[newsletters_subject]

Udgivelsesprogram forår 2018

Februar

Bare Hverdag

Bare hverdag er en tekstcollage med en samling kortere og længere tekster om mennesker, der alle forsøger at navigere i livets skæve gang.

Duen sidder der igen. På et bræt lige under husets gavlkonstruktion. Grillen står lige under og er nu dækket af duelort. Bolette har hverken gidet rense den eller flytte den. Hun og John griller ikke. Alligevel gør det hende edderspændt, at duen sidder og skider på den. Det er hendes ejendom. Også selv om hun ikke bruger den. Eller har planer om at bruge den.

Camilla Troelsø er født i 1973 og opvokset i Nordjylland i en lille by syd for Aalborg. Hun er lilleskolelærer, billedkunstner og forfatter.

Camilla Troelsø har tidligere udgivet tekstcollagen Balancegængere 2013

 

Rav

Bjørn Christiansen Isaks novellesamling Rav cirkulerer om ensomhed, isolation, tab, valg og fravalg. Vi ramler ind i menneskers liv, bare sådan, men i et afgørende eller skæbnesvangert øjeblik. I kraft af deres handlinger eller mangel på samme undersøges det almindelige menneske - ingen er komplicerede, og alle er det alligevel.

Bjørn Isak er 27 år og bor i København. Han er cand.mag. fra Aarhus Universitet, og har gået på Gladiators forfatterskole.

 

Næsvisheder frabedes

Næsvisheder frabedes er en humoristisk kortroman, som handler om forholdet mellem en søn og hans demente far, som bor på plejehjem.

Michael Pedersen er 43 år gammel. Han har arbejdet som gymnasielærer siden 2006 i fagene dansk, filosofi og oldtidskundskab. Før dette underviste Michael på musikskole.
Michael har tidligere udgivet to romaner 2007, 2008 og en filosofisk bog om Søren Kierkegaard 2013.

 

Hati Hati

Hati Hati er en ungdomsbog. Det er en romantisk skildring af to unge pigers rejse i Østen, hvor de både oplever mystik og spænding og finder kærligheden.

JG Gylling, f. 1964. JG Gylling har tidligere udgivet Smagen af Honning, Forlaget Brændpunkt 2015 og Endorfino, Forlaget Brændpunkt 2017.

 

Marts

Så gik der tid med det

Så gik der tid med det er et drama om politik, kærlighedens vildveje og terror, der udspilles over 10 dage i september. Et uventet ministerskift til den unge, liberalistiske politiker Thomas skaber uro i ministeriets dagligdag, og den karrierebevidste ministersekretær Henriette kommer på overarbejde, da en anonym trussel mod den pigeglade minister bliver defineret som terror af politiet. Den selvbevidste studerende Stine indleder samtidig en diskret jagt på ham med en ubehagelig meddelelse. På universitetet giver truslerne om ny politik anledning til, at institutleder Helle tager en af ministeriets embedsmænd under kærlig behandling. Thomas, Henriette, Stine og Helle får i stigende grad nerverne uden på tøjet, men spændingerne udløses i en intens serie af konfrontationer mellem dem fra torsdag aften til lørdag morgen.

Peter Bogason, f. 1947, har afsluttet en karriere som professor og i de senere år som konsulent inden for samfundsvidenskaberne. Han er politolog og har specielt arbejdet med udviklingen i lokalt demokrati i Danmark og en række vestlige lande. Peter Bogason har tidligere udgivet to romaer; Koldkrigerens Hemmelighed 2012 og Family 2014.

 

Vi var mennesker i skyggernes tid

I Vi var mennesker i skyggernes tid følger vi en ung Sønderjyde i en tysk skyttegrav under 1. verdenskrig i den sidste time inden angrebet kendt som "Den store tyske forårsoffensiv" i 1918. Hovedpersonen er en reflekteret ung mand, og meget af den sidste tid inden det farlige angreb går med tilbageblik og refleksioner omkring livet, døden, kærligheden, kultursammenbrud, Gud og alt derimellem...

Mads-Peder Winther Søby, født 1978, er digter og forfatter, Han er uddannet cand.mag. i Idehistorie og Historie, samt professionsbachelor som pædagog.

Har tidligere udgivet: De værste sår er de, der ikke bløder 2015, Digteren mellem linjerne 2016 og Helt ude i hampen 2016.

 

Claudia (Arbejdstitel)

Major Mark Egebæk er FN-observatør i Mellemøsten og er sammen med en irsk kollega på patrulje i et område, hvor der hyppigt er væbnede sammenstød mellem israelske tropper og palæstinensere. Under en sådan konflikt bliver de vidner til et drab, da en israelsk officer med koldt blod dræber en hårdtsåret dreng. I Claudia følger vi Mark før, under og efter denne dramatiske krigsforbrydelse, hvis konsekvenser får vidtrækkende følger for Mark og for hans kone, operasangerinden Claudia.

Nis Georg Bøgen. Udarbejdelse af rapporter, redegørelser og publikationer – ofte med et litterært tilsnit - har gennem en menneskealder været en stor del af forfatterens arbejde som ansat i private og offentlige stillinger.

Nis Georg Bøgen har tidligere udgivet Pigen i den gule kjole.

 

April

Når sandheden skal frem

En ensom gammel mand dør på plejehjemmet Solvangen i stationsbyen Tige, og pludselig vælter hemmelighederne ud af en notesbog i et sengebord på stue 42 og af nogle gamle breve i en papkasse på et loft. Og hemmelighederne puffer til andre hemmeligheder og forvandler sig til sandheder for ganske almindelige mennesker i Tige. Alvorlige sandheder om pengeafpresning, incest og narko. Men også ganske almindelige og banale sandheder om utroskab, uerklæret kærlighed og dårlig mave. Alt imens den gamle mand upåagtet begraves, brændes og sættes i jorden.

Ingeborg Sebbelin (1960). Uddannet teolog fra Aarhus Universitet og har desuden studeret Samfundsfag og Dansk Litteraturhistorie på Aarhus og Aalborg Universiteter. Er p.t. sognepræst i Himmerland.

Ingeborg Sebbelin har tidligere udgivet Nu det alligevel er for sent ,2012 samt novellen Uønsket i antologien Tvivl, 2005 og novellen Molly i antologien Gåseøjne på omgang, 2016.

 

Pandoras Æske

Paul Bachs thriller Pandoras æske som udkommer april 2018, udspiller sig i musikbranchen.

Roman handler om mennesker uden moralsk kompas og et ung kvindeligt idol med en fortid, som vil ødelægge karrieren. Kampen for at forhindre afsløring af denne fortid resulterer i uoverskuelige og tragiske konsekvenser for bogens personer.

Paul Bach har selv arbejdet i pladebranchen som medejer af selskaberne Sonet og Harlekin, hvor han sammen med sine kompagnoner har stået bag lanceringen af en lang række af Danmarks populæreste kunstnere, blandt hvilke tæller: Bamse, Clausen & Petersen, Povl Dissing, Eva Madsen, Johnny Madsen, De Nattergale, Sanne Salomonsen samt Troels Trier og Rebecca Brüel.

Han har desuden skrevet krimien Frit Fald 2000 samt manuskript til filmen Sextet, som blev overset i Danmark, men fik en fantastisk modtagelse i England, hvor kritikere nævnte den i samme åndedrag som Carl Th. Dreyer.

 

Maj

Padderok og andre noveller

Novellesamling med otte noveller, der fortæller historier fra så vidt forskellige geografiske lokaliteter som Cuba, Sydfrankrig, Afrika og Østerbro i København. For nogles vedkommende er novellerne i forlængelse af Thomas Manns novellekunst, bag andre rumsterer Somerset Maughams fashionable miljø. Det er perspektivrige noveller med livsholdning. Baseret på et nøgternt persongalleri og dialog bæres hver novelle frem mod en finurlig afslutning.

Max Ulrich Klinker (f.1965) er uddannet trafikflyver og flyveinstruktør. Desuden uddannet cand.jur., herefter dansk advokat og fransk avocat. Bosat i Frankrig.

Har tidligere udgivet novellesamlingen SMAK, EC Edition 2011 og Romanen Flyver i natten, Forlaget Hovedland 2015.

 

Jorden er flad

Jorden er flad er en actionfyldt ungdomsbog, som handler om den største konspirationsteori nogensinde i menneskets historie, nemlig at jorden i virkeligheden er flad og bestemt ikke rund.

Tre skolekammerater bliver tvunget ud på en vild flugt til midten af jorden, da en tophemmelig organisation ønsker at dræbe dem for deres viden om den flade jord.

Ronny Reffelt (f. 1967) er efter en arbejdsskade blevet førtidspensionist, og så er han forfatter.

Har tidligere udgivet: Sprøde Helte, Forlaget Sesam, 1993 samt Tristan & Chiaki – Virus (medforfatter Lene D. Møller), Forlaget Science Fiction Cirklen, 2013, Forfra, Forlaget Brændpunkt, 2017.

 

Læs mere på: www.brændpunkt.dk og www.facebook/forlagetbraendpunkt

God læselyst

Forlaget Brændpunkt