætter en god chiliost langt højere end sin navnebrors musik.

’Mennesker! Mere end noget andet er det mødet med mennesker og nysgerrigheden efter at forstå mennesker, der driver og inspirerer mig. I min hverdag herhjemme, i mit arbejdsliv og i ferierne, hvor jeg nyder at rejse.’

Tidligere udgivelser: Pigen i skoven, Mellemgaard 2013

Udkommer på Brændpunkt med romanen: Vi er kommet for at leve i sidste kvartal 2018

Claus Grymer

Claus Grymer, født 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

Udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Mørket er lysets chance sidste kvartal 2018.

Joan Juanita Andersen

Mødet med fattigdommens usle, insisterende væsen har skabt grundlag for stort set alle de historier, Joan J. Andersen har skrevet, siden hun i fire år arbejdede som frivillig socialarbejder i Guatemala Citys losseplads. Her uddannede hun familierne og arbejdede med bevidstgørelse, som en vej ud af fattigdommen for de mennesker, der levede her.

Lossepladsens rå, rørende, voldelige og ufattelige virkelighed gav Joan et indblik i de drømme og kampe for overlevelse, der udspiller sig på grænsen mellem overlevelse og død, skam og vilje.

Hun har tidligere udgivet “Drømmenes Losseplads” (Egolibris, 2016), som er en dokumentarisk skildring af oplevelserne der. Til foråret 2019 udkommer “En dag slipper vi væk herfra”, som er baseret på virkelige personer og hændelser, tilsat lidt overdrivelse, og en hel del fri, latinamerikansk-inspireret fantasi.

Joan brænder nemlig for fiktionen, for at inddrage den underspillede magi, der alle steder snor sig ind i dagligdagens barske realisme og driver menneskene frem mod deres skæbne.

Udkommer på Brændpunkt med romanen En dag slipper vi væk herfra februar 2019

A.J. Sandahl

A.J. Sandahl, pseudonym, er en kvindelig dansk forfatter. Eftersmag er hendes debutroman.

EFTERSMAG er en roman, der udspiller sig før, under og efter finanskrisen i 2008. Den er skrevet med humor og varme og er samtidig tankevækkende, anderledes og yderst aktuel. Undervejs forvandles den til en nervepirrende historie om grådighed, valg, kærlighed og ikke mindst moral.

Udkommer på Brændpunkt 24. december 2018.

 

 

 

 

Mie Hald

mie lilleMie Hald går i folkeskolens 9. klasse i Viborg, og de ord hun sætter på sig selv er: “En fødsel i kære København, en opvækst i magiske Jylland, samt en kulturinteresseret- og rejselysten sjæl – de tre ting har været med til at skabe rammerne for de mærkeligste ting i mit hoved, siden jeg lærte at holde på en blyant. Jeg er nu ovenud lykkelig for som 15-årig at kunne kalde mig professionel forfatter, og stolt over at kunne præsentere Dødsvalsen for det danske bogmarked.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Dødsvalsen, 2016

Tidligere udgivelser: Novellen Sentaku i antologien Lyden af et hjerte.

Lone Birgitte Ladekarl

Lone lilleLone Birgitte Ladekarl (f.1956). Uddannet psykolog med tredive års erfaring. Hun arbejder som terapeut i egen praksis og er desuden tilknyttet et Kvindekrisecenter som supervisor. Hun har bl.a. undervist pædagogstuderende og læger. Jordbærkjolen er hendes romandebut.

Hun beskriver sig selv på denne måde:

Jeg er psykolog og forfatter. De to fag beriger hinanden – og megen psykologisk indsigt har jeg fået gennem litteraturen. Jeg startede som 10 årig med at gå systematisk frem på børnebiblioteket i Valby og snart blev det voksenbibliotekets tur. Menneskers skæbner, tanker, følelser, liv og eventyr fascinerede og rørte mig. Jeg var ikke til at drive væk fra bøgerne. Siden blev mit engagement og indlevelse i andre mennesker en vigtig del af mit virke som psykolog – og nu naturligvis med en hel anden ansvarlighed og professionalisme.

Med læselysten fulgte skrivelysten og da hverdagen tillod det blev skrivningen mere seriøs. Nu fik jeg mit frirum til selv at skabe, til selv at finde på og lade mine personer få deres eget liv på papiret.

De personer der dukker op i min skrivning er nogle, jeg gerne vil give en stemme. Personer og liv man ellers ikke høre så meget om i det offentlige rum.  I min novelle Kattepine er det Torkild, der er udviklingshæmmet og i Jordbærkjolen er det Tenna, der har svært ved at finde sine ben i voksenlivet. Men der er samtidigt noget helt andet der har afgørende betydning for mit forfatterskab – poesien, sansningen, sproget.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Jordbærkjolen, 2016

Tidligere udgivelser: Kattepine, novellesamling 2006

Lars Ørlund

Lars Ørlund lilleLars Ørlund. Født 1948.

Lars Ørlund, der udover en række oversættelser fra tysk, engelsk, og fransk, har skrevet 20 bøger i forskellige genrer, er absolut mest på hjemmebane med sine politiske thrillere. Historierne er fængslende læsning fra første til sidste side og emmer af indsigt.

Persongalleriet? Ja om det skyldes en fortid som udenrigsjournalist for både DR. TV- og Radio eller et langt liv levet på fem kontinenter er svært at sige, men med så eksotiske beskæftigelser som dykker, lejesoldat, vildtbetjent, safarileder og storvildjæger er det ikke svært at gætte sig til hvorfra inspirationen til bøgernes mange spændende personligheder kommer.

Noget andet som ifølge anmelderne kendetegner hans bøger er de fantastiske miljøer og rammer som historierne udspilles i. Dette skyldes i høj grad at bøgerne bliver skrevet på de lokaliteter hvor de foregår, hvad enten det er en nubisk ørken, en afrikansk landsby, Slummet i Hanoi eller et velhaverkvarter i Sydfrankrig. En anmelder beskrev det således: ”Lars Ørlund har ikke sin viden fra bøger, men har selv ørkensand under støvlerne. Det gør en forskel.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Den Serbiske Forbindelse, 2016

Tidligere udgivelser: Brikker af et eventyrligt liv, Thorup 1987, Løvernes dal, Gyldendal 1990, Løvens skarpe klo, Skarv/Høst 1991, Den sidste vandring, Gad 1993, Tigrenes skov, Høst 1994, Gorillaernes bjerge, Forum 1994, Isbjørnens land, Forum 1995, Ulvenes skov, Forum 1997, Fugleflugt, Aschehoug 1999, Himlens klare stjerne, Gad 2001, Jeppe i Afrika, Forum 2002, Sneleopardens rige, Forum 2003, Gepardernes sletter, Forum 2004, Kapring over Kairo, Klim 2010, Der lå en dukke i vandet, Gyldendal 2011, Byræven, Klematis 2012, Blackjack, Klim 2013, Byens rotter, Klematis 2013, Rovfugle i byen, Klematis 2016

Pia Rydahl

pia-rydahlPia Rydahl, f.1970, er uddannet folkeskolelærer og danskfaglig vejleder på Helsinge Realskole. Hun er opvokset på Sydsjælland i et kreativt og skabende arbejdermiljø på kanten af Holmegaard Mose. Allerede som barn lærte hun at holde af smukke ord, som hun gav liv på papiret. De sidste årtier har hun aktiveret og aktualiseret litteratur i dialog sine elever. Grint, raset og undret sig over det, der gav anledning til det.

”I mit forfatterskab bevæger jeg mig mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på eksistentielle problemstillinger. Jeg lader mig fx inspirere af alt fra skæve eksistenser i gadebilledet, til små nære observationer i hverdagen, fotografier fra fortiden og samtaler over kaffe. Jeg skriver ud af intentionen om at give læseren en læseoplevelse, der spontant sætter gang i læserens billedskabende evne og fremkalder følelser, hvor læseren drømmer, græder, elsker og lever med mine hovedpersoner.”

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Der brænder en ild, 2017

Wenche Thinnesen Vogtmann

wenche2-011Wenche Thinnesen Vogtmann, f. 1972, er uddannet skibsfører i handelsflåden, erhvervs- og uddannelsesvejleder, coach og mindfulness instruktør. Hun arbejder i Xeneriet i Spinderhallerne i Vejle, hvor hun underviser børn & unge på et manuskripthold samt afholder forfatterkurser ligeledes for børn & unge. Hun beskriver sig selv således:

”Jeg prøver så inderligt at forstå
Efterstræber at være et lyttende menneske
Tilstræber at se alsidigheden i en hver anden
Undres over egne og andres indre dæmoners magt
Finder hjerterum på trods
Lader ensomheden om at hylde sig selv
Konstaterer at meningen med livet aldrig indfinder sig
Frygter dødens uundgåelighed
Jeg prøver så inderligt at forstå.”

Tidligere udgivelser: Oscar, mig og tøserne, Facet 1997, Livets omstændigheder, mellemgaard 2015

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Novellesamlingen Os imellem, 2017

Anne Cathrine Bomann

anne-cathrineAnne Cathrine Bomann, f. 1983,  er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2011 og lagde i 2015 sin tilværelse om for at kunne skrive mere koncentreret.

”Da jeg var yngre, skrev jeg især digte, men poesien hører for mig sammen med et særligt følelsesrepertoire. Så for at få plads til at sige noget nyt var det nødvendigt at skifte form også, og de sidste år har jeg skrevet prosa i stedet.
En anmelder har engang sagt, at jeg kredser om temaerne nærhed og afstand i mine tekster, og selvom det aldrig har været bevidst, kan jeg se, at det stadig er sådan. Og så prøver jeg ellers at skrive mig frem mod et sprog, der er værd at læse.”

Tidligere udgivelser:  Digtsamlingen Hjemløs, Facet 1999 samt digtsamlingen Fald, Facet 2004, samt bidrag til tidsskriftet Øverste Kirurgiske nr. 48 i 2007 og nr. 51 i 2010 (digte).

Udkommet på Forlaget Brændpunkt: Romanen Agathe, 2017, Nu solgt til 17 lande.

Helga Berg

portræt med rød blomstHelga Berg er uddannet bibliotekar og har udgivet 6 romaner og en novellesamling.

Lysten til at læse og leve mig ind i andre mennesker stammer fra min barndom. Mine bøger handler om de lidt oversete, dem der ikke passer ind i rammerne, dem der falder uden for et fællesskab. Andre kalder dem ofte de svage, men jeg vil betegne mange af mine hovedpersoner som de stærke, dem som bliver udsat for mere end de fleste. De foregår ofte i både realistiske nære omgivelser og fiktive miljøer med et snært af overnaturlige hændelser.

Tidligere udgivelser: Trappe uden trin, Vindrose 1985, Dage i busser, Vindrose 1996, Næsten ånder i mørket, Facet 2008, Trusler og skæve klodstårne, DarkLights 2010, Den barmhjertige morder, PrintXpress 2012, Ørkenvandring & andre noveller, Genspejling 2012, Indhentet af døden, Genspejling 2015

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Omhu for eftertiden 2017

Ulla Søgaard

Ulla Søgaard, født 1951

Ulla Søgaard er cand. mag. og har i mange år arbejdet som gymnasielærer, såvel i Jylland som i København. Efter en uddannelse inden for samtaleterapi arbejdede hun også med psykologisk rådgivning for voksne på det center hvor hun var ansat.

Hun har skrevet faglitteratur i psykologi, oversat både fag- og skønlitteratur fra tysk til dansk, og hun er selv begyndt at skrive fiktion, romaner.

I arbejdet med det fiktive er hendes interesse at udvikle plot der giver mulighed for at undersøge hvilken indflydelse det biologiske, genetiske (arven), samt opvækst og miljø har for mennesker, deres relationer og handlinger. Hvor frit kan vi vælge? Har vi mulighed for at ændre os?

Spænding i plottet skabes igennem karaktererne som hun beskæftiger sig indgående med – og med enkle midler. Der kan ligge voldsomme aggressioner gemt i små hverdagsagtige hændelser, som at man finder sin cykel ødelagt det sted hvor man har stillet den, og hvortil kun en begrænset flok mennesker har adgang, mennesker man kender.

Hun bor med sin mand i centrum af København, har både børn og børnebørn i området. Udover København, har Ulla Søgaard i mange år også boet i Berlin, delvist. København er og bliver udgangspunktet. Og så har hun et fast holdepunkt i sine gåture, langs vandet i København, slentreture i Berlin, i den frie natur og ved havet. Se, se og se og tænke tanker, men helst ikke for mange, for så glemmer man at bruge øjnene.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Instituttet, 2017

Ingeborg Sebbelin

Ingeborg Sebbelin (1960). Uddannet teolog fra Aarhus Universitet og har desuden studeret Samfundsfag og Dansk Litteraturhistorie på Aarhus og Aalborg Universiteter. Er p.t. sognepræst i Himmerland.

Råstoffet til min skrivning er det helt almindelige hverdagsliv, der foregår rundt om mig. De helt almindelige mennesker, som ikke er astronauter i verdensrummet, kendte skuespillere i TV-serier eller mordere i uhyggelige drabssager. Jeg forsøger at se det drama, der foregår bag facaden i hverdagsmennesket, og forsøger at skildre og finde ord til det i mine tekster.

Lektørudtalelsen til min første roman udtalte: Her er familier, der ved nærmere eftersyn knager i alle fuger; her er profiler beskrevet så ubarmhjertigt, at det må give stof til eftertanke; her er samtaler på overfladen så upåfaldende, men ser man nærmere efter, er de nærmest uigenkaldeligt grusomme. … indtrykket af de personer, man møder på siderne, glemmes sent.

Tidligere udgivelser:  ”Nu det alligevel er for sent” ,2012, samt novellen ”Uønsket” i antologien ”Tvivl” 2005 og novellen ”Molly” i antologien ”Gåseøjne på omgang” 2016.

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: ”Når sandheden skal frem”, 2018

Max Ulrich Klinker

Mødet med god litteratur skal være som en sten i skoen; en oplevelse man ikke kan lade være med at opholde sig ved. Ja, endnu bedre – som et kys, man ikke kan glemme; et møde, hvis intensitet og nærvær man ikke kan komme fri af. Det franske ord smack (DK et smækkys) opsummerer dette sindbillede.

Født på Frederiksberg i 1965 som ældste barn af en søskendeflok på tre. Opvokset i Østerbrogadekvarteret, København. Nysproglig Student fra Niels Steensens Gymnasium. Flyveelev hos Niels Egelund og uddannet trafikflyver (civilpilot) fra Midtfly i Stauning i 1987. Har fløjet natfragt og specialflyvninger, især i det fransktalende Afrika, og senere traditionel charterflyvning. Herefter pilot i SAS i årene fra 1990 til 2005. Desuden flyveinstruktør og svæveflyver. 8.500 flyvetimer. Uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1997, herefter dansk advokat og fransk avocat. Bosat i Frankrig.

Tidligste skriblerier i en alder af ti år inspireret af Robert Fiskers børnebøger. Var medredaktør gennem gymnasieårene af det ambitiøse skoleblad Støjtimes, der bl.a. bragte interviews med statsminister Poul Schlüter og samtidens BZ´ere. Skrev første digt ”The Gloaming” til en engelsktime i 1.g, men fik det afvist af lærerinden med påstand om, at det måtte være en afskrift. Øvrige digte fra gymnasietiden havde således et element af vrede over sig.

Har altid været en flittig læser. I mødet med Tom Kristensens Hærværk i 1984 oplevedes for alvor litteraturens dybde og kræfter. Bestyrket gennem læsning af andre klassiske forfattere fra det 20. århundredes første halvdel, navnlig Antoine de Saint-Exupèry, Stefan Zweig, W. Somerset Maugham og F. Scott Fitzgerald.

Har skrevet noveller og digte siden ungdomsårene uden at søge udgivelse. Debuterede på forlaget EC-Edition i 2011 med novellesamlingen “SMAK”, der væver bidrag til eksistentialistiske spørgsmål. ”Elegi for en bombepilot” og ”Momenta” foregår i flyvningens univers, mens ”En nekrolog” og ”Demon de midi” er fra advokatverdenen i Frankrig. I 2015 udkom romanen ”Flyver i natten” på Forlaget Hovedland om fragtpiloten Gustav Nerbens 24 timer på 24 år. Handlingen er henlagt dels til 1980´ernes hedonistiske miljø og dels til barn- og ungdom.

Flyvning er poesi og jura er sprogets præcision.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt:

Padderok og andre noveller, 2018

Nis Georg Bøgen

Rapporter, redegørelser og publikationer – ofte med et litterært tilsnit – har været en del af mit arbejde i det offentlige og det private erhvervsliv. Desuden har jeg en fortid i Forsvaret med tjeneste i diverse enheder, herunder to FN-missioner.

Privat har jeg skrevet til skrivebordsskuffen og kun én gang ladet noget udgive. Det skete for nogle år siden da jeg debuterede med romanen Pigen i den gule kjole. Jeg har kunnet glæde mig over ualmindelig gode læseranmeldelser. En lille del af romanen er inspireret af mit ophold som stipendiat i USA.

Nu foreligger igen en roman, der litterært og handlingsmæssigt adskiller sig markant fra den første udgivelse. Den handler om en officer, Mark, og en operasangerinde, Claudia, der på hver deres måde dyrker karrieren. En brutal hændelse udvikler sig over årrække til et ultimativt drama, der giver genlyd i Europa og Mellemøsten. Inspireret af min tid i Forsvaret danner Kastellet i København ramme om en lille del af handlingen.

Udgivelse på Forlaget Brændpunkt:

Tæppefald i Paris, 2018

Bjørn Christiansen Isak

Bjørn Christiansen Isak, (f. 1990), er forfatter og cand.mag. i retorik fra Aarhus Universitet.

Han er vokset op i Østjylland og nu bosat i København, men hans tekster bevæger sig rundt i hele Danmark – fra Vesterhavet til Nordsjælland og fra forstæderne til centrum.

Han debuterer med novellesamlingen Ravder berører ensomhed og seksualitet, livsmening og negationen deraf, valg og fravalg, almindelighed og isolation.

I novellerne findes både de stille eksistenser, og dem, der søger grænsen og berører det grænseoverskridende.

Realiteter iscenesættes nøgternt og selvfølgeligt, og persongalleriet bærer selv novellerne uden en gelejdende fortæller, der moraliserer eller reflekterer synderligt over, hvad der sker. Det er på sin vis op til de enkelte karakterer, at to mænd får ti minutter med hånden under komapatientens dyne, at folk forsvinder, at man skyller sin kærestes højtelskede rav ud i toilettet eller forelsker sig voldsomt i sin søster.

Vi ramler ind i menneskers liv, bare sådan, men dog i et afgørende eller skæbnesvangert øjeblik.

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Rav, 2018

M. T. Ness

M. T. Ness, pseudonym, er fra 1958 og har arbejdet med socialt udsatte mennesker gennem hele livet.

Udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Glimt og ekkoer fra Ingenting 16. marts 2018.

Digte og aforismer inspireret af indisk spiritualitet og filosofi.

Finn Wiedemann

Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet, hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samt organisation og ledelse.

Han har skrevet en række faglitterære og skønlitterære bøger og er flittig leverandør af artikler og kronikker til medierne. Han er fast klummeskriver i Fyens Stiftstidende, hvor han skriver om kulturorienterede emner.

”Jeg har skrevet, siden jeg var ung og har også tidligere fået trykt digte og noveller. Et par år inden jeg fyldte 50 år, bestemte jeg mig for at gøre alvor af skriveriet. Jeg kunne ikke blive ved at bilde mig selv ind, at jeg næste måned eller næste år ville gå i gang med den store samtidsroman. Det blev for patetisk. Nu måtte det briste eller bære. Med tre børn, og et til tider krævende arbejde, var der kun en ting at gøre, jeg måtte stå tidligt op og inddrage aftener og ferier. Det har jeg så gjort i en del år. Det har bl.a. haft den konsekvens, at jeg har forsømt min have. Til gengæld har jeg foreløbig udgivet otte skønlitterære bøger, selv om jeg endnu ikke har fået skrevet den store samtidsroman. Derimod har jeg arbejdet med en række andre genrer: kortprosa, slægtsromaner, kriminalromaner og ungdomsbøger.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg skriver, men jeg føler en stor glæde ved at udtrykke mig. Jeg har nok altid haft det, man kalder et rigt indre liv og været god til at finde på, kombineret med en passioneret interesse for sprog og litteratur.

Jeg beskæftiger mig ligeledes med litteraturformidling, bl.a. som medarrangør af Odense Lyrikfestival, ligesom jeg er aktiv i det fynske netværk Litnet, som laver forfatterarrangementer.”

Se evt. mere på www.finnwiedemann.dk

Finn Wiedemann udkommer på Brændpunkt med romanen Vinterkrigen i sidste kvartal 2018.

Irene Paaby Sidenius

Irene Paaby Sidenius, f. 1941

Studier i arkitektur, billedkunst, religion, analytisk psykologi. Engelsk som andetsprog. Ophold i udlandet.

“Mit arbejdsområde har været med urbefolkninger, undervisning i krop og sind, dansk som andet sprog, kunst, analytisk psykologi i og udenfor Danmark.

Skriften bevæger sig i tid, historie, erfaring, erindring. Ved rejsens begyndelse opstår digtet om sko med følgende fragmenter om barndom, trapper, dyr, om lyst og smerte, kærlighed og død, de selvmodsigelser skriften ikke bøjer sig for.”

Udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Jeg skriver et træ sidste kvartal 2018.

Anna Rebecca Kledal

Anna Rebecca Kledal beskriver sig selv således:

Opvokset i Danmark og til dels New York, med en dansk far og amerikansk mor. Jeg har skrevet og forfattet, siden jeg kunne holde en blyant i hånden, og har tidligere udgivet en digtsamling, BZ-bevægelsen besætter TV-byen, Tiderne Skifter, udgivet faglitteratur, Da vi var børn og Den hvide kartoffel taler og taler, Københavns Bogforlag. Jeg har arbejdet som freelancejournalist (Dagbladet Information), samt medredaktør på tidsskrifterne Kvinder, Køn og Forskning og Udsyn. Den unge Khalils lidelser er min første skønlitterære roman.

Jeg er uddannet i historie og udviklingsstudier fra Roskilde Universitet, med en Ph.d.-grad i køn og orientalisme fra samme sted.

Jeg har i mange år arbejdet med udsatte borgere i Københavns Kommune, som censor på socialrådgiveruddannelsen, og har ikke mindst arbejdet og boet forskellige steder i Mellemøsten, Polen, Chile og New York.

Inspirationen til Khalils lidelser er naturligvis at finde i Goethe’s Den unge Werthers Lidelser fra 1774, dissident DDR litteratur, moderne arabisk og israelsk litteratur, Marvels tegneserie og film om The Black Panther, Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte og ikke mindst plottet fra den jamaicanske musik og kultfilm The Harder They Come fra 1973. Alt sammen, på forskellig vis, en del af mit kulturelle kludetæppe.

Jacob Munkholm Jensen

Jacob Munkholm Jensen er uddannet journalist (født 1974) og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en række titler i forskellige genrer. Fælles for dem alle er en interesse for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggør og underbygger fortællingernes troværdighed.

Sidste båd fra Disko er hans fjerde roman. Udkommer på Brændpunkt februar 2019.

Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer (1947) beskriver sig selv således:

Arbejdede i halvfjerdserne med at hjælpe børn i 1. klasse over tærsklen til bøgernes fantastiske verden og var chokeret over, hvor kedsommelige tilbuddene til de nye læsere var. Besluttede at prøve, om jeg kunne skrive litteratur lix 5: en udfordring med mange ’benspænd’ og en helt særlig kunstform – efter min mening. Siden 1991, hvor min første bog udkom, er det blevet til 55 bøger, lix cirka 5. I 2004 fik jeg undervisningsministeriets pris, Skriverprisen, for en af dem. Bortset fra serien om Holger, der rummer magiske elementer, skriver jeg socialrealistiske historier om verdens små, modige helte.

Jeg har også skrevet for voksne, holdt foredrag og ikke mindst lavet masser af mundtlig litteratur i min egenskab af fortæller. Jeg fortæller for børn og voksne, unge og gamle; fortællinger med vidt forskelligt udgangspunkt: litteratur, eventyr, bibelhistorie, sagn, myter, skrøner osv.

Se evt. min hjemmeside: www.annamariehelfer.dk

Tidligere udgivelser:

55 letlæste bøger. Udgivet på forlaget Alrune, Gyldendal Uddannelse, Alinea og Forlaget Cadeau.

For voksne: ”Lys i mørket – 24 fortællinger om julens kulturhistorie” – Forlaget Frydenlund. ”Vintergækker og påskeharer – vårens højtider og traditioner” – Forlaget Frydenlund. ”Fortællingen om den fjerde, vise mand” – Forlaget Alfa

På vej fra Forlaget Brændpunkt: ”Hva så, spasser” (lix 16) udkommer 2. kvartal 2019